Глицин за укрепване на мускулна тъкан и ускоряване разгражденето на въглехидрати

Started by simov, 05 октомври , 2017, 15:46:58

« назад - напред »
Go Down

simov

Глицин е аминокиселина, градивен елемент за протеини. Тя не се смята за "основна аминокиселина", защото тялото може да я направи от други аминокиселини. Типичната диета съдържа около 2 грама глицин дневно. Основните източници са богати на протеини храни, включително месо, риба, млечни продукти и бобови растения.

Глицин се използва за лечение на шизофрения , удар , доброкачествена простатна хиперплазия ( ВРН ), и някои редки наследствени метаболитни нарушения . Той се използва също така за защита на бъбреците от вредни странични ефекти на някои лекарства , използвани след трансплантация на органи, както и на черния дроб от вредното въздействие на алкохол. Други приложения включват рак превенция и подобряване на паметта.

Някои хора прилагат глицин директно към кожата за лечение на язви по краката и други рани. Тялото използва глицин изгравдане на протеини. Glycine също участва в предаването на химически сигнали в мозъка, така че може да се използва за облекчашане симптомите на шизофрения и подобряване на паметта. Някои изследователи смятат че глицин може да има роля в превенцията на рака, тъй като тя изглежда да пречат на снабдяването с кръв, необходима на някои тумори.

Препоръчителен прием 2 - 3 гр. на ден /1 чаена лъжица равна/ с много вода. Може и вечер.

Цена: 100 гр. - 15 лв. и куриерски.

За контакт 0876265091.

Go Up