23 юни , 2024, 20:44:41

News:

Sofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата модаSofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата мода
https://news.fashion.bg/article/11687/17/Sofia-Fashion-Week-2015-novata-destinacia-na-visshata-moda


Престъпници щъкат из Facebook

Started by apostoloff, 09 март , 2009, 05:57:17

« назад - напред »
Go Down

apostoloff

        ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЪКАТ ИЗ FACEBOOK

 
Мошеници и хакери са превърнали социалните сайтове в новото си ловно поле, съобщава Франс прес. Измамниците се подвизават най- вече в  социалните сайтове, които служат и за запознанства. Най-големият сайт в тази област - Facebook неотдавна стана мишена на  маса бандити, занимаващи се с кражби на данни.

Привлечени от сайтовете, в които потребителите непрекъснато разменят лична информация, измамници и хакери логично се насочиха към Facebook, където  над 175 милиона души са създали своите профили.
"В социалните сайтове има толкова много хора, че за непочтените типове става изгодно да ги посещават. Те могат да видят цялата информация, която подавате. Възможно е, без да знаете, да разкривате ценна лична информация", твърди Дейвид Пери, експерт от фирмата за компютърна сигурност "Тренд Майкро".

Дори елементи, които изглеждат съвсем безобидни и са включени в профила на потребителя, може да са полезни ресурси за киберпиратите.
Например имената на дядовците и бабите ви или на животните ви, които са посочени в постнати снимки може да са от полза на някой пират при отговори на стандартните въпроси, които се задават при забравени пароли за онлайн банкови сметки.
Пиратите могат също така да вкарват вируси в използвания от социалните мрежи софтуер, да мамят потребителите с лъжливи съобщения или да разпространяват фалшиви приложения.

Facebook набра популярност след като разреши на външни дизайнери да предлагат дребни приложения, които може да се добавят към профила. Компанията обаче проверява тези игрови или функционални програми само при подадено оплакване.

Последната засега атака срещу Facebook е била под форма на съобщение от приятел, който иска да сподели видеофайл. При кликването върху линка за сваляне на софтуер за четенето на файла потребителят получавал вирус тип "червей" на име Кубфейс (Koobface) - анаграма на Facebook.
Този вирус "краде" cookies (малки файлове, които регистрират информация за посетителя на сайта). При това той посяга не само на Facebook, но и на половин дузина социални сайтове, сред които е и MySpace. С използването на откраднатите cookies престъпникът опитва да се регистрира на ваше място, отива в списъка ви с адреси и пуска постове и коментари, предупреждават специалистите. Най- добрият съвет, който ни дават те е този: трябва да увеличите броя на паролите си, да ги направите по- сложни, за да не става така, че един ключ да отключва всичките ваши ,,врати" в Мрежата.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

***************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

online-obuvki.com

съгласен на 100%

Boritoo

Пълен ужас, много е опасно.

alkaline

#3
23 август , 2012, 16:15:25 Last Edit: 17 декември , 2012, 12:46:15 by alkaline
Ами то престъпници има на всякъде! Трябва да се тревожим за най-големите престъпници в България, тези които щъкат из парламента, президентството, разни министерства... Евтини самолетни билети до различни дестинации от света. Ако имате нужда  от готов проект от Проект.бг, то всичко е уредено и точно. Същото се отнася и когато се нуждаете от изгоден ипотечен кредит. А ако ви е необходима изработка на сайт за недвижими имоти, то всичко също е въпрос на посещение на един сайт.


bess

#4
21 септември , 2012, 22:06:58 Last Edit: 16 октомври , 2012, 05:33:00 by bess

Ами то престъпници има на всякъде! Трябва да се тревожим за най-големите престъпници в България, тези които щъкат из парламента, президентството, разни министерства...


Много вярно. Наистина е така,, но интернет-пиратите се увеличиха. Като гледам филмите от 60-те години на миналия век - колко малък обхват са имали оръжията - сега вече не знаеш откъде какво ще ти се яви и с какъв обхват какви поражения ще има ...

______________________________________________________________________________________________________
Любимият ми онлайн магазин е Hai.bg. Превеждам от английски на български на http://prevodachite.com/. Купувам си евтино самолетни билети. Използвам този синонимен речник http://napred.bg/синонимен-речник.html

plamena_ivanova

ДА, така е
Никой не може да ни защити вече от хакерски атаки и злоупотреба с личните ни данни.

petariana

#6
16 януари , 2013, 20:18:50 Last Edit: 06 февруари , 2019, 15:17:56 by petariana
Виртуален каталог с картини пейзажи на Dachevski.com и много други видове тематики и то на ниски цени. Художествени произведения, изработени с различна техника на рисуване, според предпочитанията. Пейзажи или натюрморт или голи тела, както и изкусно изработени реплики на картини на велики художници. Избор на разнообразие от цветове и форми, както и възможност за поръчка на картина.

plam123


ДА, така е
Никой не може да ни защити вече от хакерски атаки и злоупотреба с личните ни данни.

Напълно си прав!

MarianaP

Когато едно нещо става популярно няма как недоброжелателните хора да не се възползват.

mincaa


Когато едно нещо става популярно няма как недоброжелателните хора да не се възползват.

Много точно казано!

dim

Затова препоръчват  паролите да се сменят на няколко месеца .

Go Up