От какво зависи нашето здравословно състояние

Started by apostoloff, 31 януари , 2010, 06:44:20

« назад - напред »
Go Down

apostoloff

                              ЗА СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА


Предлагам на вашето внимание едно актуално изследване на Калифорнийския университет. Според него нещата са от прости по- прости: за да запазите здравето си, трябва да имате силна имунна система. А за да я поддържате в добра форма, е достатъчно да водите здравословен начин на живот.


Преди всичко е нужно да се храним се балансирано - това е важно за поддържането на добър имунитет. Храната ни трябва да е разнообразна, защото така е сигурно, че приемаме от нея всички необходими за организма вещества. На първо място всекидневното меню трябва да съдържа достатъчно белтъчини от животински произход (от месото, яйцата, млякото и млечните продукти) - те са основният материал за антителата на имунната система, с които тя се бори срещу вирусите.

На трапезата ни не бива да отсъстваят богати на витамин С плодове и зеленчуци (портокали, киви, чушки и др.), както и храни, съдържащи цинк (телешко и пилешко месо, яйца, ядки, морски продукти, зърнени храни).
Според изследването на учените от Университета в Калифорния, хората, които изяждат по една кофичка кисело мляко на ден, боледуват много по-рядко от простуда. От нея и от грипа пази и чаят от шипки, който е изключително богат на витамин С.


Нужно е обаче и още нещо. Движение! Физическите упражнения на чист въздух се отразяват благоприятно върху целия организъм и в частност- върху имунната система. Бързото ходене и колоезденето са много полезни. Трябва обаче да ходим поне 30 минути на ден.

Освен това ние трябва да се разтоварваме и от стреса. Както показват изследванията, стресът увеличава предразположението ни към болестите. Доказано е, че хората, които изпитват голям стрес, два пъти по-често боледуват от респираторни инфекции в сравнение с тези, които не са подложени на стрес и пренапрежение. Позитивното мислене допринася изключително много за доброто психическо и физическо здраве. Учените препоръчват: ако работата ви е напрегната или сте подложени на силен стрес, медитирайте, това е доказано добро средство за намаляване на стреса.
Гонете от себе си негативните мисли, не се самообвинявайте за всичко, но се научете и да прощавате. Гледайте по-често да излизате навън през деня, защото слънчевата светлина е важна за доброто настроение.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


***************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

ivapenkova

Медта  е микроелемент, участващ в ензимните процеси. Медта се намира в големи количества в черния дроб и мозъка ни. Медта е важна за производството на червени кръвни клетки, хемоглобин и за костите. Работи в синхрон с витамин С и цинк. Спомага за усвояването на желязото, на тироидната жлеза да функционира нормално. Медта също играе съществена роля за вкусовите ни способности, за косата и цвета на кожата. Медта помага за силна и гъвкава съединителна тъкан, на ставите и на нервната система.
Симптоми показващи липса на мед:
- желязо дефицитна анемия, обща слабост
- лесно спукване и прекъсване на кръвоносни съдове
- проблеми на ставите и костите
- висок LDL и нисък HDL холестерол
- чести инфекции
- косопад и промяна в цвета на кожата
- затруднено дишане и нарушено сърцебиене
- възпаления по кожата
Предозирането с медта е токсично, свързано с депресия, повдигане, нервност, болки в ставите и мускулите.
Източници на медта: говежди (телешки) дроб, леща, зелените листа на ряпа, захарна меласа, спанак, зелени листни зеленчуци, семе от сусам, патладжан, кашу, бадеми, авокадо, цвекло, чесън, гъби, ечемик, овесени ядки и др.

recepti-gotvene

Който вярва на г-н Апостолов вярва в лъжи:
"Апостол Апостолов е астролог от световна класа и се ползва навсякъде с огромен авторитет" -Симеон Сакс-Кобургготски
;D ;D ;D ;D

varro

Аз все пак като реалист смятам, че здравословното ни състояние зависи от нервната система и от нищо друго.

ivansemkov88


Аз все пак като реалист смятам, че здравословното ни състояние зависи от нервната система и от нищо друго.

Напълно съм съгласен с теб, като считам, че освен нервната ни система влияние оказва и физиолигическото ни състояние, ако ние се тъпчем само с вредни храни и допуснем прекомерно затлъстяване например или прекомерно отслабване то това неминуемо ще повиши риска от  заболявания.

Go Up