20 май , 2024, 23:22:07

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Online поръчка по поръчка

Started by misho, 05 август , 2010, 14:57:53

« назад - напред »
Go Down

misho

В интернет съм срещал сайтове, където например можеш да си издадеш книга - upload-ваш съдържанието и можеш да си купиш книгата - подвързана, както си я заявил. Е, могат и други да я купят, което ще ти носи печалба.

Питам нещо подобно, но за дрехи. Примерно upload-ваш си кройката и определяш начина на зашиване и отсреща ти го правят и ти си го купуваш. (в този случай да кажем, че други не могат да го купуват)
Срещали ли сте такъв сайт? Бихте ли участвали в създаването на такъв - питам само на теория, не че имам интерес засега (да правя такъв или да ползвам)?

cento.bg

Има възможност за такова нещо - направено е в cento.bg. Нарича се продуктов конфигуратор. Прави се обаче по обратния ред - от производителя към клиента. Идеята е следната:
Производителя предварително задава какво може да направи, в какви комбинации се разрешава комбинирането,  а клиента от своя страна комбинира предлаганите възможности докато достигне  до желания краен продукт. Модула е универсален и може да се използва за всичко - от РС-та до  дрехи  (но разбира се необходимо е производител - новатор  ;D)

за повече информация за продуктовия конфигуратор

Go Up