23 март , 2023, 13:21:32

News:

Sofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата модаSofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата мода
https://news.fashion.bg/article/11687/17/Sofia-Fashion-Week-2015-novata-destinacia-na-visshata-moda


Как да намалим приема на калории

Started by apostoloff, 06 септември , 2009, 05:05:57

« назад - напред »
Go Down

apostoloff

06 септември , 2009, 05:05:57 Last Edit: 06 септември , 2009, 05:09:58 by apostoloff
    КАК ДА НАМАЛИМ БРОЯ НА ПРИЕМАНИТЕ КАЛОРИИЧесто преяждаме, без да забележим това. Храним се машинално, в движение или от скука. Кога да спрем и как да се отучим от употребата на вредните за добрата фигура продукти?

1. За да намалите апетита и да запазите контрола върху себе си помагат различните биодобавки, които забавят образуването на мазнини, намаляват нивото на холестерол и подобряват енергийния баланс. Тези препарати помагат да се премине към по-щадяща диета.
Какво е важно да се знае
Средствата за контролиране на апетита не могат да се използват безкрайно дълго. Тези препарати се препоръчват за определен период от време - 1 до 3 месеца, след това трябва да се преустанови тяхната употреба. След време курсът може да се повтори. Не си струва да ползваме добавките постоянно, защото храненето, дори нискокалоричното и обезмасленото, е по-пълноценно и балансирано.

Внимание!
Много ограничаващи апетита продукти, съдържат вещества, които въздействат върху центъра на засищане, потискат глада, но едновременно активизират нервната дейност. В резултат на това може да се развие депресия, нервност, безсъние и учестено сърцебиене. Тези добавки трябва да се приемат само по лекарско предписание.

2. Друг начин да се укроти глада е да се създаде лъжовно чувство за ситост. За тази цел съществуват добавки с микрокристална целулоза (МКЦ) и подобни на нея вещества като агар-агар, ленено семе, глутен, а също и продукти от водорасли. Те набъбват в стомаха и създават чувство за ситост. В последно време се предлагат и добавки, които се изготвят на основата на минералите и пълнозърнестите храни и по този начин се получава смес, обогатена с витамини и минерали от естествен произход.

Какво трябва да се знае
"Вълшебната" полза от МКЦ е преувеличена. Ефектът от намаляването на апетита е временен, "дълбоко прочистване на организма" също не се извършва, но МКЦ наистина нормализира храносмилането и може да се приема дълго време. Може да възникне недостиг от минерали, защото минералите от храната се присъединяват към набухвателите и се извеждат извън организма.

Внимание!
МКЦ в големи дози може да предизвика запек. Задължително е да се пие голямо количество минерална вода.

3. Добавките, съдържащи съединения на хрома, ще ни отучат лесно от сладките неща. Вие просто физически няма да можете да изядете 100 г шоколад, а от тортите и пастите ще получавате само естетическо удоволствие, защото няма да усещате техния вкус.

Какво трябва да се знае
Освен сладките неща върху нашата фигура пагубно действат и висококалоричните продукти. Ако се откажете от сладкото и наблегнете на хамбургерите и пържените картофи, едва ли ще постигнете желания резултат. Съдържащите хром добавки  ограничават влечението към сладкарските изделия само докато се приемат. След това желанието да се яде сладко се появява отново. Известно е, че това влечение, особено при жените, се появява в състояние на стрес.

Внимание!
Не трябва да се прекалява с препаратите, съдържащи хром. Често след тяхната прекомерна употреба може да се наруши работата на задстомашната жлеза.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


***************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

Go Up