"България - шивачката на Европа...света - ишлемето в България"

Started by Coco, 24 август , 2008, 21:57:35

« назад - напред »
Go Down

Coco

 :o Това e Fantomas, хихихи за коя фабрика става на въпрос да определим заплатите на шивачките  >:(

Felix

Като изключим някои по-малки градчета, села и махали, в утвърдените ишлемарски центрове - Благоевградско, Русенско, Пловдивско, Кърджалийско, заплатите на шивачките мисля, че са почти еднакви. Предполагам, около 500-600 лева чисто.

До каква средна заплата на шивачка ще бъдем атрактивни за западните фирми?

Coco

#17
01 септември , 2008, 10:05:41 Last Edit: 01 септември , 2008, 10:40:08 by Coco
Вие майтапите ли се? Толкова малко  :) Депутатската мисля, че ще е като за начало  :) на 6-я месец още толкова  :P а на Осмият Ви спъваме "тока"  ;D на обувките

п.п. Фели, вие танцувате ли Танго  ;D

(това е майтап)

Ако трябва да бъдем сериозни, понятие си нямам от заплатите на "шивачките"  :)  и тези в главните роли  :) Но знам едно това е триумф на свободата на мислене  :)  Ох, пак се отплеснах отивам да шия, извИнете ма  :) и няк=во Евро там се смяло с очила  :o , боже ( Не споменавайте името Господно ) каза ...  :) И пускаме бабичките с телефони и ето ти серияла  ;D  Този "филм" има сценарии  :o   :P

(това беше втори майтап)


И все пак ако съм сериозна да такива са заплатите на "чива - шките"

(това беше и аз незнам какво)

ИИИИ Имам да ти казвам нещо  >:(      :-*Сега съм сериозна средна заплата на шивачките в България е ...лв, говорим средна! Според града, големината на производство, и начина на определяне на заплата.

Felix

За съжаление изглежда не съм толкова досетлив, колкото сте очаквали от мен.
Нека говорим с цифри.

Танго не танцувам. :-[

Coco

#19
01 септември , 2008, 10:48:28 Last Edit: 01 септември , 2008, 11:10:29 by Coco
Добре, футбол играете ли? И знаете ли кой е с номер 8! 2004г.

p.p.говорим в цифри


Felix

Дори и да не ни харесва, шивачките изпълняват главната роля в работата на ишлеме. От тяхната заплата се формира повече от 30 % от цената.
Разбира се, важни са всички други - моделиери, кроячи, опаковчици, бригадири,... , но  заплащането им влиза в перо «режийни».

И футбол не играя. Даже не се интересувам, но зная кой 2004 г. беше с № 8 - Христо Стоичков.
Я да видим с какво това ще помогне на ишлемето в България? :)

Coco

#21
01 септември , 2008, 11:35:01 Last Edit: 01 септември , 2008, 11:42:03 by Coco
 ;D с нищо  ;D само ще ни вдигне "духа" на Българи!

Coco

Феликс Вие имате ли художник - моделиер - технолог

Felix

В началото, разбира се аз си бях ,,художник - моделиер - технолог" и още няколко длъжности. ;D
За щастие започнахме работа по време, когато беше много по-лесно да излезеш на пазара. Освен това работим в пазарна ниша, където не се налага да пущаш повече от 4-5 модела на година.
Тъй като имаме утвърдена стратегия за развитието на фирмата ни, в повечето време ни се налага сами да се ограничаваме. В резерв имам доста модели, които съм правил, но все не идва времето да ги пуснем в производство.
Сега в фирмата ни има технолог, но нямаме постоянен дизайнер. От три години използвам услугите на едно момче, завършило дизайн в Художествената академия. Усещам, че съм губил много преди, когато се мъчех да се справя с всичко сам.

Coco

 :) и какво предлагаш  :)

PI

 :)  сядай да довършиш, започнатото  8)

Felix


Сосо написа:

Quote
:) и какво предлагаш   :)


3,14

Товарете портокалите в бурета! :)

lunen kamak

  Ами и аз да се включа - без да съм поредния собственик на шивашка фирма, но със стаж 20 години в бранша! Та на въпроса колко смятате да се плаща на шивачките и на всички ония дето ви изкарват хлебеца? Ами толкова -50% от договорената цена за броика  Или  скоро време ще си работите сами и как ще се научите на всичко  Сега ще ревне някои и ще каже ами за нас -- ?Ами мили мои когато си работехте вътрешния пазар преди десетина години  и бяхте доволни и всички и работниците ви  също- защо спряхте?Защото ишлемето е по лесни и сигурни пари!
Няма да се занимавате с маркетинг ,разни пазари  и там подробности !Е сега ще се наложи на доста от вас да се преквалифицират или да намерят начин как да произвеждат,продават, плащат или.....  И недеите си мисли че като сте се забили по чукарите по селата и паланките там хората ще ви търпят , въпрос навреме е! А то идва!  Тези тъпи игри с договаряне на заплати -кои колко и до колко да са заплащанията е добре да спрат   Не е от ваша полза!Както нещо пазара се разреди от квалифицирани кадри - неви виждам! Дипломи много ама акъл и ръчички няма!

ELI_S

Защо да не ги виждаш ? Едва ли си държат яйцата в една кошница  ;)Защото представи си някой от тях имат и акъл  ;Dи отдавна са започнали да пренасочват ресурс в друг бизнес . И повярвай сигурно са по добре   :)

PI

#29
06 септември , 2008, 19:53:18 Last Edit: 06 септември , 2008, 20:32:31 by PI
Към лунен камък:

Е, Шивачките може да изкарват хлебеца (силно казано), но хората зад бюрата им намират работата. И веригата не е само шивачката. Нейният труд е тежък, но и на конструктора не е по-лек или на технолога, гладачката и тнт...Просто всички са един екип когато говорим за производство. Винаги има недоволни и доволни.
И аз не съм собсвеник на фабрика или директор ,но съм видяла проблема на всеки един от веригата. Да шивачката е важна и всички останали, които работят за да улеснят нейната работа. Стажът ми е много по-малко от вашият и дипломи много и ръчички малко, но неможе да се търси от човек със стаж 3 години или 5 да е сръчна шивачка като с 20 годишен опит или да има бързината. Именно за това се казва има си хора за всичко. Но, когато вие сте със стаж 20 годишен в бранша можете ли да определите кой е най-високо по веригата и най-скъпо платен на едно производство. Колко са шивачките ,които конструират молажно и конструктивно, кроят, и сглобяват цялостно изделие, дори и с нетолкова добро качество? И като излезе на частна практика шивачката колко според вас ще успее да изкара 500лв и да и "гръмне" главата от документи? Кое е по-добро да работи в екип в производство и да шие тук-таме някоя поръчка или да е частник?
Колко са хората които си слагат "главата в торбата" и рискуват за да има заплата шивачката?
Неви  :)

Go Up