24 септември , 2023, 15:58:05

News:

Sofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата модаSofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата мода
https://news.fashion.bg/article/11687/17/Sofia-Fashion-Week-2015-novata-destinacia-na-visshata-moda


Търсачките ли?...

Started by apostoloff, 09 април , 2009, 05:07:53

« назад - напред »
Go Down

apostoloff

                     КРАТКА ИСТОРИЯ НА ТЪРСАЧКИТЕ

Търсачките са източник на най- качествени посетители в комерсиалния сайт. Това е железен закон на Интернет маркетинга.
Любопитно е да се узнае обаче, как са възникнали тези търсачки. Първата била създадена от един студент в университета  Мак Гил в Монреал през 1990 година.Той я нарекъл ,,Archie". За отбелязване е и фактът, че тази търсачка индексирала само компютърни файлове.

Един студент в университета на Минесота създал през 1991 година друга търсачка. Тя индексирала текстови файлове и била наречена ,,Gopher".

През 1993 година друг студент създал търсачката ,,Wandx", която се смята за първата уеб търсачка.


В наши дни нещата напреднаха неимоверно. Всеки потребител на Мрежата знае, че когато зададе дадена дума в съвременните търсачки, те му предоставят цял списък със сайтове, които имат някакво отношение към зададената дума. По този начин съвременните търсачки се превърнаха в най- важния инструмент за намиране на най- разнородна информация. 
Установено е, че средностатистическият сърфист никога не стига по- далеч от втората страница, предоставена му от търсачката. Точно затова непрекъснато се измислят все нови и нови стратегии за оптимизация на сайтовете, така че те да попаднат по възможност на първите страници на търсачките.

Интересно е и това: едно проучване на Lawrence и Giles сочи, че търсачките могат да индексират едва 16 % от всички налични сайтове...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

***************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

Go Up