18 септември , 2021, 22:36:30

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Покажи публикации

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - apostoloff

31
    КАК ДА НАМАЛИМ БРОЯ НА ПРИЕМАНИТЕ КАЛОРИИЧесто преяждаме, без да забележим това. Храним се машинално, в движение или от скука. Кога да спрем и как да се отучим от употребата на вредните за добрата фигура продукти?

1. За да намалите апетита и да запазите контрола върху себе си помагат различните биодобавки, които забавят образуването на мазнини, намаляват нивото на холестерол и подобряват енергийния баланс. Тези препарати помагат да се премине към по-щадяща диета.
Какво е важно да се знае
Средствата за контролиране на апетита не могат да се използват безкрайно дълго. Тези препарати се препоръчват за определен период от време - 1 до 3 месеца, след това трябва да се преустанови тяхната употреба. След време курсът може да се повтори. Не си струва да ползваме добавките постоянно, защото храненето, дори нискокалоричното и обезмасленото, е по-пълноценно и балансирано.

Внимание!
Много ограничаващи апетита продукти, съдържат вещества, които въздействат върху центъра на засищане, потискат глада, но едновременно активизират нервната дейност. В резултат на това може да се развие депресия, нервност, безсъние и учестено сърцебиене. Тези добавки трябва да се приемат само по лекарско предписание.

2. Друг начин да се укроти глада е да се създаде лъжовно чувство за ситост. За тази цел съществуват добавки с микрокристална целулоза (МКЦ) и подобни на нея вещества като агар-агар, ленено семе, глутен, а също и продукти от водорасли. Те набъбват в стомаха и създават чувство за ситост. В последно време се предлагат и добавки, които се изготвят на основата на минералите и пълнозърнестите храни и по този начин се получава смес, обогатена с витамини и минерали от естествен произход.

Какво трябва да се знае
"Вълшебната" полза от МКЦ е преувеличена. Ефектът от намаляването на апетита е временен, "дълбоко прочистване на организма" също не се извършва, но МКЦ наистина нормализира храносмилането и може да се приема дълго време. Може да възникне недостиг от минерали, защото минералите от храната се присъединяват към набухвателите и се извеждат извън организма.

Внимание!
МКЦ в големи дози може да предизвика запек. Задължително е да се пие голямо количество минерална вода.

3. Добавките, съдържащи съединения на хрома, ще ни отучат лесно от сладките неща. Вие просто физически няма да можете да изядете 100 г шоколад, а от тортите и пастите ще получавате само естетическо удоволствие, защото няма да усещате техния вкус.

Какво трябва да се знае
Освен сладките неща върху нашата фигура пагубно действат и висококалоричните продукти. Ако се откажете от сладкото и наблегнете на хамбургерите и пържените картофи, едва ли ще постигнете желания резултат. Съдържащите хром добавки  ограничават влечението към сладкарските изделия само докато се приемат. След това желанието да се яде сладко се появява отново. Известно е, че това влечение, особено при жените, се появява в състояние на стрес.

Внимание!
Не трябва да се прекалява с препаратите, съдържащи хром. Често след тяхната прекомерна употреба може да се наруши работата на задстомашната жлеза.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


32
                                       ХЕМ ДЕБЕЛ, ХЕМ ТЪП...Главният мозък на страдащите от затлъстяване изглежда като мозъка на индивид, по- възрастен с цели 16 години! Това съобщи неотдавна списание ,, Ню Сайънтист"- едно от най- реномираните научни издания в света.
До този извод са стигнали група изследователи от Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Ръководител на екипа е професорът по неврология Пол Томпсън.
Изследвани са били 94 души на възраст около 70 г., като на всеки един от тях е била съставена т. нар. триизмерна мозъчна карта.


Било установено, че при изследваните с висок индекс на телесна маса главният мозък в повечето случаи е по-малък, отколкото у хората с нормално тегло.
Намаляването на размера се наблюдава най-вече в предния и средния дял на главния мозък, а те отговарят за познавателните способности и за паметта.


Според заключенията на учените мозъкът при хора с наднормено тегло е с 6% по-малък, а при затлъстелите - с 8% по-малък в сравнение с мозъка на хората с тегло в нормата.
Поради тази причина мозъкът на пълните хора изглежда с осем години по-възрастен, а при откровено дебелите - с 16 г. по-възрастен.


Проф. Томпсън обяснява феномена с това, че при хората с наднормено тегло е нарушено кръвообращението, вследствие на което мозъкът им не получава необходимото количество кислород.
В резултат на това мозъчните клетки при тези хора умират по-бързо, което води и до по-бързо намаляване на мозъчната им маса.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
33
                                     ОЦЕТ СРЕЩУ ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО


Японски учени доказаха, че оцетът наистина предпазва от напълняване. В изследване с мишки, поставени на високомаслена диета, японските учени са установили, че оцетната киселина спомага за намаляване на подкожните мазнини.

Това е поредното доказателство, че оцетът задейства гени, които произвеждат протеини, участващи в разграждането на мазнините. Те ни помагат да се справяме по лесно с наднорменото тегло. В много случаи то дори напълно се избягва.


Оцетът отдавна се използва в народната медицина. Съвременни научни изследвания показаха, че оцетната киселина помага за контролиране на кръвното налягане, на нивото на кръвната захар и натрупването на подкожни мазнини.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


34
                             ЛУДОСТТА КАТО ТРУДОВО ЕЖЕДНЕВИЕУ нас 22 на сто или близо една четвърт от работещите хора боледуват от психични разстройства. Специалистите смятат, че тези страдания се дължат най- вече на стреса. Това сочи изследване на Националния център по опазване на общественото здраве (НЦООЗ), което обхваща 5000 души. Голяма част от тези хора не осъзнават, че имат психични разстройства, болестта протича скрито и е трудно разпознаваема.
Стресът и предизвикваните от него психични разстройства намаляват качеството на живота. Поради психичните смущения много хора понижават ефективността на своята работа. Най-сериозно подложени на стрес са онези професии, при които се изискват преки контакти с хора. Болестотворни са също така и отговорните длъжности.

Проучвания, извършени от експерти на ЕС доказват, че  всяко евро, инвестирано в програми за подобряване на здравето на работното място,  в дългосрочен план ще спести  между 2,30 и 5,90 евро от разходите по боледуването. Смята се освен това, че здравните инвестиции на работното място осигуряват печалба не само за работодателя (като намаляват честотата на отсъствията),  но и за системите за социална сигурност. Рязко намаляват разходите за лечение и престой в болници. А ако се стигне до болнично лечение, престоят в здравните заведения е по- кратък,  по-ниски са и пенсионни компенсации за нетрудоспособност.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

35
Е, щом тежите само 40 кг. за никакви диети не може да става и дума!
36
                                   СКАНДИНАВСКАТА ДИЕТА

По мнението на списание Forbes в скандинавските страни живеят най-здравите хора. В Исландия е отчетена най-високата продължителност на живота. Мъжете там живеят средно 72 години, а жените - 74. За сравнение: средната продължителност на живота в Русия е 52 години при мъжете (!) и 59 години при жените.

Норвежците, датчаните, финландците и исландците имат сходни традиции на храненето. За разлика от нас, северните народи готвят винаги с пресни зеленчуци. В тях се съдържат много омега- 3 киселини, които спомагат за разграждането на мазнините.  Същите киселини съдържа и рибата, която се консумира от скандинавците поне веднъж в седмицата.
Северните народи не се отказват и от месото. Те предпочитат обаче месо от елен. Менюто на скандинавците включва много брюкселско зеле и спанак. Тези зеленчуци съдържат голямо количество антиоксиданти, т.е. вещества, които ни правят по-млади, по-красиви и по-стройни.

Скандинавските диетолози ни препоръчват да се откажем от кафето и да го заменим с чай. Вместо захар те ни съветват да използваме мед. Те смятат също така, че ще е добре за нас, ако намалим тортите и бисквитите в полза на ядките и сушените плодове.
Не е задължително, естествено, да се храним като скандинавци. Но бихме могли да се замислим над тяхната ,,диета"...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

37
            КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ НАДВИСНАЛИЯ НАД НАС ИНФАРКТ


   
Близо 3 милиона българи имат сърдечно- съдови проблеми. Статистиката показва, че точно те са главната причина за настъпване на преждевременна смърт в повечето развити страни, а у нас вече се говори за ,,българската болест", наречена внезапна смърт.

Повечето хора дори и не подозират, че ги грози инфаркт. Те не могат да разчетат знаците, които техният организъм им подава. Много често до сърдечен удар се стига, именно защото не се разпознават неговите симптоми преди да е станало твърде късно. Дори и някои лекари не съумяват да диагностицират инфаркта при жените, тъй като в редица случаи симптомите се различават съществено от тези при мъжете.
Мъжете обикновено се оплакват от тежест в лявата страна на гръдния кош - чувство често описвано като силен натиск в тази област. Този водещ симптом може да се съпътства от потене, задух и болка, придвижваща се надолу по лявата ръка или нагоре към врата.
Някои жени имат същите или подобни симптоми като мъжете, но други изобщо не изпитват болка в гърдите преди и дори по време на инфаркт. Възможно е те да се оплакват от болка в долната челюст, ръката, гърба или в областта на корема. Често инфарктът се съпътства от чувство на крайна умора и недостиг на въздух.
Според скорошно проучване повечето жени изпитват различни неспецифични симптоми още месец преди настъпването на сърдечния удар. Някои от най-често срещаните предхождащи признаци са:
• необичайната умора,
• проблеми със съня,
• задух,
• лошо храносмилане и
• безпричинна тревожност.
Жената притежава далеч по-точни инстинкти, особено когато става въпрос за нейното тяло. Ако сте уморени повече от обикновено или просто не се чувствате добре (както обичайно) и принадлежите към една от рисковите групи, посетете вашия лекар възможно най-бързо.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

38
      МАЗНИНИТЕ- ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ?


Години наред се изтъкваше важността на нискомаслените храни за поддържането на сърдечно-съдовата система. Никак не е чудно, че днес, когато хората чуят думата "мазнини", те веднага си представят нещо нездравословно.
Въпреки това много съвременни проучвания в областта на диетологията показват, че някои мазнини могат да бъдат изключително полезни. Ярък пример за това са ненаситените мазнини от растителен произход, които влияят благоприятно върху сърдечно-съдовата система, и затова следва да бъдат част от всеки хранителен режим. На това място възниква съвсем основателният въпрос: кои храни съдържат тези мазнини?

Използването на зехтин при приготвянето на ястия и салати, консумацията на мазни риби и приемът на ленено семе са само част от вариантите за набавяне на тези необходими за нас есенциални мазнини.
За разлика от тях, наситените мазнини и трансмазнините най-често въздействат неблагоприятно на сърдечно-съдовата система. Източници на такива мазнини са най-вече животински продукти. Най- големи количества от тях се съдържат в месото и високомаслени млечни продукти. За отбелязване е и фактът, че трансмазнините се образуват най-вече по време на термичната обработка на хранителните суровини.

Много производители прибавят водород към растителните мазнини, за да подобрят техния вкус и устойчивост. По този начин се приготвят много продукти като чипс, бисквити, торти, маргарин и повечето пържени храни.
Експертите препоръчват да се избягват или да бъдат ограничени до минимум храните с наситени мазнини и трансмазнини. Трябва да се консумират само млечни продукти с ниско съдържание на мазнини. Трябва също така да се намали количеството на червеното месо и да се избягват храни като маргарин, пържените продукти и чипс. По този начин не само вашето сърце ще се почувства по- добре. Крайно вероятно е и да свалите някой и друг излишен килограм.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

39
                                   НЕВИДИМАТА ПАНДЕМИЯ


Стресът се превърна в болестотворен фактор № 1 в нашия живот. Мнозина вече смятат, че при живота на бързи обороти сърдечният инфаркт е практически неизбежен.

Въпреки че напоследък се обръща много внимание върху негативното въздействие на високото ниво на стреса и работохолизма върху здравето, много проучвания показват, че те сами по себе си не покачват риска от сърдечно-съдови заболявания. Има обаче свързани с тях фактори (като високото кръвно налягане и обездвижването), които оказват негативно влияние върху здравето.
Чувствата, свързвани с повишения риск от сърдечен удар, са депресията, негативният подход към живота, гневът и враждебността. Пословичен стана вече нашият български негативизъм! А той ни поболява, поболява, поболява...

Затова е препоръчително, ако вече не сте го сторили, да превърнете в приоритет и духовното си здраве. Потърсете и специализирана помощ, ако се чувствате потиснати или изпитвате постоянен гняв или тревога, а не можете да ги преодолеете сами.
Факт е, че здравословното хранене и редовното спортуване са изключително важни както за физическото, така и за психичното здраве. Факт е също така, че психическото здраве ВИНАГИ остава на заден план. А това е грешка, голяма грешка...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
40

                                         РИСКОВИТЕ ФАКТОРИ


Поне в една област сме на първо място в света: по броя на инфарктите и инсултите на глава от населението никой не може да се мери с нас. Това идва да рече, че ние, българите, трябва да сме много добре запознати с рисковите фактори, които водят до тези тежки и доста често фатални заболявания.

Истина е, че жените са по- защитени от сърдечно-съдови болести преди периода на менопаузата. Въпреки това диабетът, генетичната форма на висок холестерол (фамилна хиперхолестеролемия), нелекуваното високо кръвно налягане и наднорменото тегло предразполагат към развитието на сърдечно-съдово заболяване, независимо от възрастта.
Жените през второто, третото или четвъртото десетилетия на своя живот могат също така да получат сърдечен удар. Освен това те често стават жертва на неправилно поставени диагнози, защото никой не очаква инфаркт от една жена на тази възраст.
Мнозина смятат, че ако теглото и холестеролът са в норма, не може да се стигне до сърдечно-съдово заболяване. Поддържането на оптимално тегло и ниво на холестерол безспорно са изключително важни, но те не са достатъчни, за да гарантират изцяло здравето на сърцето. Съществуват и други фактори, които предразполагат към появата на коронарна болест. Някои от тях могат да бъдат променени, други - не.
Рискови фактори, които не могат да бъдат повлияни, са:
- възрастта
- полът
- наследствеността
Рискът например се повишава с възрастта. Мъжете са по-предразположени към сърдечно-съдово заболяване от младите жени, но след менопаузата рискът е еднакво висок и за двата пола. Ако имате член от семейството със сърдечно заболяване, то шансът такова да се прояви и при роднините му е също доста голям.
Рисковите фактори, които се поддават на корекция, са:
• високото кръвно налягане,
• диабетът,
• обездвижването,
• стресът и депресията,
• хормоно-заместителната терапия (при по-възрастни жени),
• високият холестерол и
• наднорменото тегло.
Дори и теглото и холестеролът да са в норма, наличието на само един от по-горе изброените фактори (например високото кръвно и фамилната история) излагат човек на по-висок риск за поява на сърдечно-съдово заболяване.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

41
                      КАК ДА УДЪЛЖИМ ЖИВОТА СИ

Всеки иска да знае тайната на вечната младост. Тя като че ли се крие в древната максима: ,,Ти си това, което ядеш!"
Предлагам ви поредния списък на храни, които със сигурност ще удължат вашия живот.
1. Шоколад и какао
Какаото е много богато на флавоноиди, които укрепват стените на кръвоносните съдове.
То предотвратява възникването на сърдечно-съдови заболявания, диабет от втори тип, проблеми с бъбреците и старческо слабоумие.
2. Боровинки
Броят на изследванията, доказващи ползата от боровинките, все повече расте. Веществата в тях, понижават нивото на възпалителните и окислителните процеси, които в крайна сметка водят до недостиг на памет и влошаване на моторните функции.
3. Риба
В нея се съдържа голямо количество омега -3 ненаситени мастни киселини, които предотвратяват образуването на холестеролните плаки върху стените на кръвоносните съдове.
4. Ядки
В тях се съдържа голямо количество ненаситени мазнини, които са много полезни за нормалната работа на сърцето. Ядките са и концентриран източник на витамини, минерали и аминокиселини. Според някои изчисления всекидневната употреба на ядки увеличава средно живот с 2- 3 години.
5. Вино
Умерената употреба на червено вино защитава организма от сърдечно-съдови заболявания, диабет и загуба на паметта. Според учените, всички алкохолни напитки притежават подобни свойства, но те препоръчват най- вече червеното вино. То съдържа ресвератрол - компонент, който активизира работата на гените, забавящи процесите на стареене.
6. Зехтин
Преди почти половин век бе научно доказано, че мононенаситените мазнини (които се съдържат и в зехтина), помагат в борбата със сърдечно-съдовите заболявания и намаляват риска от рак. Съвременните изследвания показват, че зехтинът съдържа и полифеноли - антиоксиданти, които възпрепятстват възникването на различни възрастови заболявания.
7. Кисело мляко
Въпреки че антиейджинг свойствата на киселото мляко все още не са напълно доказани, то безспорно съдържа много калций, който предпазва от остеопороза, както и "добри" бактерии, способстващи за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


42
                               ЕДНА НЕВИННА НАГЛЕД НАПИТКА...

Преди много години една моя братовчедка започна работа в ,,Кока- Кола". Беше слаба като фиданка. Оказа се, че работещите в завода нямат право да изнасят готова продукция, но за сметка на това могат да пият кола на корем, докато са на работа. Само след една година стройната ми братовчедка заприлича на прасе!

Де да беше само това... Наскоро BBC съобщи, че прекаленото пиене на кола може да доведе до слабост и дори до парализа на мускулите!  Причината за това се крие във факта, че газираните напитки могат да предизвикат опасно понижаване на калия в кръвта. До тези изводи е стигнал в проучванията си д-р Клифорд Пакър от медицинския център ,,Стоукс" в Кливланд.
Той и колегите му описват в научна публикация случай с австралийски фермер, който получил парализа на белите дробове, защото пиел от 4 до 10 литра кола всеки ден! Болният обаче успял да се възстанови и ограничил рязко консумацията на любимата си напитка.
Друг пример е този: една бременна жена пиела до 3 литра кола на ден и то през последните шест години. Тя се оплаквала непрекъснато от умора, липса на апетит и повръщане. Изследванията разкрили нередовен сърдечен ритъм, причинен най-вероятно от ниското ниво на калий в кръвта.

Напитките без кофеин могат също така да причинят състоянието, защото съдържащата се в тях фруктоза предизвиква разстройство. Прекалената консумация на напитките води, както вече отбелязах, и до затлъстяване, а оттам до диабет, проблеми със зъбите и костната система.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
43
                                       ВЪЛШЕБНИЯТ ПЛОДАктуални научни изследвания недвусмислено потвърждават нещо, което отдавна подозираме. Оказва се, че ябълката е най- полезният плод. Защо ли? Защото в нея комбинацията от полезни елементи е най-удачна за нуждите на човешкия организъм.

В англоезичните страни дори съществува поговорка, която гласи: "Една ябълка дневно държи лекаря далеч от вас".

В ябълките се съдържа витамин С, който укрепва имунната система. Съдържат се и флавоноиди - антиоксиданти, намаляващи риска от сърдечно-съдови заболявания.
Едновременно с това в една ябълка има само 70-100 калории, но тя може успешно да замени шоколада или бонбоните, като удовлетвори нуждите на организма от захар.

В ябълките се съдържат и значително количество феноли, които действат регулиращо на нивото на холестерола - намаляват "лошия" холестерол и повишават "добрия".
Ябълковият сок неутрализира вредните бактерии в устата, които разрушават зъбния емайл. А фитонутриентите в него намаляват риска от дегенеративни заболявания на главния мозък (например Паркинсон и Алцхаймер).

Установено е, че всекидневната употреба на 5 ябълки способства за намаляване нивото на респираторните заболявания, вкл. астмата.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

44
                      НЕ, НЕ СМЕ САМИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА


Едгар Мичъл, който е бил част от мисията Аполо 14, заяви , че извънземен живот съществува, но истината умело се прикрива от правителството на САЩ.

Той направи своето изказване в Националния прес клуб след петата годишна конференция на НЛО-активисти, предаде CNN.

"Човечеството от много дълго време не може да си отговори на въпроса "Сами ли сме във вселената?". Не, не сме сами", заяви Мичъл.

"Нашата съдба, по мое мнение, е да станем част от голямата планетарна общност... Трябва да сме готови да се докоснем до неща извън нашата планета и слънчева система и да открием какво наистина се случва", допълва още той.

Мичъл е отраснал в Розуел, Ню Мексико, което се счита от много хора за мястото, където през 1947 г. се разбил извънземен кораб. Той заяви, че на местните хора им е било забранено от страна на военните да говорят за случилото се. Ако ли не, щяло да се стигне до "ужасни последствия" за тях.

Те обаче "не искали да отнесат тайната си в гроба и били решени да разкажат историята си на някой надежден човек. Имайки предвид, че съм местен, а и съм бил на Луната, те избраха мен", казва Мичъл.

Преди около 10 години на Мичъл най-после му било позволено посещение в Пентагона, за да обсъди онова, което е чул.

Неназован адмирал обещал да разкрие истината зад случая Розуел. Историите за НЛО "били потвърдени", но на адмирала бил отказан достъп, когато започнал да изяснява обстоятелствата.

Същият адмирал, допълва Мичъл, сега отрича тази случка.

"Призовавам тази, които се съмняват: прочетете книгите и цялата информация, която е в наличност, постарайте се да разберете какво всъщност се случва. Защото наистина, няма съмнение, че сме били посещавани от извънземни", призовава Мичъл.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


45
Продавам моя комерсиален сайт

www.Otslabni.net

Сайтът е от 2004 година в Мрежата и е много добре разработен.
Той е на първа страница в Google при търсене с ключовите думи
"здраве" и "красота".
Доходите от него са добри, защото таргет групата е много голяма-
в България над 3 000 000 души имат наднормено тегло.

За допълнителни справки:

Тел.: 02/884 00 00

Апостол Апостолов