01 октомври , 2023, 13:05:11

News:

Sofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата модаSofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата мода
https://news.fashion.bg/article/11687/17/Sofia-Fashion-Week-2015-novata-destinacia-na-visshata-moda


Що е мода?

Started by Patriot in Fashion, 05 октомври , 2006, 20:23:39

« назад - напред »
Go Down

Patriot in Fashion

Посвещавам го на AMF.

Пиша това с ясното съзнание да определим критериите по които ще говорим.
Така за мен и мисля в световен мащаб модата изглежда така:

Първо се ражда в така наречените бюра по стила, където се изследват настроенията, особенностите, желанията и възможностите на аудиторията към която се насочва, това се прави минимум 2-3 сезона преди този към сезона е насочен.

После идват така наречените законодатели в модата, ще изброя само няколко от всички които се пардставят на седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж: Дона Карън, Лагерфелд, Армани, Шанел, Калвин Клайн, Гучи, Пол Смит и т.н...(за съжаление не мога да изброя всички) та те създават така наречената "елитарна мода", която всички ние тук в този форум едва ли имаме средства да си позволим.
Но на теб драги (драга) AMF, ти го желая от сърце... да се срещнем някой ден в бутика на Пол Смит примерно в Фракфурт с пълни чанти (уверявам те мястото наистина изглежда страхотно).

След това следват така наречените "широко популярни марки" от сорта на H&M, Mexx, Benetton, Zara, Mango, Promod....и т.н.
Това са марките диктуващи масовия вкус, интересното там е че колкото и да го диктуват толкова и се съобразяват с него.

Но всички изброени до тук тврят нещото наречено МОДА
Оставям на теб да прецениш къде могат да са съотносими българските брандове....Нарочно не говоря за тях, защото някои дори от най-титулуваните са много със съмнителна стойност.

Но за това ще говорим когато напишем тяхното име в графата "тема:"

AMF

Верно е всичко това, което казваш и то е ясно на всеки, с добра обща култура. Но нека да не поставяме граници и рамки за какво можем да говорим. Критерии не са нужни, всички знаем какво е мода. Но какво е "българска мода"? За съжаление, горе-долу това, което намираме във форума, колкото и да не го харесвате.

AMF

Пък сега се замислям. . .  защо сваляш участниците на такова ниво, че да им обясняваш що е мода? Дали на някой това му е нужно, незнам . . .

Patriot in Fashion

 Не свалям никого на никакво ниво!
 Простичко го обяснявам, какво е за мен и исктенно се радвам че и ти   се съгласяваш.
А иначе "българската мода" е част от общото цяло и мисля че трябва да се съобразява с общите правила.
Мисля също че е напълно по силите на някой производители да направят поне една силна регионална марка.

Tania84

Модата е преходна,стилът е вечен!  
                             Коко Шанел

Мария Петрова

Модата е това, което носим. Нима не се създава от хората ! Ако се поразходим по тези връзки ще видим за какво става дума:
facehunter.blogspot.com
http://thesartorialist.blogspot.com
http://www.tune-in.info/?cid=11&id=339&PHPSESSID=75fc677ce54b04a1546d94e8206776ce
На първите два блога ще видим тоалети, които не са били прогнозирани от никой дизайнер, а са напротив дори копирани от дизайнерите.Съобщението беше редактирано (10-13-06 01:04)

Райна

Здравейте,
И аз ще се присъединя към последните две мнения. Струва ми се, че модата влияе на младите до около 25 години и най-вече на перфектните мерки, след това всеки си създава стил и това, което вижда в огледалото става по-важно за него или нея, отколкото това, което искат да ни пробутат в лъскавите списания. Неперфектните мерки узряват по-рано за своя стил.
Когато човек върви по улицата вижда такива хубави съчетания на дрехи, дори и средна ръка, създадени от самите хора, независимо от тяхната възраст и перфекционизъм на фигурата, очевидно от разни марки и дори без марки. Всеки, който е произвеждал знае какво значи това: съчетаване на платове, трика, дизайн, разработки, количества, пари. И когато стигнем до последното ще разберем, защо българските фирми все още не успяват да направят всичко както трябва.  Една средно голяма колекция трябва да има около 40-50 модела на сезон, средно по около 100-200 бройки от модел. Кой ще смята ?
поздрави
Райна

Райна

Go Up