Следпразнично...

Started by apostoloff, 04 януари , 2009, 18:08:23

« назад - напред »
Go Down

apostoloff

       МАЛКИ ПРОМЕНИ СЪС ЗНАЧИТЕЛНИ ПОСЛЕДИЦИ

   Всички ние се чувстваме натежали, тромави и дебели след поредицата от преяждания. Мнозина вече се питат какво да правят, за да влязат отново във форма. Повечето от тях са отчаяни, защото мислят, че са необходими големи усилия и лишения. Това обаче съвсем не е така!

   Учени от Кеймбридж са провели дългогодишен експеримент с 15 000 англичани в напреднала възраст. Стигнали са до някои  изумителни заключения.

   Английските медици са забелязали, че дори няколко незначителни промени в начина на живот могат да доведат до много благоприятни последици за застаряващите хора.

   Макар че ползата от здравословното хранене и спорта е ясна за всички, мнозина мислят, че за да са здрави, трябва да извършат големи, значителни промени в начина си на живот. Оказва се, че това не е така!

   Ето какво казва в тази връзка д-р Кай Тий: "Ако съумеете да излезете от рутината и летаргията и си наложите някакъв режим на физическа активност, това може да намали риска от преждевременна смърт с цели 20 % ! Дори една ежедневната разходка с продължителност от 30 минути ще ви пази от внезапна, преждевременна смърт през следващите 10 години!
   Казано другояче, тази нищо и никаква разходка със сигурност ще увеличи продължителността на вашия живот поне с 2 до 3 години."

   Учените са установили също така, че ако човек, навикнал да се храни нездравословно, си наложи само едно здравословно хранене на ден, той чувствително ще увеличи своите съпротивителни сили.

   Д- р Кай Тий продължава: "Ако възприемете един по- здравословен начин на живот и започнете да се движите малко повече от обикновено, а успоредно с това увеличите приема на плодове и зеленчуци, вие можете да постигнете чудеса. Нашите наблюдения показват, че хората, възприели един такъв начин на живот и поведение, живеят средно с 12 години повече от ленивите, тъпчещи се с полуфабрикати, меса и колбаси хора.

   Тези съвсем малки промени водят със сигурност до едно чувствително подобрение на здравословното състояние и оттам до повишена продължителност на живота."

   Какво пък? Нищо не ни пречи да опитаме. Особено сега, след всичките тези кулинарни оргии...


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
***************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

Go Up