Zdraveite!
Eto, 4e dnes za poreden put se razo4arovah ot || Nacionalen konkurs za mladi stilisti-dizaineri, organiziran ot studio "Nadin Style". Zatova, 4e iskreno spodelih za gor4ilkata, nasubrala se v dushata mi, polu4ih shamar ot uvajaemite organizatori - deklasirane ot Konkursa.
Mnogo mislih dali da premul4a, bez da se zashtitq, no v men naddelq 4uvstvoto za spravedlivost, a i vse pak mislq, 4e gradim demokrati4no obshtestvo, v koeto vseki ima pravo na mnenie.
Organizatorite me uprekvat, 4e sum napravila publi4no dostoqnie neverni fakti, kato li4no men obvinqvat v losho vuzpitanie i neeti4nost.
Za moite 17 godini sum razbrala, 4e istinata boli i ne vinagi e priqtna; i oshte neshto - 4e nai-dobrata zashtita e napadenieto (v slu4aq moeto deklasirane i obvinenie v lipsa na vuzpitanie, koeto li4no men me zasqga i naranqva moeto dostoinstvo). Dosega sum u4astvala v mnogo drugi konkursi, no nikude ne sum se sbluskvala s podoben reglament. Ako roditelite mi imaha vuzmojnost da me podkrepqt finansovo, shtqha da me izpratqt na uroci pri elitni u4iteli, a nqmashe da tursq izqva i priznanie po tozi na4in, nadqvaiki se Nqkoi da me zabeleji i podkrepi.
Edinstvenoto sredstvo, na koeto raz4itam, sa moite skici. Zatova pisah, 4e se 4uvstvam ograbena, tui kato te ostavat pri organizatorite bez da sum podpisala dogovor za preotstupvane na avtorski prava(dori i sled deklasiraneto mi skicite ostavat pri tqh, "kato dokazatelstvo, suglasno reglamenta")
Iskam da dobavq oshte neshto vuv vruzka s organizaciqta na tozi konkurs. Kogato predadoh skicite si, bqh na 16 godini, misleiki, 4e shte me ocenqt realno i obektivno v moqta vuzrastova grupa. Pri zaqvqvaneto na moeto u4astie sum predala i avtobiografiq, suglasno iziskvaniqta, v koqto qsno e poso4ena vuzrastta mi, no kakva beshe iznenadata mi, kogato pri iznesenite nominacii vidqh, 4e samo za nqkolko meseca sum stanala ot 16 na 20 godini, koeto predopredelq u4astieto mi vuv vuzrastova kategoriq, nesuotvetstvashta na realnostta, koeto puk ot svoq strana ne bih kazala, 4e vodi do obektivna ocenka. Ne sum suglasna i s fakta, 4e tova ne e ot ZNA4ENIE (kakto mi beshe zaqveno po telefona pri moeto zapitvane). Predpolagam i drugi shte se suglasqt s men.
A sega da vnesa malko qsnota i za organizaciqta na vuprosniq seminar, na koito imah "udovolstvieto" da prisustvam. Parite bqha vneseni predvaritelno na tqhnata bankova smetka uj za celodneven seminar, koito vsushnost samo za men se okaza poludneven. V poso4eniq den i 4as (9:00 4asa) az bqh na vratata pred Kongresniq centur, 4akashta s neturpenie na4aloto na seminara, koito trqbvashe da me obogati tvor4eski.
Kakvo beshe o4udvaneto mi, kogato ohranata na vratata me sprq i zaqvi, 4e do obqd seminarut e "samo za organizatori", a az trqbva da doida otnovo v 12:00 4asa. Razstroih se, zashtoto se naloji da se motaq v u4eben den. A posle vsushnost razbrah, 4e sum bila greshno informirana ot ohranata. No tova nai-veroqtno nqmashe da se slu4i, ako na vhoda imashe predstavitel na organizatorite, koito da vnese qsnota.
Nai-veroqtno shtqh da premul4a vsi4ko tova, zashtoto s4itam, 4e vse pak sum dobre vuzpitana i ne sum konfliktna li4nost, no se motivirah, edva kogato popadnah na mnogo drugi hora, izrazqvashti negoduvanie ot konkursa.
I sega si mislq, 4e prosto na men se slu4i loshiq kusmet da igraq rolqta na izkupitelna jertva. Vmesto da polu4a izvinenie za loshato otnoshenie, az polu4ih poricanie.
P.S. V zaklu4enie molq organizatorite da izvinqt edno "nevuzpitano" 17-godishno dete za istinata, koqto podnasq. No vse pak az Vi blagodarq, 4e rano mi otvorihte o4ite i mi dadohte nezabravim jiteiski urok - da se obrazovam i da rabotq uporito, za da postigna me4tata si, a ne da se motaq po "prestijni" konkursi.
Pojelavam Vi mnogo zdrave i tvor4eski uspehi i Vi molq da me izvinite za moqta neeti4nost.
S uvajenie,
Nadia