Създаване на сайт за дамски дрехи

Started by mrsuperman, 16 август , 2018, 15:16:01

« назад - напред »
Go Down

mrsuperman

Здравейте! С мои приятели сме решили да създадем сайт за дамски дрехи и да инвестираме в него. Целта ни е да го популяризираме възможно най-много, за да стане известен. Намерили сме и хора, които ще ни помагат за някои неща. Възникнаха няколко въпроса, на които търсим отговори:
1.   Кой вариант е по-добър  - да вземем нов домейн или стар. Четох доста и много хора ми казаха да закупя стар, защото по-лесно ще може да се класира в търсещите машини. Ако това е вярно, от къде мога да купя и каква ще е неговата цена?
2.   Трябва ни линк билдинг за сайта. Възможно ли е да ми препоръчате фирма, която предлага тази услуга и колко дългосрочно трябва да инвестирам, за да има ефект. Какви са вариантите и как точно трябва да се процедира.
3.   Някъде четох и за така наречените спомагателни блогове. Все още ли този вариант действа, защото видях, че повечето имат различно мнение по този казус. Аз лично бих рискувал, за да видя какъв ефект ще мога да получа. Тук отново стои въпроса как точно да я изградя - с чисто нови домейни или със стари.

TheEconomist

Здравей,

Много добре си решил да питаш преди да започнеш. Аз работя в тази сфера и ще ти дам точни отговори на въпросите.

1. Новите домейни лично според мен не са вариант. Все повече хора ги избягват. По-добре е да си купиш стар, защото много по-лесно ще го класираш и популяризираш. Аз използвам услугите на https://domeinite.bg/

2. https://linkove.bg/ ще ти свършат чудесна работа. Имат много голям ресурс в модната тематика, купувал съм от тях и знам :)

3. Това е най-добре. Изгради си своя собствена мрежа и тя ще ти се отплати. Тук ще те посъветвам да започнеш например с 5 домейна като за начало. Разгледай списъците на https://seo.domains/ и си избери като за начало такива, които са по джоба ти и са тематични. След това продължавай да инвестираш.

Поздрави!

bobi

#2
04 април , 2019, 16:53:02 Last Edit: 05 април , 2019, 14:54:07 by bobi
Привет,
От гледна точка на SEO оптимизация със стар домейн е много по-добре особено, ако има авторитет, история и добри линкове към него. Като по този начин няма да започнете от нулата, а ще имате много стабилна основа. Въпреки това SEO оптимизацията не се изчерпва само с домейна, а е необходима цялостна стратегия за развитие включваща On-page SEO, Content Marketing, подобряване на UX и редица други. Обратните връзки (линковете) също са много важен елемент и не трябва да се подценяват и колегата ви е дал много добри предложения. Въпреки това е хубаво да прочетете малко повече по темата свързана със SEO оптимизацията преди да започнете да я практикувате. Много добра отпорна точка са следните материали:
https://www.pinetreewebconsultancy.com/блог/какво-е-seo/
https://accelladigital.com/kakvo-e-seo-optimizaciya/
https://seosof.com/seo-оптимизация-на-сайт/
В тях има много полезна информация за това какво е SEO оптимизация и за цялостния процес по нейното ефективно изпълнение. Пожелавам ви успех с начинанието и имате предвид, че SEO оптимизацията не е еднократно действие, а продължителен и непрекъснат процес.

Go Up