Как да изберем качествено спално бельо

Started by beautylinens, 03 ноември , 2011, 10:23:41

« назад - напред »
Go Down

beautylinens

Независимо дали избирате спално бельо за себе си или за подарък, спалното бельо освен необходимост е и израз на личен вкус и предпочитания. Разполагате с изобилие от възможности за избор, но само от Вас зависи да намерите продукта, който най-пълно удовлетворява желанията Ви. Ние можем само да Ви насочим.
Ако държите на качеството изберете памучните материи с висока плътност и 100% съдържание на памук - памучен сатен, перкал, ранфорс. Комфорта, който създават тези тъкани е несравним с останалите. Каква е разликата между тези материи? Най-висок клас и с най-висока плътност (над 87 нишки/см²), трайност и мекота, но и с висока цена са памучният сатен и перкалът. Разликата между перкалa и памучния сатен е в тъкачната структура. И двете материи са изключително здрави поради високата си плътност, но сатенът е по-фин, и с нежен блясък в резултат на допълнителна текстилна обработка. Ако търсите спално бельо с добро качество, и все пак на приемлива цена, може да се възползвате от продуктите изработени от ранфорс - с плътност 57 нишки/см².
Смесените и изкуствените материи са на по-ниска цена, но и те са с висока устойчивост, лесно се поддържат и са походящи за кувертюри, шалтета, завеси и др.
Не пропускайте да обърнете внимание на технологията на багрене на материите. Качественото багрене е гаранция за издръжливостта на цветовете. Най-качествената, но съответно и скъпа съвременна технология е реактивното багрене, при която боядисването се извършва при ниски температури като се постига голяма наситеност и устойчивост на формата и на цветовете.  Директното боядисване е по-остаряла технология, при която боядисването се извършва при висока температура, което може да доведе по-късно до деформации на материите и избледняване на цветовете.
При избора на спално бельо трябва да се съобразите и с размерите на комплекта, от който се нуждаете.
Стандартно се предлагат спални комплекти с размери за двойно легло 200/220см. За единичните комплекти стандартният размер е 150/220см. Въпреки приетите стандарти за размери, изработката на много от предлаганите комплекти, не е съобразена с тях. Най-важното е да изберете комплект с размери с поне 20 см по-големи от ширината и дължината на матрака на леглото.
Остава да направите своя избор на модел спално бельо и на магазина, от който да го закупите. Със сигурност сте наясно с факта, че предлаганите артикули от онлайн магазините са много по-разнообразни, по-красиви, със съвременен дизайн  и на по-ниски цени от тези в обикновените магазини.
Онлайн пазаруването масово се практикува в развитите страни, а вече навлезе и на българския пазар. Част от потребителите все още имат притеснения относно качеството на предлаганите продукти, времето на доставка, както и дали реалния вид съответства на първоначално представения продукт.
За да сте сигурни, че може да се защитите в случай на подобни нередности е най-важно да се уверите, че зад магазина, от който пазарувате стои реална фирма с обявени - име на фирмата, ЕИК, телефон и други координати за връзка. Запознайте се и с условията за ползване на магазина. Независимо че поръчвате oнлайн, Вие имате всички права на потребител съгласно Закона за защита на потребителите.  
Да направим обобщение: препоръчителни материи за спално бельо - памучни с висока плътност и 100% съдържание на памук; боядисване - реактивно, реактивен печат; размери по-големи с над 20 см от матрака на леглото; модел от утвърдена търговска марка. Всичко това ще намерите онлайн. Приятен избор!

В случай че използвате информация или цитат от тази статия, моля посочете като източник: http://www.beautylinens.com

nikkoleva

Всяка година ходя на почивка в Турция и от там си купувам най-качественото спално бельо. Няма избелване

petariana

#2
15 януари , 2013, 22:31:44 Last Edit: 20 април , 2017, 14:33:27 by petariana
Напълно съм съгласен с по-горното мнение. Наистина съседите имат страхотни продукти. Но и ние имаме:
http://maxplus-bg.com/kursove/prepress/
https://vox.bg/%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B8/
https://vox.bg/%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8E%D1%82%D0%B0/

snowy

#3
17 януари , 2013, 20:24:31 Last Edit: 13 ноември , 2013, 09:28:41 by snowy
Колкото и качествено да е, и тук имаме качествена българска продукция, предпочитам родното, отколкото да им пълня джобовете на другите. Бъдете малко повече патриоти бе хора, стига сте се кланяли на чужди богове. Аз обичам да готвя само с български продукти. Така си знам, че са качествени. Малко е сложно, когато ползвам чужди рецепти за готвене http://napred.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8.html, но ги нагаждам нещата. В интернет влизам и когато ми се доиграват някакви игри. Избирам си от списъка с игри в Напред.БГ http://napred.bg/igri.html. Направо са хиляди. Пак там си чета и своя седмичен хороскоп http://napred.bg/%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF.html. Направо съм луд по предсказанията на звездите за това какво ще се случи. Както всеки хороскоп, така и този е малко мъглив, но познава. Точно от хороскопа научих, че ще се занимавам с клауд хостинг и ето вече две години. Ние наистина предлагаме най-доброто на пазара за облачен хостинг vcloud.bg. Можете да се уверите сами.

Можете да се уверите сами и че от сайта на ММТравъл можете да намерите най-ниските цени за самолетни билети. Нещо повече, пак от там можете да намерите и удобно разписание на полетите ви, така че да подготвите всичко, далеч преди да стигнете до летището. Това става от търсачката за самолетни полети, която ще намерите в сайта. Въобще, когато трябва да се пътува със самолет аз препоръчвам MMtravel.bg, тъй като чрез тях ще се намерят най-добрите цени на самолетни билети. Всъщност, препоръчвам използването на туристическа агенция за това, тъй като там хората са много по-опитни и наясно какво трябва да се направи при всяка ситуация, свързана с пътуване. Сега, дали ще е ММТравъл или някоя друга е върпос на личен избор. Аз ги избирам тях, тъй като ми се налага да пътувам често със самолет, а те ми предлагат наистина най-добрите цени за билети.

drehite

Ако българското е малко по-скъпо може би е по-добре да спонсорираме родното производство.
Модата се променя, но стилът остава! Магазини за дрехи

marin-ov

Аз също предпочитам родното!

stasi

Аз купувам спално бельо от http://www.home-max.bg/spalnya/vsichko-za-legloto/spalno-belio/ . Има голям избор и цените са приемливи. Спалните комплекти са от качествена материя, не се свиват и запазват цветовете си при пране, не избеляват и материята е много приятна при допир.

gabich

Аз съм за българското!

Go Up