недостатъците на българските модни къщи(производители)

Started by eastpoint, 30 март , 2007, 18:26:59

« назад - напред »
Go Down

eastpoint

кои мислите че са недостатъците на българските модни къщи(производители).?и какво липсва в българската модна индустрия? като изключим финансовите средства .това е ясно!!

El

Зависи за коя марка или производител говорим. Някои се справят отлично. Но те са по-скоро изключение в цялата картинка. В повечето случаи според мен у нас не се предлагат адекватни колекции - като че ли не се следят никакви модни тенденции, не се изследва пазара и потребителите. В крайна сметка точно потребителите са добър показател какво става - защо ли все още на пазара доминират китайските и турски дрехи. Причината не е само финансова - бях в Турция и видиях за каква индустрия става въпрос - как се произвежда, от какво и как се привличат клиентите. С това визирам производителите на масова мода. Като влезеш в един такъв магазин на български производител и се стряскаш от липсата на цялостна визия - сякаш всички дрехи са много далече от представата ни за това кое е модно в момента - там един редови българин със средна заплата трудно ще се облече подобаващо.
А по отнощение на бутиковата мода и модните къщи, които продават в среден и горен ценови сегмент мисля, че се развиват добре - има достатъчно добри примери.

TEDI MI

Аз изработвам дамско и детско облекло. Нова фирма съм. До сега влагам пари и всички гледат само да ме стъпчат. Искам да произвеждам къси серии. Държа да е качествено. Но се сблъсквам с некачествени турски, дубайски  и т.н. платове. Предлагат и "италиански" платове, които са на безумни цени и при готово продукция аз едва оцелявам с минимум печалба а и без такава в някой случай. А говоря и с доста хора и повечето предпочитат втора употреба но "маркови" дрехи. Кажете как се очелява в България и как се работят качесвени дрехи?!

Nevena

Dobre che ima ishlemeta v bg che da se nauchat bg proizvoditelite da pravqt neshto i uspeshno da si kradnat modelche a posle da go pishat za tqhno... o mnogo pomaga i fashion TV za dopalnitelniqt haus v Bg otnosno kak da se oblechem ili kakvo da proizvedem. kak da ima cqlostna vizia kato shefa na fabrikata se misli za modelier i estet a modelierite izlizashti ot vuzovete se obuchavat ot nqkakvi chichkovci na vsichko drugo no ne e i kak da sazdadat kachestven produkt.

Patriot in Fashion

За мен има само един-единствен недостатък от който произтичат всички други:

 - липста на каквото и да било пазарно поведение!
 
 Ако това е налице, ако фирмата се издържа само от това което продава на пазара ще ги има и дизайнерските екипи, ще го има и желанието у собствениците да инвестират в "мозъци" да създават истински продукт който да се продава.

Go Up