Здравейте, чета форума отскоро, много интересно
. Това ми е първи постинг, та да се представя. Моята история най-обобщено - аз съм на 30 почти години, имам образование, което няма много общо с модата, да не кажа нищо... Понятие си нямам от това какво е оверлог, устройство на шивачна машина и т.н. Работила съм все в офис досега, с изключение на студентските ми години, когато подвизавах и като серрвитьорка и какво ли не. Не съм забогатяла, не се чувствам и добре с амплоато ми на офис работничка, предполагам всеки от вас в определен момент от живота си се е чувствал по подобен начин - вероятно равносметка на 30те. Започнах курсове по шев и кройка
. Чувствам се добре. Харесва ми! Защо реших това? - имам малки средства и немалко желание да опитам нещо в това поприще. Бих искала да правя дизайн на дрехи, колкото и през вежди да ме гледат хората, на които съм споделила. Доста си вярвам, че имам вкус и немалко идеи; горе-долу се ориентирам и какво липсва на пазара в момента. Във форума чета, че никак не е лесно да правиш дрехи или да прокарваш собствена марка. Напълно съзнавам и това, че пазарните ниши за каквато и да е дейност са заети отдавна и кой каквото направил - направил до около 2000 година. Съзнавам и липсата си на опит и представа от занаята. Смятате ли, че е толкова невъзможно да се печелят пари, ако сега на тези години започвам тепърва да се уча? Четох тук за "норматив" от 10000 м разпорени конци; за това че е по-рентабилно да се продава, отколкото да се произвежда; че са нужни години опит в шиенето...
... и все пак ...? Пиша с надеждата някой да даде кураж малко, но най-вече за безпристрастен отговор дали инициативата ми е изгубена кауза .. Аз искам да правя моя линия, не много бройки, и да продавам чрез дистрибутори.
Пишете, не се жалете