Групуеър система за обща работа на конструктори, технолози и управленски състав

Started by Бончо, 30 април , 2014, 13:51:24

« назад - напред »
Go Down

Бончо

От едно известно време се занимавам с една такава система E-Groupware за внедряване в нашата работа и съм очарован от възможностите и, специално за нуждите на нашия бранш!
Системата е изцяло уеб базирана и работи през уеб браузер от всякакви устройства. Десктопи, смартфони и таблети.
Безплатна е и се разпространява чрез GPLv2 лиценз. При мен работи на виртуална машина с Убунту сървър.
Някой, ако има желание, мога да му предоставя такава виртуална машина на моя сървър достъпна денонощно от всякъде за почти без пари :D .
Системата има уеб мейл клиент който може да работи с гугъл мейл, собствени фирмени мейл сървъри, а също и с мейл сървър инсталиран на самата виртуалка, което по-добрия вариант. Могат да се синхронизират контакти, календари и задачи в телефона със системата и евентоално да се споделят с други потребители.
Но, най-интересната за мен функционалност е, "Базата Знания" в нея, чрез която се създават перфектни досиета на моделите и се споделя с другите потребители на системата. като се води статистика кое кой и кога го е създал или редактирал.
Има и други интересни функционалности като прожект менажер с който би трябвало да могат да се водят поръчките в производството които се изпълняват, но там още не съм задълбал и трябва да се тества.
По-горе съм дал линк към онлайн демото което предлагат разработчиците на системата и можете да разгледате. Почти изцяло е локализирана на български.
Идеята е, че тази система може да бъде свързващото звено на различните физически обекти които да работят като в общ виртуален офис.

Ако някой има по-сериозен интерес, нека ми пише на лично и да разменим контакти, а за общи въпроси тук.

Go Up