23 юни , 2024, 19:36:46

News:

Забавлявайте се с Lady Popular - безплатна онлайн игра за супер момичета
https://beauty.fashion.bg/article/5932/30/Lady-Popular-bezplatna-online-igra-za-momicheta


Покажи публикации

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - natal1971

1
Здравейте. Може ли някой да ме насочи, имали във Варна склад на едро за дамско облекло. Но такъв в който мога да разглеждам само мострите и да си поръчам определено количество от модели които аз си харесам. Моля ви, дайте информация.
2
Здравейте мили момичета. Искрено ви съчувствам... Искам да изкажа мое мнение по въпроса. Много трудно ще е някой да ви вземе на такава работа без никакъв стаж. Или ако стане това ще е истинско чудо. Аз имам 20 год. стаж в този бранш и вярвайте ми, имам поглед над тези неща. Другото е, че никой не го интересува колко време си шиете за вас или ваши приятели в домашни условия, т.к. това са много различни неща. За да станете добри конструктори, дизайнери е много важно да минете по всичките стъпала "от - до". Има един такъв момент понякога, че когато конструираш даден модел, трябва да си наясно какво ще се получи или може да се обърка при всяка една манипулация. Много неща не са точно такива както ги пише в учебника. Просто трябва да си се сблъскал с подобни ситуации. Бих ви посъветвала за първо време да си намерите работа примерно като шивачки, което ще е много по-лесно  и най-вече ще е голям плюс за вашето развитие по-нагоре. Естествено, като поработите на по-ниски длъжности известно време, като съберете известен опит в изработката на различни видове изделия, вече ще имате някакъв шанс за повишение в същата фирма или някъде другаде на по-висок пост. И като се има на предвид,че имате нужното образование и умеете да шиете добре, обезателно ще бъдете забелязани.
Аз, примерно, си шия за себе си от 6 кл. Започнах да работя в шивашка фирма, като започнах от самото дъно. Шивачка съм била, гладачка, подлепвачка, и в продължение на 2 год. все ме местиха от място на място докато стигнах ОТК. След това реших да уча по нататък т.к. виждах , че се справям със всяка поставена длъжност. След като завърших висшето си образование веднага ме повишиха в моделиер-конструктор. И сега където и да отида да си потърся работа навсякъде ме питат какъв ми е опита и къде съм работила. И вярвайте ми нито за минута не съм съжалявала, че съм работила  всичко "от-до".
Може би, сега няма да ме разберете, но след време ...
Искренно ви желая ГОЛЯМ КЪСМЕТ в начинанието.
И запомнете - няма срамна работа, ако искаш да си добър.
3
Здравей. Незнам от кой град си... Но знам, че в Разград има такава фирма за багрене на платове. Аз съм от Шумен и моята шефка носи там няколко панталона за багрене /за проба/ с уговорката, че ако и харесва ще багри няколко топа от същия плат. За цената незнам, но за количеството ми се струва, че можете да се разберете. Ако ти е удобно или не намериш друго място, ще се опитам да разбера  как се казва фирмата.
4
Здравейте, на всички.
Заради кризата останах без работа и се замислям дали да не си направя свое ателие. Имам 20 годишен стаж в шивашката промишленост, като съм тръгнала от самото дъно до моделиер-конструктор. Също така имам и необходимото образование.
Живея в гр.Шумен и тук не е като в София... Много безпарични и безработни хора има в нашия град, за да си позволяват лукса да си шият дрехи по ателиетата.
Можете ли да си дадете мнението си? Струва ми се, че трябва да имам и нещо друго странично, освен шиене по поръчка и ремонти. Нещо друго свързано с шиенето, но какво да бъде това??? Естествено, ако е наложително ще си взема една-две работнички. Просто искам да имам постоянна работа, да не разчитам само на клиенти. Все пак ще вложа някакви средства и не ми се иска да пропадне всичко просто така. Надявам се, че ме разбирате какво искам...
Моля ви, дайте ми съвет! Предварително благодаря.
Пишете ми на - nmp27@abv.bg