Както обикновено, по форумите се случват 2 неща:
1. плюе се по някого ( това вероятно се смята за почти нормално, аз поне рядко намирам форуми с положителни отзиви за каквото и да било, особено на български). А и част от мненията се разминават с правилата за публикуване въвъ форума, с които всички сте се съгласили, но това си е проблем на администраторите.
2. подменя се и се размива основната тема - за справка погледнете половината мнения по-горе!
Но да си кажа и аз мнението, поне да има и един опонент на цялостното оплюване на Олег Сергеев. А и да Ви представя алтернативната гледна точка, тази на клиента, а не на простия (във всеки един смисъл) изпълнител. Клиент съм му от доста време, и въпреки известните му странности, мисля, че това е човек, който знае какво търси, когато взема на работа някого. За съжаление и той, както и Б. Борисов, има един проблем - липсата на качествен човешки материал! Рискувам някой да се обиди, но такава е действителността!
Няколко обяснения по повод отправени по-горе обвинения:
Сергеев непрекъснато пуска обяви от 2002 г, защото наистина са зле! Но не като малка модна къща, а като хора, които се опитват да работят там, и които не са се задържали, като част от отговорилите във форума. Давам веднага пример: при Сергеев, въпреки всичките си претенции и дипломи за какви ли не образователни степени, започваш от гладенето на дрехи (включително т. нар. "пакетирани и почистени маркови дрехи втора употреба", но тук по ред причини няма да навлизам по-надълбоко. Така или иначе, това не е основната дейност на марката, и ако някой не го е разбрал, както и защо тези дрехи се взимат, си е негов проблем!). Та, когато си поръчах поредния ръчно изработен костюм, с който се надявах да пътувам извън България, 3 дни преди срока се оказа, че след поредното "гладене" от висшистките с претенции на велики дизайнери, имам огромно прогорено петно на панталона. А въпросните девойки, вероятно страхувайки се от реакцията на Сергеев, която може би нямаше да се различава от описаните преди мен и то с основание, бяха напуснали, при това без никакво обяснение. И тези хора после имат претенции...
А аз лично поръчвам дрехи при Сергеев, защото е един от малкото, които предлагат ръчна изработка. Няма да обяснявам що е то в подробности , нито ми е работа, нито тук е мястото. Само ще отбележа, че това е една от причините костюми на Kiton (търсете си я сами) по тази технология да се продават за 50 000 долара (не е печатна грешка), както и класическите британски костюми от Savile Row да започват от цени от 2200 паунда! За разлика от съвременните технологии с "CAD-CAM" проектиране и изпълнение с качество на китайска ширпотреба. По които залитат и част от публикувалите тук, както и по други раздели на форума.
Извинявам се, ако някой се е засегнал, но заради такива криво разбрани взаимоотношения с работодателя ( независимо, дали е Олег Сергеев, или друг) страдат клиентите като мен, и заради това няма по-широк пазар за този тип дрехи. Както и заради липсата на познания, но това е тема за съвсем друг форум.
Затова преди да си кажете: "Олег Сергеев е много зле, виж, пишат само лошо за него", се замислете, колко пъти сте писали нещо хубаво и колко - нещо лошо за различни теми, и доколко винаги сте били компетентни да имате обосновано мнение?
И ако някой иска да чуе от мен нещо повече по темата за Сергеев - телефонът ми е 0898511479, казвам се Асен, но не обещавам, че ще ви отговоря на първото позвъняване, все пак си имам професия, и не прекарвам деня си в празни разговори по телефона!