09 август , 2022, 19:42:09

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


конкурс

Started by Irina_rus, 23 януари , 2006, 10:41:21

« назад - напред »
Go Down

Irina_rus

            УСЛОВИЯ
за ежегодния международен фестивал
на младите дизайнери на облекло
«Губернский стиль - 2006»


Организатори на фестивала: Администрация на Воронежка област, АНО «Дом на дизайнера», Воронежко представителство на Ивановската държавна текстилна академия, модна агенция Игор Комаров.
Цели на фестивала: съдействие в развитието на регионалните модни учебни заведения, изявяване на млади надарени дизайнери на облекло, развитие на деловото сътрудничество между моделиери и промишлени предприемачи.
В рамките на фестивала ще се проведат различни конкурси и ревюта, победителите в които ще получат награди и възможност да станат участници във всеросийските и международни конкурси.
Дата и място на провеждане: г. Воронеж 22 април 2006 т.
Условия за участие: до участие се допускат както професионалисти и учещи в профилирани учебни заведения, така и лица без специална подготовка. Колекциите могат да бъдат изпълнени самостоятелно или в съавторство. Всеки участник може да изложи една или няколко колекции от 5 модела в една от категориите за номинации или едновременно в няколко категории.
За участие трябва да се изпрати заявка с попълнена анкета (приложение №1) не по-късно от 1 април 2006 г. по факс, поща или електронна поща.
Фестивалът се провежда на 2 етапа. На първия етап по изпратени снимки и скици на моделите се избират финалистите. На втория етап по физически представени модели се избират лауреатите.
Встъпителна вноска: 1000 рубли, за учебни заведения - 500 рубли.
Номинации:
1.   «ПРЕ-А-ПОРТЕ». Това е модата на улиците и градовете. Стремежът на човека да бъде независим, романтичен, непредсказуем и дори спортен - това е особена философия на реалността.
2.   «КРЕАТИВ». Нестандартни решения, ярко изпълнение, накратко, лично виждане на дизайнера.
3.   «ЕТНОСТИЛ». Елементи от народните костюми и национални черти в съвременните модели облекла.
Критерии за оценка: художествена изразителност и стилово единство, новаторство и актуалност на решението, майсторство на изпълнението.
Жури: журито се състои от известни специалисти в модната индустрия.
Награждаване: на всички участници се връчват паметни дипломи, победителите в конкурсите ще бъдат наградени с дипломи и награди от организаторите и спонсорите на фестивала. Спонсорите и СИМ могат да учредят собствена номинация.
Допълнителна информация: организаторите ще предоставят професионални манекени, чиято работа ще се заплаща допълнително от участниците. Излизане на манекен - 200 р., за учебни заведения - 100 р., работата на менекените с дизайнери от други градове се заплаща от Организационния комитет.
По време на фестивала ще се организират професионални фото- и видеозаснемания.
До откриването на фестивала ще бъде издаден каталог (брошура) с колекциите на участниците. Снимките за каталога трябва да бъдат изпратени до 1 април 2006
                 e-mail  sapelkin@mail.ru   8-4732-39-78-25   Sapelkin N.S.


Go Up