Натурални ли са натуралните козметични продукти?

Started by viaexpo, 16 септември , 2010, 11:02:34

« назад - напред »
Go Down

viaexpo

След първия ни бюлетин за органична и натурална козметика http://www.viaexpo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=155&Itemid=237&lang=bg&limitstart=2, която ще бъде представена на Bio & Eco Expo - Международно специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии, искаме да дадем малко повече разяснения около натуралните продукти. Към това ни насочи писмото на г-жа Марина Стойчева. Публикуваме го без никакви корекции: http://www.viaexpo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=155&Itemid=237&lang=bg&limitstart=1

--------------------------------------------------------------------------------

Здравейте,

Пиша ви по повод бюлетина, който ми изпратихте. Получих и вашата покана за изложението. Какво ме притеснява? Все още по информация на вносителите на суровини в България няма сертифицираща лаборатория за натурални козметични продукти.Такава има в Европа /производителите знаят къде/. Моята информация е, че няма български сертифициран "НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ". Каква е практиката досега- разбира се, ние имаме досиета на продуктите и съответния протокол за безопасност, според изискванията на законите на България. Но нашите продукти са с НАТУРАЛНИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ. За да напишеш БЪЛГАРСКА НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА трябва да имаш съответния сертификат. Дали това е така? За вносната козметика нямам информация и се надявам нещата да са такива, каквито се представят.Тъй като фирмата ми НАТУРАЛ КОЗМЕТИК е регистрирана още 1997 год., далече преди да са актуални натуралните продукти, самата аз непрекъснато се старая да внеса ясното и да бъда коректна с клиентите си, а не да ги заблуждавам с претенции. Простете, че може би ви притеснявам, но вашата идея за изложение е чудесна и би било добре, да сте максимално точни.
Юлия Тошева от "Тонеш" разяснява:

Няма единно европейско законодателство, въпреки усилията за такова. Работи се усилено по Cosmos, който ще обедини френското ECOCERT- http://www.ecocert.com/?lang=en, немското - BDIH http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/e/bdih.htm, белгийското - BIOFORUM - http://www.bioforum.be/, италианското - ICEA, SOIL ASSOCIATION - http://www.soilassociation.org/ и т.н., сертифициращи натурални продукти организации. Cosmos ще отразява залената философия и динамичното развитие на този дял в козметиката. Ако продукта е сертифициран от някоя тези организации, то той има право да носи знака. От друга страна може да е натурален, без да е сертифициран, просто ще е без знак. Нашите продукти са направени така, че биха могли да се сертифицират и ще го направим, тогава, когато пазарът узрее за такова начинание. Надяваме се чрез гласността, която дава изложбата Bio & Eco Expo на биопродуктите, това да стане в най-скоро време. Иначе 90% от съставките в продуктите ни имат ECOCERT.

--------------------------------------------------------------------------------

Ако и вие имате въпроси, можете да разчитате на нас. С помощта на изложителите и тяхното компетентното мнение веднага ще ви отговорим и съдействаме.

Всички фирми-участници са професионалисти. Заповядайте на изложбата, за да се срещнете с тях! Това са фирми, с които можете да правите съвместен, успешен бизнес.

Не пропускайте! Bio & Eco Expo - 17-20 ноември, София, НДК

Go Up