Можем ли да заменим лекарствата с билки или диети?

Started by grozen, 29 декември , 2008, 15:02:31

« назад - напред »
Go Down

grozen

По принцип възможно ли да да заменим лекарствата с билки или диети? Има ли някакви странични ефекти?

http://energy-saving.hit.bg/faq/economy_medicine/herbs.html

vizitka

Билките също са лекарства и могат да имат странични ефекти.

monkata23

Все пак билките са по-добрия вариант според мен, поне са естествен продукт... а, и за доста проблеми може да се намери решение с билки и природни продукти.

ladyinstyle

#3
28 ноември , 2010, 15:19:44 Last Edit: 12 август , 2011, 13:54:09 by krassyo
чувала съм, че с глад се постигало ефикасно лечение едва ли не на всички болежки? дали е вярно


pettia

Повдигам темата, заради последното мнение. Аз съм чувала, че пък детоксикацията по Пълнолуние била ефикасна срещу всяка болежка. Разбира се има го и лечебния глад, но аз много не му вярвам. Моля да мнение на вече преминали през това.

dool

Мисля, че лекарствата са направени на основата на лечебните свойства на растенията, само че са по-концентрирани. Предполагам, че и лечението с билки е ефикасно, но ефекта се проявява по-бавно. От друга страна, даже и билката, приета в прекалено голямо количество може да се окаже вредна. Чувала съм, че само липовия чай може да се приема в неограничени количества

bani4ka

Аз много рядко приемам хапчета. Но да чукам на дърво не съм се разболявала и сериозно, че да са ми нужни. Принципно приемам доста витамини и пия доста билков чай с мед (дори и когато е лято). Преди години пих антибиотик, защото имах цистит и нямах търпение да се оправя, но и за него има лек с билки, но естествено ефекта е по-бавен.
Дори тези хапчета като гинко билова ги избягвам. Винаги се намира някой, който да подметне, че сигурно забравяме, защото сме остарели. Но влошаването на паметта може да ни засегне, независимо от възрастта. Чела съм че може да се стимулира паметта и чрез редовно хранене, консумирайте редовно следните "супер" храни - спанак, ягоди и други горски плодове, ядки, броколи, сьомга. Будуването също е вредно за мозъка.
Другото, което е често лекарствата "оправят" едно но вредът на друго.
Дори и с грипа можем да се справим без лексрства : Подправки срещу грип - http://www.ecomedia.bg/be-eco/health-and-food/article/4123
Също така знам, че кръвоносните съдове е полезно какаото; чесънът нормализира кръвното налягане и така нататъка.
Та ако искаме може лесно да разберем как да се лекуваме без лекарства. А има вариант и чрез тези малки трикове вобще  да не стигаме до там :)

miluseva

Да можем и без лекарства. Стига да имаш малко повече информация относно профилактиката.
http://www.zdravihora.com/article/1/weight-loss-chalenge.html

venny3

Всичко е въпрос на организъм и здрава имунна система.Хапчета пия, само за главоболие.
Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.

nasko

#9
14 юли , 2012, 19:41:23 Last Edit: 12 април , 2014, 09:51:49 by nasko

Все пак билките са по-добрия вариант според мен, поне са естествен продукт... а, и за доста проблеми може да се намери решение с билки и природни продукти.


Билките винаги са били в основата на здравето, не химията - hubavi.net/spodeleno/ - ето тук може да видите резултати на хора, отървали се от различни здравословни проблеми.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Стартирам нов бизнес с компанията Тианде, като пазарувам в онлайн магазин с 60000 продукта. Използвам за преводи от английски на български този сайт - http://prevodachite.com/английски-български, а от този си взимам самолетни билети.

bani4ka

Здравейте.
Аз винаги съм избягвала да приемам хапчета/лекарства. Последно пих преди 2-3 години антибиотик, защото имах цистит и нямах търпение да се излекувам, а с бабените рецепти (т.е. с билките) става по-бавно.
Примерно : ореха помага за контролиране нивото на холестерола. Босилек има антиоксидантни свойства и помага на тялото да се бори с настинките и стареенето. Розмарин  помага и за успокояването на нервите и т.н. Също така съм имала бронхопневмония и съм се лекувала с компреси - вестник намазан с мед и така седиш цяла вечер. Много е неприятно, но на другия ден си като прероден :)

dani_hristov

Билките са по-добрият вариант, но не прекалявай, все пак и те имат лечебна сила.

stan5

Аз определено напоследг се опитвам да постигна точно това!

Sangm

Билките винаги са по - добрият избор.http://kyokuformen.com/?siteID=XrBHixUnXm8-jd07MRRFRqRButdDyn7iDQ

gerganaivankova

#14
20 май , 2013, 12:43:31 Last Edit: 23 май , 2013, 13:05:59 by gerganaivankova
Билките също са вид лекарствени продукти но с по малко химия в тях и могат да имат странични ефекти.http://pristinebg.com/

Go Up