25 февруари , 2024, 06:59:52

News:

Sofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата модаSofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата мода
https://news.fashion.bg/article/11687/17/Sofia-Fashion-Week-2015-novata-destinacia-na-visshata-moda


Дафне

Started by AMF, 06 октомври , 2006, 16:23:39

« назад - напред »
Go Down

AMF

какво е мнението ви за тази модна къща и смятате ли, че десените върху италианските им трика са техни?
(обръщам се специално и към патриота :)

Patriot in Fashion

Отговарям бързо щом ме питаш ;-))))
Има някъде изнесена информация че десените са техни така ли?
Аз нямам информация за това, така че ако знаеш нещо кажи!
Иначе казано съмнявам се абсолютно всички да са щампирани по тяхна поръчка.
Дай ми достоверна информация и ще коментирам по нататъкСъобщението беше редактирано (10-08-06 22:50)

sladka_pastichka

Тази марка определено разчита на голямо цветово разнообразие.По отношение на колорита  имат някои попадения,но какво да кажем по отношение на самите модели.Няма никакво разнообразие ,няма разчупеност в моделите.Поне аз като гледам последната  им колекция възприемам облеклата като едно цяло,а не като отделни модели.Намерам обаче туниките за добри,макар че има и там какво да се иска.Панталоните са на едно класическо ниво,което за съжаление не е нито атрактивно,нито пък е съобразено с тенденциите на сезона.Материите са горе-долу на ниво.Общо взето имат още път да вървят.

Patriot in Fashion

Хайде AMF, не виждам отговора ти....
Аз мисля че им куца доста дизайна и се стремят върху една конструкция да направят голямо разнообразие от използвани материи, но като цяло изделието си остава едно и също.
Мисля че имат нужда от добър дизайнер с размах и по-смели конструктури!
Иначе заслужават адмирации за меедиино присъствие най-вече в печатните модни издания и като реклами и в комбинациите в шопинг страниците. Както и за това че техен магазин (бил той собствен или представителен) има във по-големите градове. Такава мрежа мисля че няма нито един бранд в България.Съобщението беше редактирано (10-08-06 22:51)

AMF

Ами аз информация нямам, но имам наблюдения, че платовете са такива, каквито можем да намерим в някои магазини и чудно ми беше, ако не залагат на десена, който аз лично смятам че не е техен на какво тогава? Кройките и конструкциите им са абсолютно никакви. И това не е единствената такава фирма. Не че имам конкретен въпрос, но просто ми е чудно, като са модни къщи, кое ги различава от конфекцията, кое е авторското?
Да не говорим пък за една модна къща, която не искам да назовавам и обиждам, която продава якета, чиято кройка е буквално свалена от Манго. Срамота!
Общо взето и аз незнам как трябваше да се формулирам, но исках да кажа, че има много големи фирми, които хич не са на ниво, а имат мрежа и много магазини, което означава, че  потребителите и те са на същото.

Patriot in Fashion

Да не е точно в тази тем мястото да кажеш коя е тази фирма която е копирала изделията на Mango, но го направи все пак, нали такъв смисъл вложихме в това. Говори и за другите за които казваш че са много.
Аз оставам на мнението което казах по горе, за липсата им според мен на специалисти. Мисля че поведението им на пазара е много по-адекватно от други марки (пример Bobo Zander). Но пак го казавам липсата на специалист се отразява страшно много, но смятам че поне мисленето в главите на собствениците е на ниво, защото имам примери където има специалисти но в главите на собствениците е .... боза!

AMF

"Модната къща" с якето на Манго е Деколейт.
Фирмите които работят с десените и платовете от рода на Дафне и по същия са Илтокони и Лейдис лайк. Съъъщо и Енита, но там вече нивото е друго.

Patriot in Fashion

Пропуснах за Дафне, винаги поддържат сайта си на ниво, с хубави фотосесии и успяват да "качат" нещата там навреме.
За въпросните "модни къщи" (много правилно са в кавички) нищо не съм чувал а от доста години се занимавам с това.
Относно материалите ще ти кажа едно, читавите търговци в България мога да ти ги изброя на пръстите на едната си ръка...затова мисля се получава така с дублирането на материите
Но виж идеята за Енита, ми допада.....ще я пусна като тема!

Бончо

Абе Патриоте, тва като гледам колко си запознат с русенските фирми, явно си имал вземане-даване. Не мислиш ли, че може и в тебе да е причината да не са те оценили така както ти се иска?

Сега очаквам и АМF да разкаже за своите приключения във Филибето.


AMF

аабе Бончо, много си проницателен! Знаеш коя фирма в кой град се подвизава. . . ц ц ц ц , голям принос си за хората дето четат форума, да знаеш!

Бончо

Мдаааа, и за разлика от някои не съм анонимен.


Patriot in Fashion

 Драги Бончо,
Нищо че мненията ми се публикуват от Русе, за голямо твое разочарование аз не се намирам в този град. Не отричам че имам някъкъв интерес там в частност....глобално той е в цяла северна България....започвайки от София и стигайки до Варна, познавам повечето големи фирми, бил съм в тях по една или друга линия.
Това не ми пречи да ги критикувам, мисля че съм достатъчно обективен и изтъквам както отрицателните така и полжителните страни. В мненията ми няма никаква лична нотка, просто изказвам своето мнение.
Не приемам критиката ти за анонимноста, това е начин да публикувам безпристрастни мнения. Дори утре от обекта на най-голямата ми критика да ми се обадят (разб. Bobo Zander) винаги бих се отзовал и помогнал с каквото мога.
Оставам твърдо на убежденето си че има голяма липса на качествени мениджъри, ако за един дизайнер му е необходим талант и познаване на модните тенденции, на един конструктор - здраво учене и практика на един технолог също....то един мениджър може да бъде "отгледан" и обучен само от други мениджъри... а знаем че в поколенията преди нашето такива нямаше.

Но все пак ако искаш да дискутираме по такива въпроси аз съм винаги насреща, но бъди така добър да пуснеш нова тема във форума в такъв случай.

Да не забравяме че тук ставаще дума за продукцията на фирма Дафне

И за твоя информация тя се намира във Варна а не в Русе ;-))

Бончо

Нямаш нито едно мнение писано от извън Русе. Аз горе-долу познавам града, ползвал съм и услугите на networx и не знам, че networx доставя нет извън Русе. Ще питам гугъл.


Patriot in Fashion

 Виж вече ти казах че темата на този спор е извън тази тема.

 Само помисли не мога ли да пращам чрез интернет по много различни  начини мненията си и някой да ги публикува?

И пак ти казвам, мястото на спора не е тук, още повече че си е напълно безсмислен!

 Ако имаш да кажеш нещо за "Дафне" направи го тук....

Go Up