13 юли , 2024, 15:58:52

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


BIO & ECO Expo: Международно специализирано изложение за здравословни продукти

Started by viaexpo, 26 август , 2010, 08:55:27

« назад - напред »
Go Down

viaexpo

26 август , 2010, 08:55:27 Last Edit: 26 август , 2010, 09:06:52 by viaexpo


BIO & ECO Expo: Международно специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии

http://www.viaexpo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=137&Itemid=206&lang=bg


Изложението ще представи широк набор от природни и биологични продукти, устойчиви технологии, услуги, сертифициращи организации, специализирана литература, информация, практически съвети и мн. др.


Целта на изложбата е да подчертае жизненоважната роля на развитието на биологичното производство и да съдейства на компаниите да намерят своята пазарна ниша в този сектор чрез осъществяване на контакти с международни и български партньори.

Бързата скорост на загубата на биологично разнообразие и измененията в климата са сериозен сигнал за предприемане на незабавни мерки. Биологичните храни и земеделие са един печеливш подход към постигане на устойчиво развитие. Секторът е един от най-иновативните и предлага решения за смекчаване на климатичните промени и отговорно използване на природните ресурси: вода, енергия и почвата. От друга страна органичните храни имат с до 57% по-високи нива на хранителна стойност от конвенционалните.

България притежава голям природен ресурс за производство на биопродукти. Земята ни е една от четирите най-чисти в Европа / 70 % от земята се смята за екологично чиста/, и от всички нас зависи да остане такава. В сравнение с останалите страни, където според последни данни на ЕС този пазар е с най-висок темп на растеж поради нарастването на интереса на потребителите, в България търсенето е все още слабо. Все още няма достатъчно магазини, специализирани в предлагането на биопродукти, липсва връзка между производители и търговци. На световните пазари за биологична продукция търсенето е по-голямо от предлагането. По-голямата част от продуктите, произведени в България се изнасят.

BIO & ECO EXPO 2010 ще бъде съпътствано от интересна семинарна програма, включваща актуални теми, презентации, конференции с подходяща тематика.

Продуктите на седмицата: http://www.viaexpo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=153&Itemid=235&lang=bg

Организатори: БТПП, Виа Експо

За контакт:
Виа Експо, office@viaexpo.com, www.viaexpo.com, (359) 32 945459
[/img]

Go Up