Аз също стажувах при г-н Олег Сергеев,цял един месец,първата една седмица всичко беше ОК,показваше ми костюми които е шил и как е искал да пусне български продукт на нивото на световно известните марки,да отговарят на кройки,материя и изработка.Бях впечатлена найстина.И се радвах,че имам възможност да се обучавам при такъв моделиер-дизайнер-шивач.Но както казва той -ние не се оговорихме правилно,аз бях коректна и си мислех ,че найстина стажувам ,но в един момент просто се оказах част от някакъв социален експеримент.
След първата седмица дойдоха още 2 момичета,но аз вече бях "стара и с опит" и ги обучавах на това което съм правила първата седмица-гладене на ризи.След тяхната поява започнаха да се появяват и воденията в Куцото Барче,в което се събираше каймака на обществото,или поне неговите синове
стоенето до 23-24 часа в разговори за следващия ден и следващатата седмица,придружено с бира и чипс.В последствие тези разговори след работа започнаха да зачестяват.
Идваха и други момичета на интервюта,а ние правихме подпора на кандидати,като по този начин той ни тестваше дали можем да си направим "правилният" избор за подходящия човек, а ако човека не идваше ни караше да разсъждаваме"Защо не е дошъл?Защо сме го изпуснали?" Държеше да бъдем коректни с него и седмица по рано да си правим графика за работа.
Не съм съгласна с г-н Асен,който казва ,че поради вина на некадърна стажантка е изгорен панталона му и затова не му е даден.Г-н Олег Сергеев ни оставяше сами да се оправяме и самообучаваме,но къде отива в крайна сметка неговия надзор и СТАЖЪТ за който е пуснал обява?Стажувала съм и в други предприятия и там при грешка,няма вина стажанта ,а обучаващият го.Съгласна съм ,че прави много добри костюми ,но определено според мен това е един болен човек ,който има нужда от помощ.Дълго време след като "напуснах"(или спрях да хода) се опитвах да го анализирам,според мен той иска да покаже на младите хора,че първо трябва да дадат,а после да получат.Да не си губат младоста като работят в заведения,а да трупат опит в нещо стойностно-като шивашкият занаят.И да бъдат постоянни в начинанията си-не единият ден сервитиор,другият дизайнер,третият фризиор.Не трябва да има проба-грешка,а само напред и нагоре.Аз се опитах да запомня положителните страни от него,но никога не бих се върнала там,наистина е побъркан в този си негов социален експеримент.
НЕ МУ СЕ ВЪРЗВАЙТЕ НА АКУЛА И НЕ СТАЖУВАИТЕ ТАМ, и много се радвам ,че намерих този форум,защото дулго време се чудих как да кажа на други хора да не работат за него.