Патриоте, аз отново ще се усъмня в компетентноста ти в бранша.
1) Всяка стока се произвежда, с една единствена цел- да се продаде.
Всеки производител търси свои начини да стигне до потребитела, един от начините е като се създава имиджова реклама(виж в другата тема линка за пиратството, този принцип за стигане до потребитела важи и за нашия бранш), а другия начин е, да произвеждаш стока за определена таргет група.
2) Говриш за цветове, шарки и пр. Явно представа си нямаш относно проблемите пред които е изправен един дизайнерски екип. Ами то лесно се създава дизайн на хартия с молив и четка, или на компютър, но това което си създал, ако не се изработи в реална дреха губи смисъла си. И тука започват проблемите. За да ти се изработи материал по твой дизайн, трябва да поръчаш количество. Това количество, за различни производители се оказва различно "голямо" и различно "малко". От това колко е голямо, зависи цената на която ще ти го изработят. От цената на материала ще зависи себестойноста на продукта който ще създадеш, а от това ти какво ще спечелиш зависи дали да поемеш риска за призводството му.
Хайде на тебе да оставя математиката(ако наистина имаш представа от това за което говоря), какъв финансов ресурс трябва да осигуриш за да произведеш една колекция и, ако се произведе, дали би намерила такъв голям пазар в нашата бедна татковина.
Тези БГ фирми, които се опитват да правят някаква мода, я правят от щокови количества материали. Правят съчетание и дизайн от материалите които са "артисали" на големите производители. Щоковия материал е в пъти по-евтин от материала по поръчка, за това и на големите чужди брандове стоките са модерни, но и доста по-скъпи от нашите, и ако ги няма тези които критикуваш, според мен доста непрофесионално, ще има да се радваш като луд на шаренко.
Нищо лично, но когато се изказват по този начин хора като пастичката, не обръщам внимание, но такива които имат претенции, че са професионалисти или от "бранша", не мога да си спестя това което мисля.