технология и организация в шевното производство

Started by galia nedeva, 27 август , 2005, 19:26:17

« назад - напред »
Go Down

galia nedeva

Здравеите "технолози"! Много ще се радвам да започнем дискусия за организацията на производството в шевната промишленност. Лично аз имам нужда от съвети на опитни хора, защото в момента работя над проект за усавършенстване на тези процеси. Ще се радвам на вашето внимание!

Бончо

Автор: guga (---.1711879.ddns.cablebg.net)
Дата:   08-27-05 20:16

Здравейте! Има ли тук "технолози"? Имам нужда от литература на тема "организациятя и нормо времената на операциите в шевното производство". Работя във фирма за дамски и тинеиджърски трикотаж, в която се пускат къси серии от много- разнообразни модели. В момента работя над усавършенстване на процесите. Моля ако някой може да ми помогне да ми пище на имейла или във форума.

Автор: Галя (---.1711879.ddns.cablebg.net)
Дата:   08-27-05 19:17

Здравей, и аз имам същият проблем! Работя във фирма, в която се шият много разнообразни модели в малки серии. Добрата организация е много важна за навременното изтласкване към пласмента. Трябва ми някаква литература за организацията и нормо времето на операциите в шевното производство. Моля ако може някой да ми помогне!!!


Много интересна тема. Аз като започнах производство преди 7-8г. хал-хабер си нямах от тази работа, ама и времената бяха други. После чух за разни нормовремена и пр. глупости, позаинтересувах се за обща култура, пък и да сравня моя метод на работа с този на хората и открих, че не съм открил топлата вода, а само съм обърнал някои принципи.

Виж тука: http://www.trikotex.com/taylors/taylors/main.html има една демо програмка за шевно производство и демо база, ако разбереш логиката на програмката ще научиш как други работят и да сравниш твоите/вашите методи с други.


Eli

Зачекнахте много трудна тема. Не мога да добавя нищо като инфо, но ми се струва, че системата се определя от спецификата на всяко предприятие, т.е. както дойде.
Разбрах, че във френските университети например обучението по тази специалност е съществено и ще се опитам да намеря нещо по въпроса.
Успех във вашата работа!

galia nedeva

Жалко, че не се преставяш! Много ти благодаря за адреса, който си ми дал! Ще разгледам подробно тази демо програма.

galia nedeva

Здравей, Бончо! Благодаря ти за програмата, която ми изпрати, но за съжаление имам проблем с изтеглянето на демо версията. Това е проблем, защото не мога да разбера точно как работи. Това, което виждам на пръв поглед е, че и ние имаме нещо подобно. Иска ми се обаче да мога да я тествам, защото си мисля, че е по съваршенна от нашата. Какъв може да е проблема, за да не ми дава възможност да я изтегля? Ако можеш ми помогни ще ти бада много благодарна!

Бончо

При мен се тегли няма проблем

galia nedeva

И аз я изтеглих, сигурно сайта е имал някакъв временен провлем.

Go Up