22 април , 2024, 15:46:22

News:

Sofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата модаSofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата мода
https://news.fashion.bg/article/11687/17/Sofia-Fashion-Week-2015-novata-destinacia-na-visshata-moda


Нови разкрития

Started by apostoloff, 25 май , 2009, 05:19:09

« назад - напред »
Go Down

apostoloff

                               ЕДНА НЕВИННА НАГЛЕД НАПИТКА...

Преди много години една моя братовчедка започна работа в ,,Кока- Кола". Беше слаба като фиданка. Оказа се, че работещите в завода нямат право да изнасят готова продукция, но за сметка на това могат да пият кола на корем, докато са на работа. Само след една година стройната ми братовчедка заприлича на прасе!

Де да беше само това... Наскоро BBC съобщи, че прекаленото пиене на кола може да доведе до слабост и дори до парализа на мускулите!  Причината за това се крие във факта, че газираните напитки могат да предизвикат опасно понижаване на калия в кръвта. До тези изводи е стигнал в проучванията си д-р Клифорд Пакър от медицинския център ,,Стоукс" в Кливланд.
Той и колегите му описват в научна публикация случай с австралийски фермер, който получил парализа на белите дробове, защото пиел от 4 до 10 литра кола всеки ден! Болният обаче успял да се възстанови и ограничил рязко консумацията на любимата си напитка.
Друг пример е този: една бременна жена пиела до 3 литра кола на ден и то през последните шест години. Тя се оплаквала непрекъснато от умора, липса на апетит и повръщане. Изследванията разкрили нередовен сърдечен ритъм, причинен най-вероятно от ниското ниво на калий в кръвта.

Напитките без кофеин могат също така да причинят състоянието, защото съдържащата се в тях фруктоза предизвиква разстройство. Прекалената консумация на напитките води, както вече отбелязах, и до затлъстяване, а оттам до диабет, проблеми със зъбите и костната система.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
***************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

Go Up