15 юли , 2024, 19:29:14

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


moden dizain

Started by Nadia Valeva, 26 януари , 2005, 08:51:28

« назад - напред »
Go Down

blagovesta vasileva

zdr mnogo mi be6e priqtno 4eteneto na va6iq sait...pozdravleniq...ima interesni ne6ta koito mogat da se nau4at...iskam da vi pomolq ako mojete da mi dadete informaciq ot kade moga da si izteglq programa za dizain varhu koqto da se uprajnqvam tai kato u4a tova v kazanlak v PGPI "Akad.De4ko Uzunov" Tai kat smqtam i za napred da se zanimavam s tova,iskam da usavar6enstvam ne6tata koito sam nau4ila do sega i se nadqvam da mi pomognete.Blagodarq vi predvaritelno!

Национална камара за мода

МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ 2007


Уважаеми колеги,
    Националната камара за мода на Република България с подкрепата на GTZ и Федералното министерство за икономическо развитие, ВАЙС консултинг ООД-Германия  и Съюза на немските дизайнери стартира серия работни семинари в подкрепа на българската модна индустрия.

Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате във втория от тях.

Целта на работните срещи, съпроводени с мултимедийна презентация е да получите най-новата изпреварваща информация за модни тенденции, цветове, стайлинг, материи, силуети и детайли за детска, дамска и мъжка мода, една година напред за сезон зима 2007.

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА:
21 септеври /сряда/ - СОФИЯ, Световен търговски център БТПП, ул. "Искър" №9, зала "A"
09.00 - 12.00 часа                  
12.30 - 15.00 часа

ЛЕКТОР: г-жа МАРА МИХЕЛ - президент на Сдружението на немските дизайнери, със значителен световен опит в обмена на актуална информация за модни дизайнери, преподаватели по моден дизайн, моделиери, конструктори, мениджъри на текстилни и шивашки предприятия, собственици на бутици, трикотажни фабрики, търговци на мода и модни стоки, медии със страници за мода, модни журналисти, млади стилисти и дизайнери, ученици, студенти по моден дизайн и всички почитатели на модата.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 50 лв. /петдесет лева/ без ДДС. Включва: обучение, материали, кафе паузи, работен обяд. Заплащането се осъществява по банков път в полза на Национална камара за мода-България на сметка: 107 647 25 63, банков код: 621 7 630 7, Булбанк АД - клон Пловдив.
* За всички членове на Националната камара за мода и техни служители, Медиен Моден Съвет, Национален съвет по моден дизайн и техни ученици и студенти, финалисти І и ІІ кръг на І и ІІ Национален конкурс за млади стилисти-дизайнери, абонати и клиенти на списание Студио Надин Стайл и BG book, Б А Т Е К,  членове и служители на Асоциацията на дружествата от леката промишленост, Браншова камара на шивашката промишленост, Браншови съюз на трикотажната промишленост, Браншови съюз на производителите на текстил и НТС-текстил, облекло и кожи, Б А П И О Т и др. Браншови организации -  20% отстъпка!

КРАЕН СРОК  за заявяване на участие: 19 септември 2005г.

За допълнителна информация:
E-mail : camaramoda@abv.bg; kamaramoda@abv.bg; camaramoda@mail.bg; kamaramoda@mail.bg, факс: 032/ 63 22 71.  тел: 032/ 62 09 29; 088/ 751 61 18
Лице за контакти: Ива Стойчева - главен секретар

Национална камара за мода

В навечерието на новата учебна година в Курортен комплекс АЛБЕНА се проведе финалния ІІІ кръг на Втори национален конкурс за млади стилисти и дизайнери на Република България, който се организира от Съвета по моден дизайн на Национална камара за мода, Албена АД и списание ,,Български моден бук".
Международното жури, което определи призьорите бе съставено от акредитираните модни журналисти, членове на Медийния моден съвет, представители от Италия, Чехия и домакините Албена АД.

В тазгодишното второ издание на конкурса се представиха 32 финалиста с изработени модели в колекции по 5 облекла чрез вечерни модни дефилета край басейн  "БОРЯНА" на най-красивия български морски курорт Албена.

При изключително оспорвана конкуренция Втори национален конкурс със 474 точки и първо място в раздел Висша мода спечели Силвия Павлова на 25г. от гр. София, дипломантка на Нов Български Университет-специалност сценография. Тя ще представи България на международен моден фестивал в Италия - Рим през пролетта на 2006, за което г-жа Ана-Мария Гюзелева ще осигури пълно медийно отразяване в италианските телевизии.
Още 4 щастливци получиха от г-н Габриеле Паренте участия в Италия:
-   едноседмичен стаж в италианска модна къща за Прет-а-Порте спечели колежанката на Арт Авангард - Аралия Русимова на 20г. от София, която се класира втора в раздел връхни облекла и кожи.
Гост-дизайнери и участници в модния форум Moda Movie в Калабрия, Италия през месец юни 2006 ще бъдат:
-   25 годишната Людмила Аристотелова от гр.Бургас, колежанка на Света Ариадна - 1-во място вечерни облекла;
-   23 годишната Александра Маркова от София-студентка специалност мода в Нов български университет - 1-во място спортно-елегантна младежка мода;
-   25 годишната Росица Илиева от София, студентка по мода в Нов български университет.
Едноседмичен стаж в Париж-Франция в ателието на Жан Пол Готие и Хермес спечели 17 годишния Евгени Петков от гр. Ботевград, ученик в Техникума по текстил и дизайн в гр. Враца. Той впечатли с креативното си мислене международното жури, класирало го на 1-во място в раздел връхни облекла и кожи.

За всички участници, класирани на 1-во място със съдействието на българската дипломатическа мисия Съвета по моден дизайн на Националната камара за мода ще направи изложба на идейните им модни проекти в Българският културен център в Париж с експозиция на изработените модели. Сред тях са и 23 годишния Антоан Мендоса от Колумбия с 1-во място в раздел бельо и бански, 23 годишните победители с еднакъв брой точки в раздел мъжка мода Стоян Радичев и  Валери Стефанов, 20 годишната Антония Негрова от Плевен с 1-во място в детско облекло и 23 годишната видинчанка Иванка Михайлова студентка във Варненски свободен университет с 1-во място в раздел текстил.

Стипендията за обучение по моден дизайн в България ще бъде на участничката с най-много номинации /5/ Катя Парапанова от гр. Смолян на 21г., която макар и в неравностойно положение /глухоняма и с намалено зрение/ спрямо другите участници получи заслужено признание в раздел връхни облекла и кожи, спечелвайки 2-ро място. Нейни скици ще бъдат публикувани на корицата на следващия брой на 10-езичното списание за моден дизайн "Студио Надин Стайл".

Международното жури на конкурса раздаде още много допълнителни награди:
- всички класирали се на 1-во място ще имат безплатни участия в модни дефилета на национален подиум 2 в София и 2 в Пловдив;
- класираните на 2-ро място са с 2 участия в модни дефилета на национален подиум 1 в София и 1 в Пловдив
- класираните на 3-то място ще отбележат еднократно участие в Пловдив.

1-годишен договор за публикуване на идейни проекти в 10-езичното българско списание за моден дизайн ,,Студио Надин Стайл" и продажби на модели получават всички класирани от 1-во до 3-то място.

За 26 годишната Магдалена Георгиева от Смолян спонсорство в материали от естествена коприна за следващата и самостоятелна колекция, предостави г-жа Джулия Хендрич от Чехия.

За победителя в раздел Авторска фешън музика 18 годишния Георги Томбашки предстои издаването на самостоятелен компакт диск с негови композиции.

Поощрителни награди имаше за всички финалисти, които включваха освен подаръци от Албена АД и участие в Международната дизайнерска борса-договаряне на дизайнери в края на октомври в Пловдив. Всички участници получават и безплатна подготовка лично от г-жа Мара Михел-председател на съюза на немските дизайнери на еднодневна работна среща за модни тенденции 2007.

Съвета по моден дизайн на Национална камара за мода и списание ,,Български моден бук" обявяват, че вече стартираха 3-те проекта за подкрепа на младите таланти в областта на модния дизайн:
1.   ІІІ национален конкурс за млади стилисти и дизайнери с финал последната седмица на юни 2006 в КК Приморско
2.   І национален конкурс на тема ,,Мода в движение" с финал 1-2.07.2006 в КК Бялата лагуна /участия с 5 модни скици по асоциативно мислене, породено от слушането на различни стилове музика и представени с кратко есе/
3.   І световен конкурс за млади стилисти и дизайнери с финал 3-7.07.2006 в КК Албена в който могат да участват номинираните на ІІ кръг участници от І, ІІ и ІІІ национален конкурс, получили сертификати за най-добри идейни модни проекти по скица.

За всички крайният срок за участие е 31.01.2006. Повече информация: на e-mail:nsmd@abv.bg; bgbook@abv.bg или на тел. 032/62 09 29.

Основните цели на партньорството между Албена АД и Националната камара за мода е освен откриване и развитие на млади таланти, развитие на културен и бизнес туризъм и превръщането на България във все по привлекателна туристическа и културно-творческа дистинация.

ИВАН ТЕРЗИЕВ

Iskam da uznam nqkakuv telefon da se svarja s vode6tia ot igla i konec.

camaramoda

НАЦИОНАЛНА КАМАРА ЗА МОДА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
С ПОДКРЕПАТА НА GTZ, ФЕДЕРАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ЗА ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И СДРУЖЕНИЕТО НА НЕМСКИТЕ ДИЗАЙНЕРИ

ПОКАНА
ЗА УЧАСТИЕ В РАБОТНА СРЕЩА НА ТЕМА:
МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2007

Уважаеми колеги,
Националната камара за мода на Република България с подкрепата на GTZ, Федералното министерство за икономическо развитие и Съюза на немските дизайнери стартира поредния от серията работни семинари в подкрепа на българската модна индустрия.

Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате във третия от тях.

Целта на работните срещи, съпроводени с мултимедийна презентация е да получите най-новата изпреварваща информация за модни тенденции, цветове, стайлинг, материи, силуети и детайли за детска, дамска и мъжка мода, една година напред за сезон пролет/лято 2007.

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА:
03 май 2006 /сряда/ - СОФИЯ, Световен търговски център БТПП, ул. "Искър" №9, зала "A"
09.00 - 12.00 часа
12.30 - 16.00 часа
ЛЕКТОР: г-жа МАРА МИХЕЛ - президент на Сдружението на немските дизайнери, със значителен световен опит в обмена на актуална информация за модни дизайнери, преподаватели по моден дизайн, моделиери, конструктори, мениджъри на текстилни и шивашки предприятия, собственици на бутици, трикотажни фабрики, търговци на мода и модни стоки, медии със страници за мода, модни журналисти, млади стилисти и дизайнери, ученици, студенти по моден дизайн и всички почитатели на модата.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 50 лв. /петдесет лева/ без ДДС. Включва: обучение, материали, кафе паузи, закуски. Заплащането се осъществява по банков път в полза на Национална камара за мода-България на сметка: 107 647 25 63, банков код: 621 7 630 7, Булбанк АД - клон Пловдив.
* За всички членове на Националната камара за мода и техни служители, Медиен Моден Съвет, Национален съвет по моден дизайн и техни ученици и студенти, финалисти І и ІІ кръг на Националните конкурси за млади стилисти-дизайнери, абонати и клиенти на списание Студио Надин Стайл и BG fashion book, Б Т П П, Б С К, С С И, Б А Т Е К, членове и служители на Асоциацията на дружествата от леката промишленост, Браншова камара на шивашката промишленост, Браншови съюз на трикотажната промишленост, Браншови съюз на производителите на текстил и НТС-текстил, облекло и кожи, Б А П И О Т и др. браншови организации - 20% отстъпка! / ползва се срещу валидна членска карта/.

КРАЕН СРОК за заявяване на участие: 30 април 2006г.
Моля, изпратете Вашата попълнена регистрационната карта на E-mail адрес: camaramoda@abv.bg или на факс: 032/ 63 22 71 в централен офис Пловдив или на 02/943 38 40 в международен офис София.
За допълнителна информация: тел: 032/ 62 09 29; 02/ 943 38 40; 0878 25 35 15. Лице за контакти: Франц Кадири-национален секретар.

С уважение,
Надя Вълева - председател на Национална камара за мода

Silvina

На 20 юни от 10 до 11 ч. в предаването "Искрено и лично" на bTV ще можете да научите подробности за дейността на Национална камара за мода и за нейната председателка Надя Вълева. Можете също така да следите сайта на Интернет адрес http://bgfashionchamberlook.blogspot.com/ , където публикувам новини.

sladka_pastichka

zdraveite!sravnitelno otskoro zapochnax da pose6tavam tozi forum za6toto se interesuvam izkliu4itelno mnogo ot moda i v 4astnost ot moden dizain,za6toto sam re6ila v byde6te da sledvam imenno moden dizain.bqx zainteresovana ot tezi konkursi za mladi stilisti i dizaineri,no kakto 4etax po gore ima dosta razocharovani ot tozi konkurs.za poreden pyt se ubejdavam 4e byde6te za mladi xora nqma v bylgariq.no vse pak 6te sam vi blagodarna ako polu4a informaciq koga 6te se provedat takiva konkursi  za mladi dizaineri i po kakyv na4in moga da se zapi6a.Съобщението беше редактирано (06-21-06 22:41)

sladka_pastichka

zdraveite otnovo!mnogo 6te sam vi blagodarna ako mi kajete nqkoi u4ebnik,pomagalo ili ne6to takova po moden dizain.predvaritelno vi blagodarq!

Райна

Eто какво прочетох на един сайт за това, което търсите:
"Как да бъде подготвен един дизайнер. Преди всичко за тази работа е необходим талант. Хората в тази професия трябва да имат добро чувство за линия, цвят, форма, баланс и пропорция и да притежават "око" за малките детайли. Работата изисква инициатива, способност за намиране на решения и организация. За да си намери един дизайнер добра работа, му е необходимо преди всичко добро портфолио, отколкото фамозна диплома. Все пак, e необходимо и формално обучение за повечето дизайнери. Предметите, по които трябва да бъде подготвен един бъдещ дизайнер включват шиене, изкуство, математика, бизнес, общуване и...английски."
Повече на www.tune-in.info
Успехи

Райна

sladka_pastichka

mnogo ti blagodarq za tazi informaciq.napylno sam naqsno 4e za da prosperirash v tazi oblast ne sa nujni knigi i u4ebnici,no vse pak ne vsi4ko v tazi profesiq sa skici i risunki.o6te vednyj ti blagodarq.

Inn4e_to

modniq dizain e moq jivot ! imam milioni modeli no te sa nevidqni i do sega ! risuvam i skiciram ot 5 godi6na i ne moga da si namerq put za izqva ! ako nqkoi moje da mi dade info za u-6ta za dizain ili saitove za dizain da pi6e ! :)

interesuvam se ot magii,ve6tici,6okolad,jivotni,mom4eta,halloween i estestveno moda i moden dizain ! ako mislite 4e interesite ni si suvpadat pi6ete na mail-a mi !

Ral-loren

Zdraveite az sum u4ila moda ne samo da skiciram no i da gi realiziram.Obojavam modata tq e mnogo vajna za men ,no nqma da si krivq du6ata v momenta modata e katastrofa,u4enicite se boreha protiv uniformite,a te samite se obli4at s tqh bez da se usetqt.Nqma nikakvo razvitie modata v Bulgarq.Nqma istinski u4ili6ta za razvitieto na takiva talanti(a kolko mnogo sa te)Bulgarskata moda e v pulen zastoi nqma nikakvo raznoobrazie.Ako vleze6 v edin magazin ve4e znae6 kakvo 6te ima v drugiq.
Mnogo mi e mu4no 4e trqbva6e da izkaja negativite,no nqma smisul da se zablujdavame,predpolagam 4e i vie 6te ste suglasni s men.Silno se nadqvam bulgarskata moda edin den 6te se dviji i razviva redom sus svetovnata,a ne da razbirame 4ak sled 2 godini koe e modernoto za toza sezon.

rosalina

Zdraveite.
Ot malka me4tata mi e da stana moden dizainer,no za sajelenie jiveq v malak grad kadeto nemoga da realiziram me4tata si.Ako niakoi znae universitet v BG i s kakvi izpiti se vliza v nego 6te sam vi mnogo blagodarna.


emine

haresva mi spisanieto..bih iskala da popitam za horata koito sa modeli ..samo s manekeni li rabotite ili i s momi4eta ot ejednevieto se pak  go 4etat hora ot ejednevieto nali taka ne e nujno se manekenki da se snimat  v spisaniqta ima i mnogo krasivi i 4arovni momi4eta koito ne sa v agenciite...mersi za vnimanieto..shte se radvam ako izbirate i obiknoveni momi4eta ..4ao

az sam si az

Silvina

Здрасти, emine, за едно и също списание ли става дума и в твоя пост? В "Studio Nadin Style" има само скици, няма снимки на модели.


Go Up