Аз много рядко приемам хапчета. Но да чукам на дърво не съм се разболявала и сериозно, че да са ми нужни. Принципно приемам доста витамини и пия доста билков чай с мед (дори и когато е лято). Преди години пих антибиотик, защото имах цистит и нямах търпение да се оправя, но и за него има лек с билки, но естествено ефекта е по-бавен.
Дори тези хапчета като гинко билова ги избягвам. Винаги се намира някой, който да подметне, че сигурно забравяме, защото сме остарели. Но влошаването на паметта може да ни засегне, независимо от възрастта. Чела съм че може да се стимулира паметта и чрез редовно хранене, консумирайте редовно следните "супер" храни - спанак, ягоди и други горски плодове, ядки, броколи, сьомга. Будуването също е вредно за мозъка.
Другото, което е често лекарствата "оправят" едно но вредът на друго.
Дори и с грипа можем да се справим без лексрства : Подправки срещу грип -
http://www.ecomedia.bg/be-eco/health-and-food/article/4123Също така знам, че кръвоносните съдове е полезно какаото; чесънът нормализира кръвното налягане и така нататъка.
Та ако искаме може лесно да разберем как да се лекуваме без лекарства. А има вариант и чрез тези малки трикове вобще да не стигаме до там