Това всичкото си го има и в Консулта. Има си модул конструиране, автонестинг и вади необходимите справки и рапорти.
Позволи ми моля те, и аз да знам какво има в консулта, въпреки, че не работя на нито едно от двете!
Само не мога да включа как точно Оптитекса ти вади това, което си конструирал в Ексел като технологична карта? Може би общува с оператора на трансцедентално ниво?
Мноо простичко бе Пич! Има си едно бутонче на екрана, дето като го натиснеш и ти отваря един попълнен екселски фаил, с картинки в същия цвят в който си им задал в системата като цветове на отделните размери! Преди това само от едно друго бутонче трябва да си направиш настройки коя информация да ти вади и коя не, щото ко изпльоска всичкото и шъ ти иде цялото работно време да четеш!
Тъй като използва готови екселски тамплейти, които се намират в C:\Program Files\OptiTex 9.0\Excel Templates, предполагам, че би могло да бъдат пораздвижени и донагласени според изискванията на фирмата.
Относно номерата имах предвид автонестинга и анимацията, а може би и някои други хватки, които само твоята програма може да прави.
Аз например никога не използвам автонестинг. Може би ако си работил като крояч знаеш защо. Разбира се, ако се работи в динамична обстановка сигурно помага, но при нас не е така.
Имах моя кроялна, та ми се налагаше и да поработвам от време на време!
Още в процеса на конструиране имаш възможност да указваш кои детайли да ги групира в един блок и с какво разстояние между детайлите! В маркерния модул имаш възможност тези неща също да ги променяш за нуждите на разкроя и от тука става перфектното разделение на труда! Консруктора или опитен маркерист като си ги настрои в конструкторския файл, от там нататъче и най малоумната кроячка може да реди капаци по предварително зададена поръчка. Програмата си ги спазва съвсем точно и със сигурност и най-опитния маркерист няма да постигне по-добро уплътняване без да наруши правилата!
Анимацията ми се струва, че е повече за тези, които по изложенията сключват договори и плащат за системата (шефовете), а не толкова за тези, които работят с нея (операторите).
Сигурно помага. Не мога да си представя обаче, че тези грешки, показани в рекламната брошура, че са хванати чрез обличането на виртуален модел няма да бъдат усетени от всеки нормален конструктор. Пък и всичко се прошива.
3Д-то е за виртуално прошиване на дрехата и в цветове ти показва напреженията по манекена! Също така като сканираш материала на обикновен скенер да презентираш изделието преди да го пуснеш в производство за да пробваш интереса на потребителите, но на вас ишлемарите от подобни функционалности нямате нужда за да го оцените! В 10-та версия знам, че има много новости точно в него! То по другото няма и какво да се желае
.