Да си сравним заплатите :)

Started by ТилиКай, 13 септември , 2009, 18:53:16

« назад - напред »
Go Down

ТилиКай

Здравейте, колеги,
скоро не съм се вясвала тука, но нуждата ме понакара :) Скоро оставам без работа и си търся нова, та ми се ще да се допитам до вас за настоящите възнаграждения за труда ни (моделиер-конструктор) . Все пак като тръгна на интервюта не ми се ще да ме пързалят. В настоящата работа възнаграждението ми е 550лв. Известно ми е, че има и по-добро от това, но в малките фирми в Пловдив се натъкнах на факта 500лв, като работата е освен за моделиер и за крояч. Не че не мога, но ми се вижда ниско заплащането за две доста отговорни длъжности. Аз съм професионалист, с владеене на целия производствен процес от най-ниското (шивашко) до най-високото (дизайнерско) ниво, единствено CAD-CAM системите не са ми в ръцете.
Дайте, колеги, да си поговорим за заплатите.
поздрав,
Тили

Бончо

Мила, ти май не си усетила кризата? В криза сме, а в криза се яде, пие и се носят новите дрехи, многото работа набутва само. Ако не можеш да си го позволиш, хващай каквото излезе и за пари не питай, че току виж, докато се пазариш и някой я отмъкнал.

casandra

Малка е наистина заплатата, макар че не съм работила в производство и е възможно повече от тези средства да не могат да се отделят (това много ме съмнява де) . Иначе за тези пари човек може да върши каква да е обща работа, вероятно ще е и по-добре оценен. Бончо, също имаш право, но ти би ли влагал творчество и усилия за тези пари? Доколкото чета и преди кризата все такива са били заплатите?

mustafova

Здравейте,

Относно заплатите сигурно е , че са ниски! Въпроса е дали Ви е известно , колко е трудно  на самия работодател в момента да плаща осигуровки и да  Ви задържи всички на работа.
Вие получавате 550 лв, но реално работодателя заплаща 700 лв. В това време на толкова свит пазар всички извиват ръце и искат вашата стока на възможно по- ниска цена.
Е питам тогава от къде да дойдат тези високи заплати?

Go Up