Чувствам се длъжна да отговоря на тази реплика.
И така, първо:
Мила Таня, твоят постинг беше изтрит от модератора, защото аз го рапортувах като нарушение на правилата на форума. Ако искаш да правиш реклама на някакъв си магазин, трябва да намериш подходящ начин за това.
Второ:
Не можеш да съдиш за интелигентността на човек, който не познаваш, по това как се е изказал за нещо, от което ти самата не разбираш.
Сега ще поясня, за да стане ясно за всички. Модарис е модул за конструиране, моделиране и градиране на Лектра. Вярно е, че няма "учебници". Има ръководство - една голяма дебела книга или диск на английски, френски или немски. Проблема на дамата, която попита за "учебниците" очевидно беше езиков. Когато някой си закупува Лектра му се предлага и обучение. Проблем се появява, когато се назначи нов човек. За него не се плаща обучение на ново, той обикновено е принуден да се учи от колегите си, ако има такива, а ако няма ... по метода "направи си сам". Предполагам, че и затова са й трябвали помагала на жената.
Лектра има официален представител в България, който е правил превода на софтуера на български. Ако някой има преведени ръководства на български, то това ще е "Миро". Не смятам, че с моя съвет съм подвела някого.
И трето,
"...знам го защото познати имат точно такава програма,но е най-новия модел-OptiTex."
Значи, твоите познати нямат точно такава програма, защото тя не е Лектра, а е Оптитекс. Това са две различни КАД системи, при това са и доста конкурентни, така че, не ги смесвай.
А и когато се говори за софтуер е прието да се казва, че имаш най-новата версия, а не най-новия модел.
Сега кой стана за смях? А?