Извинявам се, че толкова късно отговарям, но обигравахме едно ишлеме с 1 500 изисквания...
, а ми се искаше да намеря и линк към една българска програма за цялостно управление - от материалите до продажбата. Ако я намеря после ще я пусна. Често ми я пущат на имейла, но тъй като не ме интересува не съм я запазил.
Бончо е прав, че най-разпространеното и най-удачното за малко производство си е тефтера и Ексела, особено гарниран с повечко макроси.
Ние в течение на годините сме си направили система, базирана на Ексел-а, която напълно ни устройва.
Разбира се, за по-динамично и по-голямо производство (150 - 200 човека) си трябва специализирана програма, която да ти следи процеса в движение.
Има много такива системи, но като цяло са доста скъпи. Един според мен много евтин и работещ вариант е
ТАЗИ програма, която сме използвали и ние. Базирана е върху печатането и проследяването на баркодове. Програмата с принтера и баркод четеца ти излизат под 1 000 лева, което си е далавера, като някои от конкурентите и излизат и над 50 000 лева, а вършат почти същата работа.
При всички положения ще трябва да се отдели един човек, който да се занимава с целия този цирк, така че си помислете дали програмата ще ви помага повече или ще ви пречи.