Кико,
Аз го познавам, ходила съм при него на интервю за работа. Вярно, че беше преди доста години, но не вярвам да се е променил.
Ще ти разкажа как премина въпросното "интервю", а изводите си ги направи ти. Извика ме мен и една приятелка след работно време, може би към 5-6 часа вечерта, стояхме там около 3 часа, но съвсем не за да бъдем интервюирани или пък да говорим за естеството на работата. Този човек през цялото това време се наливаше старателно с уиски и обясняваше колко е велик, как само при него може да се научи конструиране по Мюлер, как само той в България прави някакво качество и какво ли още не. Тогава тъкмо прохождах в този занаят, но въпреки това не ми беше трудно да разбера, че всичко това беше, както се казва "въздух под налягане".
Щом и ти така задаваш въпроса, значи сте се срещали вече. Може би се колебаеш, може би те е хванал с приказки от рода на това как той ще ти даде възможност за реализация, как там ще блесне таланта ти и т. н. Аз съм сигурна, че той все така си вярва и успява да примами млади хора в гаражното си ателие, но все пак се запитай защо името на този човек не фигурира никъде другаде освен в колонката "Работа" на "24 часа".
Ще използвам случая да кажа на всички млади хора, които искат да се занимават с мода и търсят някаква реализация - не се хващайте с подобни малки фирмички. По-добре идете в една голяма организация, дори ако трябва да започнете от кроялната, дори ако фирмата шие ишлеме (няма как да не произвежда и собствена продукция покрай това), вижте отблизо как стават нещата, минете през няколко нива, седнете на една машина, счупете някоко игли... Само така ще имате представа за цялостния процес и ще се научите на много неща, гаранитрам ви го. Ако сте добри, все някой ще ви забележи, от друга страна самите вие ще видите къде са силите ви. Знайте, че обучението ви не завършва с дипломирането в модния колеж, то тогава започва. Разбирам, че всички са поласкани да бъдат дизайнери, но това не е професия, това е занаят. И както казват старите хора, той не се учи, а се краде. От скицата до подиума има доста дълъг път и за да постигнете триумф на подиума, трябва да сте изминали този път. Не се хващайте на празните бръщолевения на хора като гореспоменатия господин.
На всички пожелавам успех!