Хайде да спрете с глупостите във форума!

Started by Patriot in Fashion, 26 септември , 2006, 08:16:43

« назад - напред »
Go Down

Бончо

Сега ще ти кажа защо онези с кътерите си печатат маркери. Защото това е единствения начин да идентифицираш детайлите, особено когато конвейера е по-голям, а пък частите малки или маркера е много дълъг. Естествено има технология, която позволява маркиране на частите (labeling), но е много по-евтино да използваш хартия, още повече, ако не винаги ти се налага да го правиш. Така, че няма нищо смешно в това. Този метод е най-разпространен именно сред производителите на бельо.

.......................

Не се сетих, че в Лектра няма възможност да пишеш повече от 7 символа вътре в детайла и май не вади пълен отчет от маркерния фаил в ексел, заедно със снимка на дедайлите и описанието.

one_one

Явно говориш за маркер-репорт. Но проблема не е в дължината на името, защото етикета не съдържа единствено това. По-важни са размера и идентификация на изделието (пачката) и няма никакъв проблем, както да бъдат отпечатани, така и да се генерира репорт.
Проблема е в това къде да бъде изведена тази информация - на етикиращо устройство, което е скъпо, или просто най-отгоре на настила да се постави разпечатан маркера 1:1. Това е.

Бончо

Добре де, този който ще окомплектова, толкова ли прост трябва да бъде, че испринтена снимката на маркера в умален размер(А4) да не може да се ориентира коя пачка от настила кой детаил е?

Слава богу, че и шивачките ми имат толкоз акъл, че даже да различат еденични детайли от кой модел и кой размер са.

Безспорно съм съгласен с това което казваш, но е твърде скъпо и много  по-евтино идва да ползваш малко по-умни работници.


one_one

Ето, ти отново започна да сипеш обидите. Нали бяхме забравили този тон.
Не става въпрос изобщо за умствения потенциал на някого. Ти имаш ли представа колко е голям работния прозорец на един нормален кътер? Между 150-200 см, а има и по-големи. Което означава, че това е максималната дължина на стъпката, с която се подават изрязаните детайли на конвейера. И така, представи си един маркер с дължина 3 метра. В него имаш около 150 чашки от 10 размера, значи общо 75 изделия. Изрязва се на 7-8 стъпки, зависи от настройките. Лявата чашка на един размер 34В (а те са 5-6 за целия маркер) е в началото на маркера, а дясната е в края. Можеш да сложиш и най-блестящия математик до кътера да окомплектова, но даже и той няма да може да ти каже коя точно е дясната чашка от последната порция отрязани детайли.
Помисли малко.

one_one

Може естесвено да ги налучка, но аз говоря за фирми, където това по подразбиране, се изключва. Идеята е възможните грешки да се сведат до абсолютен минимум.
И недей да ми казваш, че "умните" ще могат на око да определят размера на един малък детайл сред 20 подобни. Дадох ти пример с чашките, а те при това не са най-дребните в един сутиен.

Бончо

Ето, ти отново започна да сипеш обидите. Нали бяхме забравили този тон.
.....................
Извинявай за острия ми тон от време на време, не исках така да прозвучи.

Тази вечер смятам да пия една ракия няколко пъти и утре ще ти отговоря на другата част от поста.


Бончо

Да за малки детайли, кавито е бельото има логика в това което казваш, но не и за конфекцията.
При нас технологията е много по-проста, работя без плотер дори, но по обясними причини няма да я споделя тук.

one_one

За какво изобщо говорим тогава?

Бончо

Писах без плотер, не без КАД с-ма.

one_one


one_one

Излиза, че си чертаеш маркерите на ръка, а пък не разбираш онези, дето дигитализират кройки... Тц, тц, тц... Лоша работа.

Бончо

На лични бележки мога да бъда доста по-подробен


one_one

Тука няма нищо лично, Бончо. Нали си говорим професионално.

Patriot in Fashion

 Хайде спрете се Оne_one и Бончо.....
Забравихте каква беше темата! Пуснете една нова тема примерно "Оптитекс срещу Лектра или Гербер" и готово....

Бончо

Темата беше да престанем с глупостите и май пристанахме.


Go Up