19 октомври , 2021, 08:35:00

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Платформа на български дизайвери

Started by rayna, 31 октомври , 2005, 16:52:52

« назад - напред »
Go Down

rayna

Интересува ме дали има платформи за реализация на български дизайнери.
Райна

Бончо

Платформи има много, но бъдещите дизайнери търсят не платформа, а някой да им плаща за това, че се обучават. Във всяка фирма има база за развитие на бъдещ талант, но всяка фирма дава според това което получава. След като има пари да плаща за некачественото образование, защо да не вложи малко труд при мен или друг колега за да научи нещо качественно и реално? Аз нямам интерес да плащам на някой да се обучава, предпочитам да си "купя" обучен. Който иска имам много добра база, да заповяда. Пък ти специално май не си ми много далече.

rayna

Аз мисля, че ако дойда обучена, ще бъда повлияна от предишния ми работодател. Тогава ще дам моя, тоест неговия отпечатък върху вашата работа.
Завъртаме с в кръг, никой не иска неопитни. Не иска да дава средства, а когато дойде резултата, лаврите са за фирмата. Тогава работодателя не иска да плаща повече на дизайнера/конструктора, който естествено усеща своя принос и го губи.
Аз ще внимавам много с кого да започна работа, не искам да скачам в морето, без да мога да плувам, нищо лично разбира се към вас. Поздрави
Райна

Бончо

"Аз мисля, че ако дойда обучена, ще бъда повлияна от предишния ми работодател. Тогава ще дам моя, тоест неговия отпечатък върху вашата работа."

Тука май имаме различия. Ти ако наистина си дизайнер, ще имаш собствени виждания за модата и вкусовете на пазара и ще търсиш фирма в която можеш да реализираш най-голяма част от СВОИТЕ виждания. В противен случай ти няма да си дизайнер, а само констуктор на чужди дизайнерски решения или технолог. Друг е въпроса, че дизайнера трябва да бъде и конструктор, щото иначе ще се стигне до парадокси на модели които са невъзможни за производство.

"Завъртаме с в кръг, никой не иска неопитни. Не иска да дава средства, а когато дойде резултата, лаврите са за фирмата."

Печалбите и загубите са винаги за този който РИСКУВА. Едно изделие се вижда колко е печелившо когато излезе на пазара, а няма начин да излезе без да се направят определени разходи за материали и заплати.

"Тогава работодателя не иска да плаща повече на дизайнера/конструктора, който естествено усеща своя принос и го губи."

Тука вече отиваме към вечния спор м/у работодател и работник, който обикновенно се решава със загуби и за двете страни, но в повечето случай, с по-големи загуби за работника, защото добрите работодатели го предвиждат този момент много преди да настъпи.


Пак стигаме до онази статия, която посочваш в другата тема, но различно я тълкуваме. Ишлеме бих нарекъл всички реализацйи на чужди идеи, не само шиенето.
Има два вида хора търсещи и чакащи. Пример за търсещи са, тези дето в същия този раздел на форума, търсят реализация на своите виждания като произвеждат бутикови модели и търсят контакти/пазар, а чакащите реват колко ни е фалшива държавата.
Поздрави, нищо лично.

rayna

Бончо, някои лектори имат едни картинки, които показват. В първия момент ти виждаш само една фигура, друг вижда в същата картинка друга фигура. После нещата се избистрят и двамата виждате почти всичко. Май така и ние си приказваме.
Чакащите наблюдават нещата, които се случват около тях. Търсещите са тези, които правят тези неща.
поздрави Райна

Бончо

За сетен път се убеждавам, че в университетите правилни неща преподават, но проблема и там е като на цялата държава-липса на контрол и многото социални фактори които влияят на контрола. Дано се избистрят скоро.

еееее

Райна и Бончо. Бончо, досадник неземен. Моля, стойте си тук и си хвърлайте плюнчици, стига сте задръствали останалите местенца, в коит очовек иска да намери полезна информация, а не да чете тъпи философии.

Мария

До   еееееееее  !   Е де, познавам лично Бончо и мога да кажа,че точно той не е ама хич тъп философ,а на Вас ;  точно тази полезна информация е под носа Ви,само да  я прочетете!Между два бряга може да се мине ако има брод! Поздрави на Бончо и тези които не са тъпи!Мария


Бончо

Е и, к'ъв беше смисъла, то се обяснява на човек който може и да не разбере, но поне има вероятност да разбере.

еееее

Ами ееее не е толкова тъп, но се държи така за да е на ниво. Искам да кажа, че тази информация, тук под носа ни, отвана представете си е в нечии глави. Незнам защо като правите някакви там разсъждения и изказвате мнение, смятате че е нещо уникааално и хората се интересуват от това, пък имат и какво да научат. . .

Ето например един гениален извод :

"Чакащите наблюдават нещата, които се случват около тях. Търсещите са тези, които правят тези неща.
поздрави Райна"

Ай стига бе! Това сериозно ли?!!? Добре че има такива добри хора като вас, да открехнат нас малоумните

еееее

Бончо, първо правиш ужасни правописни грешки.
Второ, дизайнер и коструктор са две много различни неща. Това, че тук хавата е побългарена, е друг въпрос. И нещо ще ти кажа, че всичко е изпълнимо. Дизайнерът носи идея, дух, виждане, емоция, изразена в нещо, което за конструкторът е съвсем различно нещо. Единият вдъхва живот, другия си съединява парцалите. Няма нищо общо. Няма модел, който да не може да се изпълни. И вие сте от онези "разбирачи", които питат дизайнера "ами можеш ли да кроиш" . Лично аз мога, така че позицията ми не се основава на това. Просто не е правилно.

Елена

Автор: еееее (213.91.240.---)
Дата:   12-15-05 17:41

Бончо, първо правиш ужасни правописни грешки.
Второ, дизайнер и коструктор са две много различни неща. Това, че тук хавата е побългарена, е друг въпрос. И нещо ще ти кажа, че всичко е изпълнимо. Дизайнерът носи идея, дух, виждане, емоция, изразена в нещо, което за конструкторът е съвсем различно нещо. Единият вдъхва живот, другия си съединява парцалите. Няма нищо общо. Няма модел, който да не може да се изпълни. И вие сте от онези "разбирачи", които питат дизайнера "ами можеш ли да кроиш" . Лично аз мога, така че позицията ми не се основава на това. Просто не е правилно.

Айде , виждали сме с Бончо 2 и 200 , като например носители на идеи дето са уж добри " рисувачи ", пък не могат да си подберат "парцалите " за туй що са сътворили ...

Бончо

Абе Ленче, ти нима не знаеш, че на софиянци претенциите и възможностите силно се разминават. Отави ги да пасат, аз всеки ден чувам акъл не ща, пари ми дай и отговора ми е- ти ако имаше акъл и пари щеше да имаш, щото и мошеник да си пак акъл трябва.

NSMD

СЪВЕТА ПО МОДЕН ДИЗАЙН НА НАЦИОНАЛНАТА КАМАРА ЗА МОДА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,  
СПИСАНИЕ  ЗА МОДЕН ДИЗАЙН "СТУДИО НАДИН СТАЙЛ" И АЛБЕНА АД
С ПОДКРЕПАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ

организират

ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ТЕМА
 "ТАНЦУВАЩА МОДА - МОДА В ДВИЖЕНИЕ"

D A N C E   F A S H I O N

"Мода и движение" е събитие, което свързва по специален начин мода, кино, театър, музика и култура. Предназначено е за млади таланти, ученици и студенти от 15 до 30 години без ограничение за образование и професионална квалификация. Достатъчно е да имат страст към модата и да я обичат.

ОСНОВНА ТЕМА:
1. Връзката между модата и танца в различните му проявления: танцът като движение, като елегантност на тялото, като взискателност към форми и хармонични пропорции, танцът като шоу, танцът като обичай, като спектакъл, като израз на радост, тъга, любовно тържество, танцът като изкусител и като велик стимул за сътворяване на мода.
2. Представането на дрехата по време на танц, дрехата сътворена да открива, а не само да покрива тялото.  

ЦЕЛИ:
1. Да развие творческия потенциал и въображение на младите хора в България.
2. Да обедини една силна културна предпоставка, предназначена за трудовия сектор.
3. Да обедини областите култура и икономика, макар и с различни характеристики.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
   •  Изпращайте по 5 бр. непубликувани модни скици за избраният от Вас стил във формат А3 с подробно описание и легенда за материалите, които ще се използват за изработката им. На гърба на скиците напишете последователен номер. Изпращайте на адрес: 4000 Пловдив, ул. "Княз Ал.І Батенберг" 51, ет. 1 за Първи национален конкурс на тема "Танцуваща мода-мода в движение".
   • Кратко есе, в което трябва да мотивирате Вашето вдъхновение от света на танците и музиката в стил фолк, поп фолк, рок, джаз, рап, хип-хоп, латино, танго, самба, полка, валс, блус, кънтри и др. За класически или модерен танц определете категорията тъй като те имат много. Няма ограничение за стиловете музика и танц, както и няма ограничение в колко и с какви стилове музика и танц ще се изберете да се представите.
   •  Aвтобиография, стационарен и мобилен телефон, пощенски и електронен адрес, такса от 12 лева с ДДС за всеки стил, платими по банков път: Национална Камара за Мода - България, банкова сметка - 107 647 25 63, банков код - 621 7 630 7, Булбанк АД - клон Пловдив за Първи национален конкурс на тема "Танцуваща мода-мода в движение". Издава се данъчна фактура.

Непълни данни и комплект от документи няма да се разглеждат.

НАГРАДИ:
   • Първите трима победители, събрали най-много точки ще представят България като гост-дизайнери на италианския конкурс в Калабрия, Италия.
   •  Парични награди от 250 до 1000 лева.
   •  Изработка на колекция от модели за изявена българска модна къща.
   •  Обличане на звезди от шоу- бизнеса.
   •  Спонсорства.

ЖУРИРАНЕ:
Звезди от шоу-бизнеса, изявени български дизайнери, международни експерти, Национален съвет по моден дизайн, Медиен моден съвет.

СРОКОВЕ:
КРАЕН СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА МАТЕРИАЛИ ЗА УЧАСТИЕ: 31 януари 2006г.
/ Важи пощенското клеймо. На място на адреса на получаване до 23.00часа/31.01.2006 /

ОБЯВЯВАНЕ НА ФИНАЛИСТИТЕ:01.04.2006г.
на интернет адрес: www.dancefashion.org

ОЦЕНЯВАНЕ И КЛАСИРАНЕ НА ФИНАЛИСТИТЕ: 1-2 юли 2006г.
Бялата лагуна /между Балчик и Албена/. Шоу-спектакли на звездите. Крайно класиране. Тържествен коктейл.


Забележка:
1.   Участници, които са спечелили сертификати за най-добър идеен проект по скица от I, II или ІІІ Национален конкурс за млади стилисти, дизайнери и модни таланти, получават 1 точка бонус при класирането в Dance Fashion.
2.   Финалисти от I, II или ІІІ Национален конкурс за млади стилисти, дизайнери и модни таланти, класирани на 1-во, 2-ро или 3-то място, получават още 2 точки бонус при класирането в  Dance Fashion.
3.   Очаквайте до 10.01.2006 www.dancefashion.org
4.   Контакти на тел. 032/62 09 29 и на адрес: nsmd@abv.bg; editor@nadin.bg

Go Up