Багрене на платове

Started by kokala, 22 май , 2010, 17:29:17

« назад - напред »
Go Down

kokala

Здравейте, по принцип не се занимавам с мода, но за един проект ми трябва специален плат. Дали може да ми дадете обща информация колко струва багрене на плат - какви са минималните количества, които заводите правят, къде в България се прави и подобна информация!
смятам, че информацията ще е интересна и на тези, които имат мечтите да правят собствена модна линия в бъдеще
благодаря предварително!

natal1971

Здравей. Незнам от кой град си... Но знам, че в Разград има такава фирма за багрене на платове. Аз съм от Шумен и моята шефка носи там няколко панталона за багрене /за проба/ с уговорката, че ако и харесва ще багри няколко топа от същия плат. За цената незнам, но за количеството ми се струва, че можете да се разберете. Ако ти е удобно или не намериш друго място, ще се опитам да разбера  как се казва фирмата.

k_jordanov

Какво се има в предвид под специален плат?
Определен цвят, покритие, състав или нещо друго?

rosy

Здравейте,

Не знам от кой край на България сте,но за Североизточна България знам,че багрене на плат,различни видове пране и със съответните ефекти се извършва във фирма:ФЕШКО-ФЕШЪН СЪРВИЗ КЪМПЪНИ ООД;Бяла, област Русе ул. Кольо Фичето № 4
тел.081774651; 0888 659 088; факс: 081772449
Във фирмата в която работя готовата ни продукция се пере  и багри в тази фирма.Така,че и плат също биха багрили без проблем.Препоръчвам Ви преди да премините към цялостно багрене на плата,да си тествате парче от него,за да видите предварително как би изглеждал цвета който желаете,а и самата тъкан след топлинната обработка колко се свива.

Ето Ви и интернет информация за самата фирма да придобиете представа за дейността и :http://www.business.bg/f-8506/feshko-feshyn-syrviz-kympyni-ood.html

П.С.Ако сте от София мисля,че скоро като бях ходила там ми се мярна преди битака Илиенци такава пералня като тази в гр.Бяла така,че няма начин да не се извършва и багрене.

Vicky

:) Пусни в гугъл за перални. Платът си е за багрене, обикновено. В Пералнята ще ти дадат повече информация. Не се багри само на едно място в България я :)

sleazystudio

Хубаво е да се отговаря на зададени въпроси с точна информация но и на време/ отговаряте на въпрос от 22.05 2010  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D!
Или в къщи не Ви обръщат внимание и решихте да сте " компетентна" .ХУБАВ ДЕН! :)

k_jordanov

Вярно е че отговорите са закъснели, но и въпросът за специален плат не беше уточнен.
Минималните количества на които се формира базова цена са 500 линейни метра от даден артикул в определен цвят. за по-големи количества може да получите отстъпка, както и за по-малки ще има увеличение на цената. Количества под 300 м. не се рентират да се багрят на плат, препоръчвам Ви да ги багрите на готови облекла.
Цената за багрене зависи от: състав на плата; площна маса; вид на използваните багрира / от търсените устойчивости на обагрянето/; евентуално и цвят.
Допълнително цената би се натоварила с евентуално промазване, ламиниране, печатане, апретури от типа пери-носи, масло и водо отблъскване или други.
Багрене на платове в количество не се извършва в перална машина.
Малки количества 300-1000 м. се багрят в зависимост от плата и типа багрила в хаспел, джет, жегер или нещо подобно.
Ако някой има допълнителни въпроси мога да ги дам.
Може да се свържете на kristex@mbox.contact.bg

Go Up