05 юни , 2023, 02:30:03

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


КАД-КАМ оператори

Started by Иван Найденов, 03 април , 2006, 23:18:45

« назад - напред »
Go Down

Иван Найденов

Търся колеги КАД-КАМ оператори за обмяна на опит.Работя на КАД-КАМ система на "Консулт+" от година и половина.Ще ми бъде приятно да се запозная с колеги от цялата страна ползващи тази система-чувал съм че имат продажби из цялата страна.Моят e-mail e: < i_naidenov@abv.bg >

Бончо

Не съм оператор, но имам някакви познания. Не съм виждал Консулт+, но не съм и чувал добри неща като функционалност и възможности от хора които са работили и на други системи. Разглеждал съм Гербер, Инвестроника и Асист в пълни версии и най ми харесва Оптитекс зради 3Д модула. В него можеш да направиш презентация на изделието още преди да е изработено. Това ми се вижда много важна функция за тези които правят собствено производство, а не ишлеме. В най-новата версия на Инвестроника също има вграден 3Д модул на фирмата Броузуер. Същия се предлага и като допълнителен софтуер и към Гербер, но не съм го разглеждал подробно. От първи поглед ми изглежда, че на Оптитекс възможностите са насочени към нуждите за презентация, а на VStitcher към конструирането, за оптимизиране на кроиките.
Иначе за конвенционалното импортиране на кроики и изготвяне на маркери, за което се ползват системите в БГ няма значение на каква ще работиш, важно е да е по-евтина.

http://store2.data.bg/backinblack/CAD/Audaces_5.2/ - Тука има една много приятна бразилска системка която ми се струва, че има много добри възможности за конвенционалните неща.

http://store2.data.bg/backinblack/CAD/Gerber/VStitcher/ - А тука е пълната хелпова документация на VStitcher.

http://store2.data.bg/backinblack/CAD/ - Тука има доста ресурси и за други системи.

http://www.demi-bg.com/forum/viewtopic.php?t=12 - Още "ресурси"

Angel

А Инвестроника съществува ли все още? Мисля, че Лектра я закупиха и просто няма такова понятие като нова версия на инвестроника - Лектра изкупуват Инвестроника и доставят Лектра

Бончо

Явно версия 7,5 е преди да я купи Лектра, но определено и двете не ме кефят.

Георги Танев

Бончо!

Радвам се, че ти харесват 3D модулите! Assyst също пусна на пазара 3D модул, който успешно се конкурира с този на Opti.

Ice Работя на CAD/CAM система.Ще се радвам да се свържа с колеги и да разменим опит и мнения.Всяка CAD/CAM система е  добра за себе си,интересна и хората работещи на такава заслужават уважение.Достатъчно голяма отговорност носят.
ice_womann@abv.bg

Мария

Здравейте,колега,аз работя добре на   системи Инвестроника, Гербер и познавам Оптитекс.Всичките си имат предимства и недостатъци! Много по-важно е оператора да има доста добра подготовка "на сухо",конструиране,моделиране,настилане,икономия на материали...и много други  знания за да седне пред такава система.Личното мое мнение  е че за момента на пазара от Оптитекс по-добро няма! Въпреки,че в момента работя на Гербер,във всички модули естествено,с удоволствие ще я заменя за Оптитекс!Тя е по-достъпна,по човешки направена,има много добър хелп,постоянно си обновяват 3D-то,изобщо много са креативни хората!


Go Up