Опитват ли се да ми смъкнат кожата за шивашки услуги?

Started by osogasse, 03 юни , 2015, 00:20:37

« назад - напред »
Go Down

osogasse

Здравейте,

казвам се Валентин, и въпреки че може би повече от вас, дами, ще намерят присъствието ми в този форум за странно, то не е.

Опитвам се да започна собствен проект, за шиене на калъфчета за лаптоп, таблети и телефони. Някои от тях са съвсем елементарни, както може да се видят на снимките, другите са с цип, може да се сложи вътрешен джоб, да има комбинация от плат/изкусвена кожа, да се направи по-интересно. При тях е нормално, цените да са по-високи, тъй като са по-сложни.

Търся материали, едновременно с това и човек, който да ми ги е шие. Тъй като не мога да се обърна към фабрика (в началото ще се ушие еквивалента на 170 калъфчета за телефон, с пробите, но масово ще бъдат калъфчета за таблети / лаптопи), тоест поръчката не е голяма, търся човек, който да ги направи в свободното си време, у дома - хем аз не бързам, тъй като все още се свързвам с потенциални клиенти, хем е допълнителен доход.

Според вас, колко е нормално да струва изработката на един брой подобен продукт? Това са прави шевове, и изрязване на ръбчетатата, така че долу да станат ръбовете обли. Продуктите може да видите тук - bit.ly/osogasse

Една от жените, с които си комуникирам, се свърза с мен, и ми предложи ушиването на калъф за телефон (грубо материалът е 15х8 см. на страна, микрофибър от вън и от вътре, при лаптопите ще се сложи и подплата, или материалите ще бъдат с пяна, малките лаптопи са с размери 35х25 грубп), та цена за калъф за телефон 6лв/бройка. Според вас това реално ли е?

Имайки предвид сложността на проекта, или по-точно липсата на такава, без да съм специалист в тази област, един такъв калъф би ли могъл да се ушие, без бързане, за 10-ина минути? Дори и за малко повече да е (макар че се съмнявам, ще се шие на машина, не на ръка), това са 5 калъфчета на час. Без бързане, това са 7 часа на ден работа за да се ушият 170 такива калъфчета за 5 дена, и едни тлъсти 1000 лв. за въпросната шивачка.

Ще се радвам на коментари. Аз ли бъркам, и трябва да премисля изцяло този проект, или просто някой се опитва ако може да ме прецака един път, и това е? Това означава, че аз от продукт, трябва да продам 6 лева труд, което е в пъти повече от себестойността на материалите, вложени в продукта. И това са 30 лева на час, надник, за който дори в много държави от ЕС биха могли да си мечтаят. Колко реално според Вас би струвало такова нещо?

Поздрави.

krassyo

Здравей,
Това което правиш е интересно, но сайта който си дал не се отваря.
Според мен заплатата на шивачката трябва да е твърда + процент от изработеното за да има стимул.
Поздрави

osogasse


Здравей,
Това което правиш е интересно, но сайта който си дал не се отваря.
Според мен заплатата на шивачката трябва да е твърда + процент от изработеното за да има стимул.
Поздрави


Здравей.

Сайтът е bit.ly/osogasse Сега се надявам да излезне.
На твърда заплата няма как да е, тъй като не мога да си гарантирам, че всеки месец ще се шие определена бройка. Очаквам първите 2 месеца да е доста мъртво положението, особено докато разпращам мостри и намеря клиенти.

Поздрави.

Stella

Според мен питай и фирми, те ще дадат най-ясна представа за цената.
* Сайтът пак не се отваря.

osogasse


Според мен питай и фирми, те ще дадат най-ясна представа за цената.
* Сайтът пак не се отваря.


Пуснал съм запитване и към по-големи шивашки ателиета, които се занимават с корекции. Да видим те какво ще кажат, макар че едно от тях вече ми даде цена на калъф за лаптоп с цип 20 лв....

Сега линкът вече със сигурност работи.  ::)

Поздрави,

Валентин

Бончо

А моята работа е да ръся мозък и често такива като теб ме обвиняват, че съм искал за един час цъкане на компютъра и лаф моабет колкото шивачката изкарвала за цяла седмица, сякаш е мой проблема, че тя е доволна на тези пари и му бачка :D .
Пък да му обяснявам, че понякога заради един такъв час работа влагам сума си часове ровене из нета, четене и експериментиране съвсем безсмислено :D .
Всеки си търси това което го устройва. Аз лично предпочитам да работя една седмица в месеца за Х пари от колкото 4 седмици за 2*Х пари.

Go Up