23 юни , 2024, 13:30:25

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Робот дефилира по подиума на модно шоу

Started by krassyo, 25 март , 2009, 11:37:18

« назад - напред »
Go Down

krassyo

Хуманоиден робот е направил своето дългоочаквано дефиле на подиума на модно шоу, е предала IDG News Service. Многомилионната машина се е разходила по пътечката с доста схваната походка, така че манекенките нямат и поне още няколко години няма да имат основание да се притесняват, че ще бъдат заменени от технологиите.
Моделът HRP-4C се е появил в началото на модното ревю, започвайки с лек поклон, поднесъл кратко въведение, а след това направил пауза и си тръгнал. Появата му обаче бе дългоочаквана и интригуваща за мнозина. Още миналата седмица японският Национален институт за научни изследвания и технологии обяви, че роботът ще се появи на модното шоу. Затова мнозина очакваха, че той ще крачи по подиума и ще показва най-новите модни одежди.
Вместо това обаче HRP-4C се появи без дрехи - само със сивите си пластмасови доспехи, посочва IDG News Service.
Моделът HRP-4C е разработен така, че да прилича по размер и форма на средностатистическата японка. Той тежи 43 килограма (заедно с батерията си), висок е 158 см. Въпреки че не яде и няма причини да се тревожи, че може да надебелее, надали скоро ще му се удаде да замести дългокраките манекенки на подиума.

Който се интересува може да види видеота youtube. Лицето на робота изглежда много добре!
Според мен ако се разреши проблема със енергията  (собствен дълготраен енергоизточник),  такива роботи след 5 години ще бъдат масови и неотличими (на пръв поглед) от човек.

Поздрави

Go Up