Скандинавската диета

Started by apostoloff, 12 юли , 2009, 15:46:38

« назад - напред »
Go Down

apostoloff

                                   СКАНДИНАВСКАТА ДИЕТА

По мнението на списание Forbes в скандинавските страни живеят най-здравите хора. В Исландия е отчетена най-високата продължителност на живота. Мъжете там живеят средно 72 години, а жените - 74. За сравнение: средната продължителност на живота в Русия е 52 години при мъжете (!) и 59 години при жените.

Норвежците, датчаните, финландците и исландците имат сходни традиции на храненето. За разлика от нас, северните народи готвят винаги с пресни зеленчуци. В тях се съдържат много омега- 3 киселини, които спомагат за разграждането на мазнините.  Същите киселини съдържа и рибата, която се консумира от скандинавците поне веднъж в седмицата.
Северните народи не се отказват и от месото. Те предпочитат обаче месо от елен. Менюто на скандинавците включва много брюкселско зеле и спанак. Тези зеленчуци съдържат голямо количество антиоксиданти, т.е. вещества, които ни правят по-млади, по-красиви и по-стройни.

Скандинавските диетолози ни препоръчват да се откажем от кафето и да го заменим с чай. Вместо захар те ни съветват да използваме мед. Те смятат също така, че ще е добре за нас, ако намалим тортите и бисквитите в полза на ядките и сушените плодове.
Не е задължително, естествено, да се храним като скандинавци. Но бихме могли да се замислим над тяхната ,,диета"...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

***************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

monieka

#1
12 юли , 2009, 22:05:52 Last Edit: 13 юли , 2009, 07:16:11 by krassyo
Да съгласна сам със вас,но аз никога не съм стигала до диети.На 30 год.сам и тежа 40кг.Здравословно също сам много добре.За съжаление незная какво е да спазваш диети.На мен лично ми допада разделното хранене,а не лишаване от храна :)

apostoloff

Е, щом тежите само 40 кг. за никакви диети не може да става и дума!
***************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

Go Up