24 септември , 2023, 16:09:43

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Да поговорим за българско бельо!

Started by Patriot in Fashion, 09 октомври , 2006, 19:15:43

« назад - напред »
Go Down

Patriot in Fashion

Тема специално посветена на Бончо!

Хайде да те видим сега какво ще кажеш? Все пак са твоя конкуренция!

Аз не съм се занимавал с дамско бельо, не ми е особенно ясно конструктивно и технологично, но не бих казал че ми е безинтересно.
Мога да дам мнението си на естет обаче.

Надявам се с твоя помощ и по твоя покана да бъда запознат с тази страна на модния бизнес.

В момента проучвам брандовете и ще пусна теми във форума.
С интерес ще очаквам твоите коментари

Бончо

Относно модната страна нямам коментар, защото както казах в другата тема, мен ме интересува техническата и икономическата, често се шегувам, че най-доброто е това което се продава.
Относно конкуренцията, ще си запазя коментарите защото има вероятности и да съм пристрастен.


one_one

За Бончо:
Ама модния бизнес не е само модната линия. "Бизнес" е преди всичко икономическо понятие, а ти твърдиш че това те интересува.
Хайде сега кажи си мнението. Не може за всички останали в бранша да имаш мнение, а за твоя профил да нямаш.
Пак ме караш да си мисля, че съзнателно пропускаш неудобни теми.

Бончо

Ами кво да ти кажа за бельото? Има няколко фирми които стоят много добре на българския пазар, опитват се, и май успешно да продават със собствена марка в европа, а от време на време запълват производствени мощности с ишлеме. Уважавам ги тези колеги и искрено им желая успех, произвеждат качествено и се придържат към стандартите. На нас не са ни конкуренция защото ние нямаме никаква амбиция за външни пазари, нито за ишлеме. Не се интересуваме от тях, защото таргет групите са ни абсолютно различни. Ние работим единствено за БГ пазара и конкуренцията ни е вносната евтина стока и колеги, които за да влязат в цени орязват кройките(срещал съм размер "L" който е по малък от нашия "S"). Не разчитаме на случайни клиенти, а на тези дето повтарят и потретват. За сега нямам проблеми с конкуренцията, продажбите са почти целогодишно постоянни, растат нормално по малко, не ни се налага да почиваме и после да отработваме, радвам се, че местната атракция "димитровградски пазар" залязва. Надявам се, че с влизането ни в ЕС, и това, че ставаме външна граница на европа, да стане вноса в БГ също толкова труден, както сега от БГ за ЕС, с което да поскъпнат цените на българското продукти, та и ние да вземем да даваме европейски заплати и да спрат един път за винаги сравненията със заплатите в еврола и у нас. Има доста колеги които произвеждат по-качествено от някои наложени марки, а цените им са в пъти под техните.

Както казах, проблемите които вълнуват болшинството от БГ производителите, остават малко в страни от голямата мода. Ако всички тръгнем да произвеждаме, само за платежоспособни клиенти, то средните голи ли да ходят?


Go Up