Научи се да плетеш

Started by Outletsvilengrad, 05 юли , 2014, 21:52:25

« назад - напред »
Go Down

Outletsvilengrad

Заплитане на плетивото на една или две игли

Здравейте любители на плетивото!

В този урок ще обяснявам как да започнете заплитането на плетивото.

То може да бъде единично или двойно, с един или два конеца, на една или две игли.

Трябва да изберете този начин, който най-добре се съчетава с плетката.

Единично заплитане с един конец

Конецът, който идва от кълбото минава през малкия пръст  на лявата ръка, зад безименния и се премята през палеца отляво надясно. Свободния край на конеца се хваща с дясната ръка.

С иглата се боде в образуваната примка около палеца отвън, отдолу нагоре, конецът се премята върху иглата и палеца се освобождава.

Конецът се взема отново от палеца и действието се повтаря.

Единичното заплитане е подходящо , когато допълнително ще се плетат биета на предниците  и гърба, защото по този начин се изваждат по незабелижими нови бримки.

pletene

Единично заплитане с два конеца

От кълбото се развива конец с дължина, 2-3 пъти по-голяма от ширината на частта, която ще се плете. След това се прави бримка, която се надява на иглата. Конецът на кълбото се прекарва пред малкия пръст, зад безименния, пред средния и се премята на показалеца.

Другия конец се захваща също с пръстите на лявата ръка и палецът се пъха отвътре навън под конеца. С иглата се боде в образуваната примка около палеца, конецът от показалеца се прихваща и се изтегля през примката, като в същото време палецът се освобождава, конеца се тегли надолу и бримката се затяга върху иглата.


Двойно заплитане с два конеца

Започва се също като единичното заплитане с тази разлика, че палецът се пъха под конеца един път отвътре навън, един път отвън навътре. Става красиво и стегнато, когато конецът, който се увива около палеца е двоен.

За да видите снимки към урока посетете този линк http://www.outletsvilengrad.com/bg/zaplitane-na-pletivoto-na-edna-ili-dve-igli/

Hristin4e

Много полезно четиво, но ще има по-голям успех начинанието ако направиш и качиш видео. Вече уроците така се правят, доста по-бързо и лесно се учи човек.

kamelia_ivanov

Това ще e много труднo за мен !

aleks412

Бих се пробвала, когато имам свободно време, дано се справя.

Go Up