Дефиниция на хранителната непоносимост:

Started by nayden, 02 август , 2007, 09:32:55

« назад - напред »
Go Down

nayden

Мога ли да усетя хранителните непоносимости?

Не бива да бъркате хранителните непоносимости с обикновенните алергии. Алергията е защитна реакция на организма когато вещество, което иначе е напълно безобидно навлезе в организма

Типична черта на алергията е внезапната и ,обикновено, силна реакция като например подуване на устните или гърлото, трудно дишане, непрекъснато кихане или обриви. Реакцията обикновенно се появява много бързо след консумацията на дадена храна. Така реакцията лесно се разпознава като алергия.обикновено хранителните алергии са сравнително редки и се срещат само сред малък процент от популацията. ImuPro300 теста не е създаден за да диагностицира тези алергии.


Много хора имат хранителни непоносимости без да го подозират


Положението с е напълно различно от това при алергиите. Хранителните непоносимости  се срещат много често и обикновенно се развиват с времето. Предаването на непоносимостите посредством майчиното мляко на детето също е възможно. Симптомите на хранителните непоносимости са, обратно на алергиите, разнообразни. Могат до изглеждат като алергии и често да се появяват няколко часа или дори дни след консумацията на храната

Възможно е да имате непоносимост към, да речем, зелена салата, домати, картофи, мляко и т.н. Последствията са че непоносимостта натоварва имунната ви система, вреди на метаболизма ви и така може да причини проблеми със здравето - без изобщо по някакъв начин директно да го усетите.

Ето защо,факта че причина за здравословните ви проблеми често е вашата собствена диета, често остава неизвестен.
Независимо дали има налична хранителна нетърпимост , тялото създава Igg имуноглобулин, също наричан антитела. ImuPro300 теста може да предостави надеждно свидетелство за тези антитела срещу близо 300 различни вида храна.

Как може да бъде направено това?

Непоносимостите често зависят от многобройни фактори. Тези фактори включват полуфабрикати, често небалансирана диета, стрес, влияние от околната среда, употреба на алкохол или токсини,  амалагама др. Така, чревната система е засегната и става проникаема за храната и нейните компоненти, срещу които, като срещу чужди тела, се бори имунната система. Систематичната консумация на несъвместими храни продължително стресира имунната система и значително натоварва тялото.

Много от непоносимостите са съпроводени от предпочитане именно на несъвместимите храни, които се превръщат в един вид наркотик за тялото и така се развива зависимост към продукта като последиците са: невродермити, мигрена,  наднормено или поднормено тегло, гастро - интестионални и сърдечно - съдови болести, ревматизъм както и много други хронични болести или пък депресия и други психични отклонения.
Ето защо е изключително важно да се проследят храните към които имате нетърпимост чрез ImuPro300.

Go Up