24 юни , 2024, 05:26:56

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Къна или боя?

Started by Irina, 19 април , 2006, 10:51:21

« назад - напред »
Go Down

Irina

Може ли и за мен едно съветче.Косата ми е светла пък аз установих,че стращно ми отива с черна.Лошото е,че черното явно много я изтощава.Опитах с къна,но изобщо не ми се стори безвредна,даже ми се възпали кожата на главата.А би трябвало да е дори полезна.Ами ако някой има предложение ще съм му сташно благодарна O:)


dool

Аз бих заложила на боята. Не мисля, че къната и изцяло натурална, и в нея също има примеси

bani4ka

моята коса вобще не е хубава-имам много тъник косъм. И се боядисвам червена вече 2 години и честно казано - косата ми си е същата. Не е по изтощена. Но все пак аз и слагам разни био продукти или такива с алое! Има и много шампоани и балсами за боядисана коса, както и маски. Аз си правя понякога в нас домашни маски :)

dani_hristov

Защо не я оставиш да си почине от оцветяванията поне един два месеца? Явно проблемите които сса се получили имат нужда от решение...

petariana

#4
16 януари , 2013, 20:15:41 Last Edit: 18 февруари , 2013, 16:07:20 by petariana
Ако си намериш 100% естествена къна ще е добре, но иначе с химическата не е много полезно за косъма. По-добре боя. Естествена  къна обаче не знам дали някъде се продава.
Иначе, ако имаш нужда от други работи виж по тези места:
http://www.bggumi.com/
http://ремонт-на-покрив.org/
http://www.obshtdom.com/
http://www.nikmi-lift.com/

beautiful

зависи от къната и кожата на главата, по принцип къната би трябвало по-малко да дразни кожата


aleks412

Аз също предпочитам боята, защото прави косата да изглежда по-бляскава и здрава.

stasi

Аз харесвам повече каната, защото е по-безопасна и не уврежда толкова косата.

stasi

Едва ли ще се оправи или ще отнеме доста време, докато израсте наново. Би било добре да поспреш да я третираш за известно време.

Пролетен дъжд

Уж да си пощадя косата  и започнах да се къносвам с тази индийската къна. Ползвах я в продължение на година и половина и като си видях косата на една снимка веднага я спрях. Бе суха, безцветна и грозна. Сега си търся боя. С Лореал направио ми изгаря скалпа и търся нещо по-натурално. Правя си често маски, скасих си косата, пия витдамини за коса и кожа ... Пууу с годините косата така оредява и изтънява!

stasi

Не я третирай много и ще се оправи.

pepimili

Каната е по-полезна за косъма, но пигмента е много силен и при желание за промяна на цвета косата трудно се обезцветява. Аз предпочитам боя. Сега има без амунячни бои по щадящи косата :)
Multi sunt vocati, pauci vero electi https://incanto.center/

TheNet

Къната също не е безвредна. В повечето случаи тези, които продават по магазините имат и допълнителни съставки.

emimam87

Не е напълно безвредна, но е в пъти по-малко вредна от боите за коса, дори и от най-скъпите. Отделно, в интернет е пълно с най-различни методи, по които можем сами да си направим почти безвредна кана. Общо взето, откатко се каносах за първи път, вече не си боядисвам косата.

Go Up