30 юли , 2021, 00:59:21

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Покажи публикации

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - apostoloff

61
                            ЗА ПОЛЗАТА ОТ АЛКОХОЛА
Умерената консумация на алкохол в много случаи понижава риска от болестта на Алцхаймер, сочат резултатите от едно американско проучване.
Ръководителят на проучването Майкъл Колинс от университета Лойола в Чикаго оповести, че неговият екип е анализирал резултатите от 44 отделни изследвания.

Оказало се, че в над половината от тях хората, които пият умерено количество вино, бира или ликьор, имат по-малък риск от деменция в сравнение с повечето заклети трезвеници, аскети и въздържатели.

"Алкохолът е като един двуостър нож", пояснява Колинс.
"Заболяванията и големите социални вреди вследствие на пристрастяването към алкохола и прекомерната му употребата са добре известни. Малката или умерена консумация на алкохол обаче има като че ли много благотворен ефект върху здравето", допълва той.

Изследователите отбелязват, че освен умерената консумация на алкохол, има и други фактори, които намаляват риска от деменция - физическите упражнения, зеленият чай, средиземноморската диета, богата на плодове, зеленчуци и ядки.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
62
                               ЗДРАВИТЕ ШИШКОВЦИ


От незапомнени времена се налага идеята, че всички ние трябва неистово да се борим с наднорменото тегло. Обаче!... Резултатите от едно ново изследване, публикувани наскоро, предизвикаха абсолютен фурор дори в научните среди. Според тях хората, които имат няколко килограма в повече, живеят по-дълго и в най- общи линии са по- здрави.

Резултатите от изследването, публикувани пред няколко дни в авторитетното списание Journal of the American Medical Association, противоречат едва ли не на всички други препоръки, които се дават на хората. Учените, участвали в изследването, твърдят, че мастните наслоения (разбира се, не прекалено големите) удължават живота!

Установени са и ред други неща. Наистина, наднорменото тегло увеличава риска от диабет или болести на бъбреците, но то не влияе по никакъв начин на ред други заболявания- в това число онкологичните и сърдечно-съдовите. Това заявяват изследователите категорично и недвусмислено. В заключителната част на статията се обобщава, че "повишената телесна маса очевидно съпътства значително по-ниската смъртност като цяло".

"Това са пълни глупости. Нелепо е да се твърди, че повишената телесна маса не е рисков фактор, когато става дума за смъртност", заявява професорът по диетология Уолтър Уилет от Harvard Medical School.
Не смятайте, че резултатите от изследването са покана за премахване на бдителността и ядене до насита, предупреждават самите специалисти, изнесли резултатите от новото изследване. Те подчертават, че описаните от тях положителни последици се отнасят само за хората с леко до умерено повишена телесна маса и определено не засягат хората, страдащи от затлъстяване (тези с индекс на телесното тегло над 30).

Учените подчертават още, че хората, чиято пълнота не е достигнала степента на затлъстяване, много по-рядко умират в резултат на заболявания и опасни състояния като емфизем, възпаление на белите дробове, болест на Алцхаймер, травми и някои инфекциозни заболявания.

"Няколкото килограма над нормата способстват не само за избягването на редица болести, но и за оздравяването след сериозни операции, травми и инфекции", заявява Катрин Флагел, ръководител на изследователската група. "Вероятното обяснение се крие в това, че тези хора имат повече резерви, от които може да се възползва организмът в критичен момент".

Според учените, малкото превишаване на теглото е най-полезно за хората, които са на една възраст между 25 и 59 години.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


63
           НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ...Един килограм сирене, един килограм агнешко и един килограм домати... Общо 7 922 драхми. Ако касиерът би изрекъл тази сума преди 10 години, щеше да бъде пребит от клиентите. Днес сумата от 23,2 евро за тези продукти звучи съвсем естествено, пише в. "Елефтерос типос" в статията си "10 години Общ паричен съюз и скъпотия".

През 1998 г., когато беше създаден Икономическият и валутен съюз, към който Гърция се присъедини през 2000 г., за по кило сирене, агнешко и домати гърците плащаха 4 317 драхми, или 12,6 евро, което означава с 10,6 евро по-малко от днес. Тоест, за 10 години въпросните продукти са поскъпнали с 84%, пише изданието.

Увеличенията в цените, които се наблюдават не само при продуктите, но и при услугите. Там те достигат цели 614,2%, тъй като инфлационният натиск, който се засили от 2002 г. с въвеждането на еврото, повиши цената на живота.

Непоносим стана пазарът на недвижими имоти, тъй като цената им се повиши с 240,8%, а вече дори и основните хранителни продукти станаха недостъпни, отбелязва в. "Елефтерос типос".
За същите пари днес може да се купи едва половината от една фамилна къща, която гърците са си позволявали преди 10 години.

От около 400 000 драхми, или 1160 евро, до 700 000 драхми струваше преди 10 години квадратен метър жилищна площ в централния атински квартал Глифада, докато сега цената на квадратния метър наближава 2,3 милиона драхми. Същото жилище, ако се строеше днес, щеше да се продава до 2 250 евро за квадратен метър.


Скок от 104 % отбелязаха цените на нощувките по туристическите направления. За луксозна стока се смятат и туристическите пътувания и почивки, тъй като и билетите, и нощувките поскъпнаха значително.
Цената на една двойна стая по време на летния сезон в Миконос преди 10 години се движеше около 30 000 драхми за нощ (88,04 евро), докато през лятото на 2008 г. средната й цена беше 61 335 драхми (180 евро). Това е едно повишение от порядъка на 104 %.


С около 52 % по-скъпи са и самолетните билети, тъй като за полет от Атина до Санторини, пасажерът трябва да плати 99,48 евро, в сравнение с 65,44 евро, които плащаше през 1998 г.
Увеличението на цената на безоловния бензин достига 40,2%.  Оризът се изстреля до 4,3 евро за килограм от 1,46 евро, сиренето - до 10,75 евро от 5,87 евро за килограм, по-малки са увеличенията при цените на плодовете и картофите, пише вестникът.

А какви са заплатите, ще запитат на това място мнозина. Милиони българи с промити от медиите мозъци смятат, че житейският стандарт в ЕС е висок, дори много висок. Истината е, че той е МНОГО НИСЪК. Средностатистическият грък получава не повече от 700 евро, но за разлика от нас, българите, той няма собствено жилище и волю- неволю трябва да плаща наем. Наем, който никак не е нисък- между 200 и 500 евро. Разбрахте ли сега, защото нашите южни съседи се бунтуват?...

В същия материал вестникът припомня, че от вчера Словакия стана 16-ят член на еврозоната, след като положи огромни усилия да намали държавния си дълг и да ограничи инфлацията. Словакия "изпревари" по-големите страни от Източна Европа, като Унгария, Полша и Чехия, като мнозина оценяват, че тя ще бъде и последният член на еврозоната за доста време напред.

С надеждата, че европейската валута ще им осигури по-голямо икономическо развитие живеят мнозинството словаци, при положение, че разменния курс евро-крона се формира на съвсем неблагоприятна основа отбелязва в. "Елефтерос типос".  Така е и у нас- един лев има покупателната сила на 3- 4 евро, но ,,официалният" курс е 1 € = 1,955 лева!
Е, тя простотията по хората ходи, а не по говедата. Дупе да им е яко на словаците! И най- лошото е това, че и нас ни чака същата секира...

ПОСЛЕПИС: Цените в страните от централна и западна Европа са доста по- високи от тези в Гърция!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


64


              НЕОФАШИЗЪМ НА ПАРЛАМЕНТАРНО НИВО


В немския парламент бе внесен закон, който искаше да задължи ВСЕКИ германец да постави  в компютъра си ,,троянец", който да контролира и входящата, и изходящата му поща! Те ти булка Спасов ден!

Каквото и да прави един човек, каквото и да предприеме един народ, зарази ли се един път с фашизъм или комунизъм, той си остава заразен завинаги. Очевидно е, че лечението е невъзможно. Да, няма бивш комунист, няма бивш фашист.

И тъй като ние сме били заразени и с фашизъм, и с комунизъм, в най- скоро време трябва да очакваме внасянето на подобен закон и в българския Парламент.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
65
       МАЛКИ ПРОМЕНИ СЪС ЗНАЧИТЕЛНИ ПОСЛЕДИЦИ

   Всички ние се чувстваме натежали, тромави и дебели след поредицата от преяждания. Мнозина вече се питат какво да правят, за да влязат отново във форма. Повечето от тях са отчаяни, защото мислят, че са необходими големи усилия и лишения. Това обаче съвсем не е така!

   Учени от Кеймбридж са провели дългогодишен експеримент с 15 000 англичани в напреднала възраст. Стигнали са до някои  изумителни заключения.

   Английските медици са забелязали, че дори няколко незначителни промени в начина на живот могат да доведат до много благоприятни последици за застаряващите хора.

   Макар че ползата от здравословното хранене и спорта е ясна за всички, мнозина мислят, че за да са здрави, трябва да извършат големи, значителни промени в начина си на живот. Оказва се, че това не е така!

   Ето какво казва в тази връзка д-р Кай Тий: "Ако съумеете да излезете от рутината и летаргията и си наложите някакъв режим на физическа активност, това може да намали риска от преждевременна смърт с цели 20 % ! Дори една ежедневната разходка с продължителност от 30 минути ще ви пази от внезапна, преждевременна смърт през следващите 10 години!
   Казано другояче, тази нищо и никаква разходка със сигурност ще увеличи продължителността на вашия живот поне с 2 до 3 години."

   Учените са установили също така, че ако човек, навикнал да се храни нездравословно, си наложи само едно здравословно хранене на ден, той чувствително ще увеличи своите съпротивителни сили.

   Д- р Кай Тий продължава: "Ако възприемете един по- здравословен начин на живот и започнете да се движите малко повече от обикновено, а успоредно с това увеличите приема на плодове и зеленчуци, вие можете да постигнете чудеса. Нашите наблюдения показват, че хората, възприели един такъв начин на живот и поведение, живеят средно с 12 години повече от ленивите, тъпчещи се с полуфабрикати, меса и колбаси хора.

   Тези съвсем малки промени водят със сигурност до едно чувствително подобрение на здравословното състояние и оттам до повишена продължителност на живота."

   Какво пък? Нищо не ни пречи да опитаме. Особено сега, след всичките тези кулинарни оргии...


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
66
Продавам моя комерсиален сайт

http://www.Otslabni.net

Сайтът е от 2004 година в Мрежата и е много добре разработен.
Той е на първа страница в Google (!) при търсене с ключовите думи
"здраве" и "красота".

Сайтът носи добри странични доходи, а цената му е повече от разумна.
За повече информация:

тел. 02/884 00 11

Апостолов
67
                                             4711Не е за вярване, но е факт- когато Наполеон навлязъл в немска територия, той с почуда открил, че улиците и къщите на немците изобщо не са обозначени и номерирани. В това отношение царял пълен хаос. Затова той набързо им отворил очите и обозначил и номерирал всички улици и сгради в немските градове.
Една къща в немския град Кьолн получила легендарния номер 4711. В нея  произвеждали прочутия немски одеколон, известен вече в целия свят под търговското си наименование ,,4711"...

Струва ми се, че и на нас, софиянците, ни е нужен един нов Наполеон. Та да обозначи и номерира отново софийските улици и сгради. Защото   Бойко Б. май хич не го е еня...

И за да не бъда голословен, ще приведа един пример от моята скорошна практика. Тръгнах да търся някаква улица, на име ,,Иларион Макариополски". Знаех само, че е пресечка на бул. ,,Христо Ботев".
Много, ама много се лутах и въртях, докато намеря тази улица. Защото, както може би повечето софиянци вече са забелязали, уличните табели липсват. Липсват дори и номерата на къщите. Не е трудно да се досетиш, че тези МЕТАЛНИ предмети са задигнати от циганите.

Не е ли обаче време да се измисли нещо, та софиянци да спрат да се лутат из собствения си град? Не може ли липсващите табели и номера да се подновят с нови, ама този път пластмасови?...
Правя тези предложения, като отчитам, че това не ми е работа. Работа е на тези, на които сме ДЕЛЕГИРАЛИ права да ни управляват. Освен това ние им плащаме и заплатите, защото сме примерни данъкоплатци, нали?...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
68
    ДИЕТА, ДОКТОР, ДИЗАЙНЕР ИЛИ ЧИСТО И ПРОСТО 3D


Този хранителен режим бе създаден от най- добрия френски диетолог специално за модния дизайнер Карл Лагерфелд. Оттам и името и 3D, което в прав текст означава диета, доктор, дизайнер. 

Лагерфелд се придържаше стриктно към тази диета в продължение на 13 месеца. През това време той отслабна с цели... 42 килограма! Ето това наричам аз ефикасна диета!

Ето я и нея, изключителната диета 3D:

ЗАКУСКА:

1.   Един грейпфрут
2.   Половин кофичка обезмаслено кисело мляко
3.   1 филийка пълнозърнест хляб, намазана с топено сирене с 0, 2 % масленост
4.   Чаша черно кафе с подсладител


ОБЯД:

1.   Голяма салата, подправена само с лимонов сок и диетична сол
2.   Риба или пилешки гърди на скара


ВЕЧЕРЯ:

1.   Риба на пара (или пилешки гърди)
2.   Варени картофи
3.   Чашка червено вино


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
69
            ИНТЕРНЕТ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТАЗнайно е,  че много хора използват Интернет, за да намерят свои съученици от детството. Други пък търсят в Мрежата съдружници и съмишленици.
Защо и правоохранителните органи да не се възползват от тези ресурси, е казал неотдавна пред журналисти генералният секретар на Интерпол Роналд Нобъл. От изказването на Нобъл става също така ясно, че международната полицейска служба Интерпол ще използва все повече  и повече ресурсите на социалните мрежи, за да разкрива престъпления.
Организацията обяви парньорство с най-популярния сайт за споделяне на видео - YouTube, съобщи неотдавна technews.bg.

Информация за престъпници, които са участвали в размириците в Руанда, например, се намира в сайтовете Facebook, MySpace и YouTube.
Интерпол издирва също неблагонадеждни граждани с помощта на Интернет. Чрез мониторинг на видеоуслугата YouTube специалистите са издирили и задържали двама особено опасни педофили.

В бъдеще Интерпол планира да използва социалните мрежи още по-интензивно в своите разследвания, са заявили представители на организацията на пресконференция в Република Южна Африка.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

70
    МНОГАЯ ЛЕТА ИЛИ КАК ДА ЖИВЕЕМ 100 ГОДИНИ

Харвардският университет в продължение на 60 години е следял развитието, живота и здравето на 600 души. Тези дългогодишни наблюдения и изследвания са довели до извода, че има седем ключови фактора, които определят продължителността на живота. Това са:

-   въздържанието от прекомерна консумация на алкохол,
-   отказ от тютюнопушенето,
-   стабилен брак,
-   редовни физически упражнения,
-   поддържане на нормално телесно тегло,
-   откриване на надеждни механизми за борба със стреса, 
-   добро образование.

,,Не винаги продължителността на живота се определя от гените или съдбата. Здравословният избор може да открие пътя към дългия и пълноценен живот." - казва един от авторите на изследването.

Изследователи от Кеймбридж пък заявяват, че има четири неща, които могат да донесат цели 14 години живот повече:

- физически упражнения,
- пет пъти на ден ядене на плодове или зеленчуци,
- отказ от цигарите
- избягване на алкохола

Проучването сочи също така колко важен е бракът за здравето. Той може да добави около десет години към продължителността на живота.

Струва си да се замислим за изследванията на тези два толкова престижни университета...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
71
                     ФЕНОМЕНЪТ, НАРЕЧЕН Е- КНИГАКато автор на 17 книги, отпечатани на хартиен носител, аз вярвам, че този вид книжнина няма да изчезне. Защото това би означавало още по- голямо стесняване на опустелите духовни хоризонти. Без добрата стара книжка животът ни ще стане по- беден, по- глупав, по- сив...

Не може да се отрече обаче, че напоследък и електронните книги се радват на голям успех. Е- книгите от ден на ден стават все по- популярни и по- популярни. Това се дължи на няколко очевидни причини:

• Е- книгата притежава качества и свойства, които нито една друга медия не притежава- бързина, гъвкавост, ефективност, ниска цена. Защото е- книгите се произвеждат лесно и бързо. Разноските по тяхното производство са смешно ниски. Помислете: за създаването на една е- книга не е необходим издател, печатници, филми, хартия, мастило и пр.! Не е необходим дори и дистрибутор.

• Дистрибуцията на е- книгата е детински лесна в Мрежата. Освен това тя лесно може да се обновява, допълва разширява...

• Е- книгата може да бъде получена на секундата! Тя пристига в дома ти като прикрепен файл към един и- мейл. Няма нужда да се разкарваш до книжарницата или библиотеката, няма нужда да се ровиш из огромни каталози и информационни бюлетини. Сваляш си е- книгата от някой сайт или я получаваш по електронната поща. Толкоз!

• Е- книгите освен това са и интерактивни. Можеш да ги ,,оборудваш" със звукови ефекти или гласове, освен звука вече можеш да ги натруфиш и с видео- изображения. В това отношение възможностите са буквално безбрежни.

• Е книгите са по- трайни от хартиените си събратя. Можеш да ги свалиш на диск и да ги съхраняваш на много малка площ хилядолетия наред. Без да ги реставрираш непрекъснато, без да им обръщаш и най- малкото внимание.


Последно, но не най- маловажно: едно от феноменалните превъзходства на е- книгата се състои в това, че всеки един нас може да изпробва пазарния  потенциал на определено издание, без да похарчи предварително и една стотинка за целта!
Аз знам какво говоря, защото истинският ми Интернет бизнес започна през далечната 2004 година и то с продажбата на моята първа е- книга ,,Отслабвайте ежедневно без усилия и диети"...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
72
              ЛУДОСТТА КАТО  ТРУДОВО ЕЖЕДНЕВИЕДа пожертваш, да пропилееш целия си живот за някаква заплатка, ето това вече е истинска лудост. Да работиш всеки ден 8, 10, 12 часа за благото на други хора, това, разбира се,  е лудост. Лудост на квадрат!

Единственото нещо, което повечето хора не биха сторили за пари, е това: да помислят за себе си, за собствения си успех и благоденствие. Те искат да печелят пари по един единствен начин- някой непрекъснато да им нарежда какво да правят и те безропотно да го правят. За което най- накрая им се плаща, т. е. подхвърлят им се няколко трохи, колкото за Бог да прости. Оттук и главният проблем на тези хора. Те се блъскат цял живот, за да правят другите богати, като получават в замяна споменатите вече трохи!

Повече от ясно е, че тези, които работят за заплата, най- накрая остават с празни ръце. Изхвърлят ги стари и немощни на боклука, като им подхвърлят една мизерна пенсийка, с която едва- едва вегетират...

Ако работите за някого, вие не може да не съзнавате, че вашият работодател не мисли за вашите интереси, а за своите. Въпреки това обаче вие  жертвате целия си живот заради интересите на работодателя!...

Робството уж било премахнато преди векове... Премахнато е, ама друг път. Виж ми окото! Дръж ми шапката! Милиони, милиарди роби по света блъскат от тъмно до тъмно, за да правят своите работодатели все по- богати и по- богати.

Ако вие не се погрижите за задоволяването на вашите интереси, никой друг няма да го стори заради вас. Но... Както много духовито подхвърля Бертран Ръсел: ,,Повечето хора предпочитат да ги застрелят, но не и да мислят със собствената си глава..."

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ.

73
                  ВЪЗХОДЪТ НА ЕДНА ИМПЕРИЯ


Сайтът еBay е създаден през септември 1995 година от мъж на име Pierre Omidyar. По онова време той живеел в Сан Хосе. Pierre нарекъл сайта си ,,AuctionWeb". Мечтаел да създаде онлайн пазарище и... го създал. Наименованието ,,eBay" идва от домейна, който находчивият млад човек използвал за целия сайт, защото името на фирмата му по онова време било ,,Echo Bay". ,,eBay" бил първоначално само една малка част от сайта на фирмата ,,Echo Bay". 

Сайтът много бързо станал популярен, защото първите продавачи продавали изключително редки и странни неща, но въпреки това те били изкупвани. Самият сайт събирал като комисиона малки суми от всяка продажба.Тези пари собственикът реинвестирал в сайта, който неудържимо се разраствал.Не след дълго печалбите му нараснали неимоверно и той зарязал работата си. Посветил се изцяло на eBay. Това станало през 1996 година. От тогава до сега милиони хора от цял свят купуват и продават в eBay.

Наименованието eBay сайтът получил всъщност едва през 1997 година. Сега вече Omidyar започнал много агресивно да рекламира своята ,,рожба". През същата тази година било създадено и логото на сайта, което в наши дни е познато на всички.

През 1998 година, когато избухнал бумът на Интернет бизнеса, в сайта започнали да продават най- различни неща. Не само антики и редки, необичайни предмети, а стоки за ежедневния бит. Може би точно затова eBay оцелял и все още се ползва от над 250 милиона души по света!

Pierre Omidyar натрупа огромно състояние. Специалистите смятат, че той има над 3 милиарда долара! Странно, но факт- собственикът на този гигантски бизнес си има свой блог.Посетете го, ще го намерите на адрес http://pierre.typepad.com.

Смята се, че от 100 долара, похарчени за покупки в Мрежата, поне 14 от тях са похарчени в eBay... А колко се печели ли?... Много, страшно много! Защо не опитате и вие?...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
74
                                  ПРОЧУЙ СЕ И... ТРЕПИ!


В началото бе... Не, в началото не беше словото, а Кирил Маричков. Той утрепа един пешеходец и получи... условна присъда. Втората жертва падна от ръката, т. е. от колата на Георги Калоянчев. И той се отърва с условна присъда...

Пияният Максим Стависки пък насмалко не затри двама. Почина само единият, а другото ранено момиче и до днес е жив труп. Нашето прочуто КРИВОсъдие лепна и на Стависки условна присъда!

Подсъдим в наши дни е друга една нашенска звезда- телевизионният водещ Иван (дали пък не беше Андрей?). Познайте каква ще е неговата присъда...

Каква стана тя? Нашите пършиви звезди получиха правото да убиват! Досущ като Джеймс Бонд! Пазете се от тях! Не им искайте дори автографи, че може и да ви теглят куршума...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
75
   Сръбски социолози са установили, че гражданите на Сърбия, Македония и България страдат от едни и същи предразсъдъци. Според социолозите, най- разпространените мнения на Балканите били тези: ,,Ние сме жертви", ,,Имаме славна история" и ,,Други са виновни за нашите проблеми".

   Много тъмни балкански субекти смятат че ,,те са прави", а останалите ,,виновни". Звучи познато, нали? ,,Всичките са маскари". Но ние, ние сме ,,велики".

   Клечат си разни вмирисани цървули в техните парцаливи, изостанали държавици и се бият в гърдите. От векове пеят една и съща песен: ние сме велики, велики, велики! Велик е нашият войник, макар че не успя да спечели и една война. Нейсе, запуши го. Тури му пепел.

   Велики са и Ботев, и Ванга и Джон Атанасов. Никой по широкия свет дори и не е чувал за тях, ама нейсе, запуши го. Джон не е българин, ама нейсе... Той нищо не е открил, ама нейсе, тури му пепел. Велика е дори на баба ни хурката.

,,Похвали ме уста,  защото..."

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ