18 септември , 2021, 21:02:50

News:

Забавлявайте се с Lady Popular - безплатна онлайн игра за супер момичета
https://beauty.fashion.bg/article/5932/30/Lady-Popular-bezplatna-online-igra-za-momicheta


Покажи публикации

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - apostoloff

16
ЛЕКАРЯТ- ВЪЛШЕБНИК

Дийпак Чопра е лекар- ендокринолог, основател на център за борба с неизлечими болести, включително и рак. Изучава Аюрведа в Индия и интегрира древните познания със съвременните постижения на официалната алопатична медицина.
Той минава за един от големите духовни водачи на нашето време. Автор е на десетки книги, преведени на много езици. За труда си "Квантово лечение" е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина.

Запознайте се с неговите 10 ключа за постигане на щастие:


1.ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО

В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща. Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща. Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт - внимавай. Ако ти отговори с радост и задоволство - решението е правилно.


2. ЖИВЕЙ НА МИГА

Единственото, което наистина имаш, е настоящият миг. И миналото, и бъдещето са извън твоята власт. Насочи вниманието си към своето СЕГА, усети го с цялата му пълнота. Мигът е такъв, какъвто е. Винаги, когато се противопоставяш на мига, ти се противопоставяш на цялата Вселена.


3. ПОДАРИ СИ ТИШИНА

Помълчи и послушай вътрешния си глас. Вместо да се луташ в умуване, довери се на интуицията си. Ти си най-важният в този свят - подари си време и тишина, за да чуеш себе си.


4. НЕ РОБУВАЙ НА ДРУГИТЕ

Отърси се от потребността да получаваш одобрението на другите. Ти не зависиш от ничие одобрение.


5. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР

Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят; променя се твоето отношение към тях.


6. СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО

Ти мразиш или обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си. Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок. Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си.
Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.


7. НЕ СЪДИ

Отърви се от вроденото си желание да съдиш другите за това, че са различни от теб. Приемай ги такива, каквито са, и ще се изненадаш от самия себе си, защото ще се почувстваш олекнал, освободен, извисен и просветлен.


8. ТИ СИ ХРАМ

Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.


9. НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ

Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен.


10. БЪДИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ

Ти възприемаш този свят в собственото си съзнание. Чудесно е, че се грижиш за околната среда, защото почиствайки я от отпадъци, ти почистваш майката Земя, от която си жива част. Но не забравяй да почистиш токсините от своите човешки мисли.

Подбрал:

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
17
ТРИЖДИ ВЕЛИКИЯТ

Според преданията "писарят на боговете", Хермес Трисмегистус, живял в древен Египет и бил съвременник на Авраам, а може би и негов ментор. Ред източници твърдят, че Тот (както някои наричат Хермес) е роден в древната Атлантида и то преди повече от тридесет и шест хиляди години.

Смята се, че египтяните обожествяват Хермес и го превръщат в един от своите Богове под името Тот. По- късно народът на древна Гърция също го приема за един от боговете си, наричайки го "Хермес, Богът на мъдростта". Тот е отъждествяван и с римския бог Меркурий.

Всички основни и фундаментални концепции и учения, залегнали в езотеричните учения на всеки народ, могат да бъдат проследени обратно до Хермес. От земята на Ганг мнозина напреднали окултисти се отправяли към земята на Египет и отдавали почит на великия Майстор.

Първите съчинения по астрология, алхимия, магия и окултизъм се преписват на Хермес. Те образуват едно религиозно-философско течение, наречено по- късно херметизъм.
Клемент от Александрия останал с впечатлението, че египтяните имали 42 тайни писания за Хермес, запазили цялото учение на египетските жреци.
В някои от писанията на Едгар Кейси, Хермес или Тот се представя като инженер от потъналата Атлантида и построил, замислил или ръководил строежа на пирамидите в Египет. Казва се също, че Хермес Трисмегист е въплъщение на Христос.

В окултната традиция на Хермес Трисмегист се приписват няколко съпруги и повече от един син, който носел името му.

И до днес терминът "херметичен" се използва в смисъл на "таен", "запечатан така, че нищо да не може да излезе" и т.н. Това се дължи на факта, че последователите на Хермес винаги спазвали принципа на секретност в своите учения.
Херметичното учение може да се срещне във всички страни, сред всички религии, но никога не се отъждествява с една отделна страна, нито с отделна религиозна секта. Причината за това се дължи на предупреждението на древните Майстори, които желаели Тайното учение да изроди във вяра.

Винаги обаче са живели посветени, които са пазели жив пламъка на Тайното учение. То е било предавано от учител на ученик, от посветен на жрец, от уста на ухо. Когато изобщо било записвано, значението му е било забулвано в термините на алхимията и астрологията, така че само онези, които притежавали ключа, са можели да го прочетат правилно.


СЕДЕМТЕ ПРИНЦИПА НА ХЕРМЕС


1. Принцип на духовността- "Цялото е Ум; светът е духовен."

2. Принцип на съответствието - "Каквото горе, това и долу."

3. Принцип на вибрацията - "Нищо не е в покой; всичко се движи; всичко вибрира."

4. Принцип на противоположностите - "Всичко е двойствено; всяко нещо притежава два полюса; всяко нещо има своя противоположност; еднаквото и различното са едно и също; противоположностите са еднакви по своята природа, но са различни по степен; противоположностите се привличат; всички истини са полуистини; всички парадокси могат да се помирят."

5. Принцип на ритъма - "Всичко тече навътре и навън; всяко нещо има своите приливи и отливи; люлеенето на махалото присъства във всяко нещо; ритъмът на залюляването надясно е ритъмът на залюляването наляво; ритъмът се уравновесява."

6. Принцип на причината и следствието - "Всяка Причина има свое Следствие; всяко Следствие има своя Причина; всяко нещо се случва в съответствие със Закона; Случайност не е нищо друго, освен името на Закона, който не е познат; съществуват много нива на причиняване, но нищо не се изплъзва от Закона".

7. Принцип на рода - "Родът е във всичко; всяко нещо притежава свой Мъжки и Женски принцип; Родът се проявява на всички нива"


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
18
КОЛКО УЧАСТНИКА В ЕДИН ФОРУМ СА НЕОБХОДИМИ ЗА СМЯНАТА НА ЕДНА КРУШКА?


За да се смени една крушка са необходими точно 1,193 форумци! Защо ли?

Предлагам ви един много смешен постинг, който препечатвам от blog.bg:1 сменя крушката и пише във форума, че крушката е сменена.

12 споделят подобни техни дейности по замяна на крушки, които са извършили някога.

9 предупреждават, че смяната на крушки може да бъде опасна.

27 намират граматически грешки в предишните съобщения.

53 започват да спорят за тези граматически грешки.

156 пишат до администраторите на форума за недопустимото обсъждане на замяната на крушки във форума.

41 човека поправят граматични и стилистични грешки в темите на тези, които преди това са намирали граматични и стилистични грешки.

109 се опитват да пренесат обсъждането във форумите на друг сайт.

203 се опитват да им обяснят, че не трябва да е в този сайт, а в друг сайт.

111 пишат, че всички ние използваме крушки и е напълно допустимо да се пише за тяхната замяна в този форум.

306 спорят, къде е по-добре да се купуват крушки и какви методи за тяхната замяна са по-ефективни, кои крушки се сменят лесно и кои - не.

27 изпращат линкове към сайтове, където могат да се видят различни модели крушки.

14 съобщават, че тези линкове не работят и изпращат правилните линкове.

3 пишат, че са намерили на тези сайтове материали, касаещи форума и правещи обсъждането допустимо.

33 сортират всички предишни мнения, събират ги в един голям текст и накрая добавят своето мнение.

12 заявяват, че напускат този просташки и некадърен форум завинаги, защото не могат да понасят нито форума, нито хората, които пишат в него.

4 предлагат да се напишат FAQ по въпроса с крушките и тяхната подмяна.

25 предлагат да се направи отделен форум по този въпрос.

47 заявяват, че нов форум не е необходим.


Запомнете: верният отговор е: 1,193 участника.  Нали така?... Или...АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
19
БОГАТ- БЕДЕН

От десетилетия насам срещу България се води една клеветническата кампания, която от ден на ден все повече се ожесточава. Легиони от злонамерени драскачи безобразно изопачават фактите и катадневно ни внушават, че сме мизерници, измекяри и бедняци. Защото е повече от ясно, че хората без самочувствие и гордост се управляват много по- лесно. Казано другояче, медиите години наред изпълняват една изключително долна политическа поръчка.

Истината е, че българите, които знаят и могат и не се боят от труда, живеят вече доста добре. Докато животът извън родината е труден, напрегнат, изнурителен и тревожен.  За да не съм голословен, ще ви запозная с някои факти, които взимам от дневник.бг.

Билет за кино от 22 долара и 5 хил. долара месечен наем за апартамент с две спални. Това са средни цени в най-скъпия град в света - Токио. Столицата на Япония се връща на първа позиция за пръв път от 2005 г. насам в редовната класация на ECA International, компания за консултации и мениджмънт в областта на човешките ресурси, цитирана от изданието BusinessWeek.


Ето и класацията с първите няколко града и стойността на живота в тях:

1-во място - Токио, Япония

Позиция през 2009 г.: 2-ра

Храна:

Обяд в ресторант: 18 долара

Кен бира в супермаркет: 3.37 долара

Килограм ориз: 8.47 долара

Дузина яйца: 3.78 долара

Забавление: билет за кино: 22 долара

Уреди: Миялна машина: 879 долара

2-ро място - Осло, Норвегия

Позиция през 2009 г.: 8-ма

Храна:

Обяд в ресторант: 43 долара

Кен бира в супермаркет: 4.71 долара

Килограм ориз: 5.66 долара

Дузина яйца: 6.72 долара

Забавление: билет за кино: 16 долара

Уреди: Миялна машина: 880 долара


3-то място: Луанда, Ангола

Позиция през 2009 г.: 1-ва

Храна:

Обяд в ресторант: 47 долара

Кен бира в супермаркет: 1.62 долара

Килограм ориз: 4.73 долара

Дузина яйца: 4.75 долара

Забавление: билет за кино: 13 долара

Уреди: Миялна машина: 912 долара


8-о място: Копенхаген, Дания

Позиция през 2009 г.: 7-ма

Храна:

Обяд в ресторант: 36 долара

Кен бира в супермаркет: 2.10 долара

Килограм ориз: 4.85 долара

Дузина яйца: 6.99 долара

Забавление: билет за кино: 15 долара

Уреди: Миялна машина: 1196 долара


Мога и трябва да допълня и това: едно актуално изследване на Евростат показва нещо изумително. Цените на хранителните продукти и безалкохолните напитки сред страните в Европейския съюз са най-високи в Дания - 39 на сто по-високи от средните в съюза, а най-ниски в България - 32 на сто под средните.

След Дания най-скъпо е прехранването в Ирландия - 29 на сто над средното в Европейския съюз, Финландия - 20 на сто и Люксембург - 17 на сто.

Последно, но не най- маловажно... Статистиката сочи, че 94 % от българите притежават НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ! Докато 92 % от западно европейците НЕ ПРИТЕЖАВАТ такава...

И така, кой е беден и кой е богат?...


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
20
                             НИКОЙ НЕ Е ПО- ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА


Има у нас ,,диетолози", които под път и над път ни упрекват, че се тъпчем с прекалено много хляб. Мнозина то тях дори ни препоръчват да се откажем изцяло от него. Прави ли са те?...

Изключването на продуктите, съдържащи глутен (пшеница, ръж, ечемик), от всекидневното меню може да предизвика натрупване на излишно тегло, умора, главоболие и недостиг на хранителни вещества, твърдят водещи британски диетолози.

Хората, които имат доказана непоносимост към глутена, трябва да го избягват. Все повече здрави индивиди обаче се отказват от него с цел отслабване, но в дългосрочен план диетата без глутен може да окаже негативен ефект върху организма.

В началото се забелязва загуба на тегло, но това е заради ограничаването на храните със скорбяла, както и намаляването на калориите, но след време килограмите се възвръщат.

Някои продукти без глутен дори съдържат повече захар, сол или мазнини, за да са по-вкусни. Пшениченото брашно е незаменимо, защото то е важен източник на калций, желязо, витамините от група Б, както и фибри.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

21
СЛАБИ И СТРОЙНИ ПРЕЗ ЛЕТНИТЕ ДНИ

Идва лято и всеки иска да изглежда добре под леките си дрехи или на плажа. Съществува един хранителен режим, който осигурява бърза загуба на тегло. С него могат да се свалят доста лесно десетина килограма.
Запознайте се с тази (плодова) диета. Тя е изчислена за 6 дни. През този период трябва да се изконсумират общо 9 килограма плодове и то по ваш вкус. Течностите трябва да се ограничат до един литър на ден, тъй като в противен случай плодовете ще ферментират в червата.

Ето я и самата диета:

Ден 1 - 1 кг. плодове,
Ден 2 - 1, 5 кг.
Ден 3 - 2 кг.
Ден 4 - 2 кг.
Ден 5 - 1, 5 кг.
Ден 6 - 1 кг.

За да запазите резултатите от бързата загуба на тегло, трябва да преминете към рационално, природосъобразно хранене. Специалистите препоръчват освен това диетата да се провежда веднъж годишно и то точно по това време- в разгара на пролетта.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


22
                       НЕВИДИМАТА ПАНДЕМИЯ
Днес повече от всякога медицината се опитва да разглежда и лекува човешкото тяло като едно цяло. Все по-често специалистите търсят първопричината за едно или друго състояние отвъд стандартните симптоми.


Дори целулитът все по-рядко се възприема като частен проблем, а се свързва с неправилния баланс на веществата в организма и с нездравословния начина на живот. Причините, водещи до образуването и на целулита са много и комплексни, но стресът е една от главните, уверени са специалистите.


Стресът всъщност е причина за около 90% от всички заболявания, смята съвременната медицина, защото отслабва имунитета и нарушава работата на всички системи в организма. Стресът е най- често и в основата на ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО!

При стрес се разрушават много от витамините, необходими за правилното функциониране на клетките, нарушава се обмяната на веществата и често се стига до появата на наднормено тегло. Всичко това оказва негативно въздействие върху психиката на човека и неговото цялостно физическо състояние.

Стресът предизвиква тревожност, депресии, неврози, емоционална неустойчивост, спад или подем в настроението, превъзбуда, агресивност, гняв, нарушения в паметта, безсъние, хронична умора и т. н.


Причините за възникването на стреса са многобройни и разнообразни. Най-често на стресови преживявания са подложени жителите на големите градове. Стресът може да се предизвика от всички сериозни събития в живота: учение, работа, проблеми с партньора, липсата на такъв или раздялата с него.


Жените по-често от мъжете се сравняват с другите жени и често се разстройват, смятайки се за недостатъчно привлекателни. Това също води до стрес - постоянен, хроничен.


Основната причина за стрес при мъжа пък е работата. Там най-голяма част от мъжкия пол търси своето поле за изява и самоутвърждаване.
Проблемите на жената в работата не са по-малко, тя също изпитва нужда да се доказва. Освен това, в повечето случаи на нея се пада голямата част от грижите за семейството, децата, съпруга и разбира се, за самата себе си.


Въпреки разнообразните причини за стреса, реакцията на организма е практически еднаква. Надбъбречните жлези започват активно да изработват адреналин и други хормони на стреса. Това води до засилено сърцебиене, повишаване на налягането, забързано дишане, промени във водно-солния баланс, повишаване на съдържанието на захар в кръвта и др.


Стресът като разстройство на храносмилателните органи се проявява и на кожата. В нея хормоните на стреса потискат растежа и деленето на фибробластите, което води до изтъняване на кожата, лесното й повреждане и трудното й заздравяване.


Появяват се чести или постоянни болки в главата, панически реакции, безплодие, нарушения в сексуалността, бързо стареене на кожата и влошаване на нейното състояние, болки с стомаха, натрупване на излишни килограми, целулит.

Често при стрес човек започва да яде много и това води до натрупване на мазнини, главно по бедрата и седалището. Продължителният стрес може да доведе дори до анорексия или булимия.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
23

                                    ЧУДОТО, НАРЕЧНО ЗЕХТИНЗехтинът, този дар на Боговете, съдържа витамините А, Д и С, както и мононенаситени мастни киселини, които понижават нивото на лошия холестерол. Благодарение на витамин Е и ред други антиоксиданти, зехтинът ефективно предотвратява преждевременното стареене.


Здравословната мазнина е безценна при язва на стомаха и дванайсетопръстника, тя подобрява дейността на надбъбречните жлези и черния дроб. Изследванията потвърждават, че даже при многократна термична обработка в зехтина не се появяват канцерогенни вещества. Средиземноморският дар помага при жлъчнокаменна болест, а при редовна употреба ще се избавите завинаги от тази напаст, наречена "запек".

Днес зехтинът се предлага като мощно профилактично средство в борбата с рака, за нормализиране на кръвното налягане, при захарен диабет. Последните научни разработки доказаха, че той съдържа вещества, които снижават риска от образуване на тромби. Според кардиолози, зехтинът снижава със 74% опасността от инфаркт на миокарда.

Подправяйки салатата си с него , вие подобрявате зрението, укрепвате костите и зъбите си. Мазнината - чудо нормализира работата на женските полови жлези, подпомага зачеването, нормализира обмяната на веществата.
При жените, които са включили в менюто си зехтин, рискът от появата на рак на млечната жлеза се намалява четири пъти. Учените са доказали, че ежедневната употреба на 40 мл. зехтин сутрин, възпрепятства стареенето на организма.

Диетолозите препоръчват да се консумира само нерафиниран (студено пресован) зехтин, защото той съдържа полифеноли, които определят лечебните свойства на здравословния продукт.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
24
                              ЗА СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА


Предлагам на вашето внимание едно актуално изследване на Калифорнийския университет. Според него нещата са от прости по- прости: за да запазите здравето си, трябва да имате силна имунна система. А за да я поддържате в добра форма, е достатъчно да водите здравословен начин на живот.


Преди всичко е нужно да се храним се балансирано - това е важно за поддържането на добър имунитет. Храната ни трябва да е разнообразна, защото така е сигурно, че приемаме от нея всички необходими за организма вещества. На първо място всекидневното меню трябва да съдържа достатъчно белтъчини от животински произход (от месото, яйцата, млякото и млечните продукти) - те са основният материал за антителата на имунната система, с които тя се бори срещу вирусите.

На трапезата ни не бива да отсъстваят богати на витамин С плодове и зеленчуци (портокали, киви, чушки и др.), както и храни, съдържащи цинк (телешко и пилешко месо, яйца, ядки, морски продукти, зърнени храни).
Според изследването на учените от Университета в Калифорния, хората, които изяждат по една кофичка кисело мляко на ден, боледуват много по-рядко от простуда. От нея и от грипа пази и чаят от шипки, който е изключително богат на витамин С.


Нужно е обаче и още нещо. Движение! Физическите упражнения на чист въздух се отразяват благоприятно върху целия организъм и в частност- върху имунната система. Бързото ходене и колоезденето са много полезни. Трябва обаче да ходим поне 30 минути на ден.

Освен това ние трябва да се разтоварваме и от стреса. Както показват изследванията, стресът увеличава предразположението ни към болестите. Доказано е, че хората, които изпитват голям стрес, два пъти по-често боледуват от респираторни инфекции в сравнение с тези, които не са подложени на стрес и пренапрежение. Позитивното мислене допринася изключително много за доброто психическо и физическо здраве. Учените препоръчват: ако работата ви е напрегната или сте подложени на силен стрес, медитирайте, това е доказано добро средство за намаляване на стреса.
Гонете от себе си негативните мисли, не се самообвинявайте за всичко, но се научете и да прощавате. Гледайте по-често да излизате навън през деня, защото слънчевата светлина е важна за доброто настроение.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


25
Дойде, дойде! Аз и много други като мен вече усилено се ползват от невероятната нова бъзможност, предоставена ни от Google.
26
НАЙ- ТОЧНАТА ПРОГНОЗА


Строго погледнато, групова астрология НЯМА. Така или иначе повечето хора се увличат точно по тази групова или, ако щете, медийната астрология, която си е чиста проба лъже- астрология...

Обаче! Живеем в условията на пазарна икономика, а един от най- важните закони на тази икономика е законът за търсенето и предлагането. Казано другояче, щом в някой сектор на обществения или стопанския живот възникне търсене, то трябва да бъде  задоволено. Само този закон оправдава съществуването на така наречената вулгарна (или групова) астрология, с която боравят медиите.

И така, появиха се вече доста прогнози за 2010 година и след като разгледах повечето от тях, аз съм склонен да се съглася с тази:

Новата 2010 година ще премине под знака на Тигъра. Тя обещава да бъде много интересна: сериозни промени ще засегнат всички сфери от живота на хората.

За Овните 2010 година ще премине незабелязано - тя ще бъде логично продължение на събитията, които са се извършвали по-рано. Но тази година ще бъде по-сполучлива, при условие, че Овните проявят такива качества като търпение и самодисциплина и сами се борят за реализирането на целите си. Много успешни през новата година ще бъдат бизнес пътуванията и пътешествията. Личният живот обещава де бъде спокоен и приятен. Дори най-безнадеждните романтични отношения ще се разрешат идеално.


Представителите на Телеца в годината на Тигъра ще бъдат заети с домакински и семейни дела, а също така с изясняване на отношенията си с роднините. Те трябва да се постараят да възобновят изгубените роднински връзки, да заздравят отношенията си с родителите. Това ще повлияе не само на тяхното емоционално състояние, но и на работата им. Тези Телци, които искат да започнат живота си от ,,нулата", накрая ще успеят да осъществят това свое желание. Началото на 2010 година е благодатно за нови начинания. Всичко, което те замислят през този период, ще им донесе успех.


На Близнаците ще се наложи да обуздаят своята активност и по-дълбоко да се потопят в чувствата си. Новите им контакти ще бъдат малко - дори и тези, които са свързани с бизнеса. Пътуванията също няма да бъдат много и при това не винаги успешни. Но Близнаците няма да се чувстват зле - те ще успеят да открият удоволствието в тази временна изолация. Кариерата им ще се развива успешно, макар и без видим пробив напред, тя ще остане стабилна. Личният им живот също ще бъде по-успешен в сравнение с предходната година. Любовните им отношения ще се заздравят и подобрят. Някои Близнаци отново ще повярват в приказките.


През 2010 година Раците ще имат парични загуби. Затова те трябва да бъдат много внимателни със своя бюджет. Загубите ще бъдат свързани с приятни покупки - за дома, за семейството и т. н. Раците ще се заинтересуват през новата година от здравословния начин на живот: те ще започнат диета, ще се погрижат за своята фигура и тегло. Ако в края на 2009 година са страдали от някакво заболяване, през 2010 ще се избавят от него. Работните въпроси ще се решават без особени проблеми. Ракът ще има нови възможности за израстване и повишаване на заплатата. Що се отнася до личния му живот, той ще протича мирно и тихо.


На неуморния Лъв ще му бъде доста трудно през годината на Тигъра. Но вятърът на промяната ще се усеща във въздуха и нещата постепенно ще се нареждат. Ще се появят нови шансове за реализиране на собствените таланти. Много Лъвове ще искат да променят своя външен вид. Те не трябва да се противопоставят на това свое желание. Не са изключени и щастливите случайности: от успешни запознанства до печалби от лотарията. В личния си живот Лъвът ще бъде заобиколен от много обожатели. Дамите могат да започнат връзка с мъж, който е много по-възрастен от тях, но който ще им помогне да се издигнат и станат по-влиятелни.


(Следва продължение)


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
27
                                    НАГЪВАЙ И ОТСЛАБВАЙ!Някои хранителни продукти не само не ни прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини. Не, това не са празни приказки, защото след редица проучвания учените за пореден път доказаха, че определени храни направо топят подкожните мазнини. Сигурен съм, че вече изгаряте от нетърпение да узнаете, кои са тези хранителни продукти. Ето ги:

Грейпфрути

Опитите показват, че редовният прием на грейпфрути по време на всяко хранене може да намали теглото ни с цели 2 кг. и то само за две седмици! Грейпфрутът понижава нивото на инсулина, а това намалява желанието за ядене. Разбира се, колкото по-малко ни се яде, толкова по-малко калории консумираме и толкова повече от натрупаните изразходваме. Ако не ви харесва вкуса на грейпфрута, можете да смествате сока от него с портокалов или лимонов, които допълнително укрепват имунитета и прочистват организма от шлаката.

Зелен чай

Той предпазва не само от израждане на клетките, но и значително намалява риска от сърдечно- съдови заболявания. Освен това зеленият чай влияе благоприятно на метаболизма. Смята се, че 5 чаши зелен чай дневно допринасят за изгарянето на 70-80 калории.

Пикантна храна

Силните подправки също способстват за изгарянето на мазнини, тъй като заставят организма да се поти, а също така увеличават сърдечния ритъм, което на свой ред ускорява метаболизма.

Обезмаслени млечни продукти

Те не само снабдяват организма с калций, но и увеличават производството на   витамин D в организма. Така клетките буквално са заставени да изгарят повече мазнини. Затова задължително включете в менюто си обезмаслени млечни продукти.

Вода

Ако употребявате недостатъчно течности, трудно ще намалите килограмите. Недостигът на течности в организма забавя метаболизма, води до намаляване на нивото на гликозата в кръвта, до отпадналост и виене на свят.

Канела

Изследвания показват, че 1/4 ч. л. канела, приемана по време на всяко хранене, помага за усвояването на захарта и съответно за понижаването на нейното ниво в кръвта. Това е особено важно за отслабването, тъй като високата кръвна захар води до образуването на мастни наслоения. Канелата може успешно да замества захарта, тъй като има естествен сладък вкус.

Белтъчини

Те са необходима основа за образуването на мускулната маса, а както е известно, колкото повече мускули има в тялото, толкова по-малко са мазнините (защото организмът ги изгаря по-добре) - дори в периодите на почивка и пълен покой.

За усвояването на белтъчините се изразходват много повече калории, отколкото за разграждането на мазнините и въглехидратите. По този начин храната, богата на белтъчини, също спомага за изгарянето на мазнини. Най-добри източници на протеин са рибата, яйчният белтък и пилешките гърди.


През отминалите години имаше и други подобни проучвания. Те, в най- общи линии, стигаха до същите резултати. Съвсем накратко: ще отслабвате неусетно и постоянно, ако консумирате следните храни:1)   Овесени ядки
2)   Пълнозърнести храни
3)   Люти чушки
4)   Лют пипер
5)   Зелен чай
6)   Кафе
7)   Крехко телешко или говеждо
8)   Птиче месо
9)    Пуешко месо
10)    Сьомга
11)    Риба тон
12)    Сардини
13)    Обезмаслено мляко
14)   Грейпфрути


Не забравяйте и водата, ей! Без нея нищо не става. И не слушайте недоучени докторчета! Пийте по 2 литра вода катадневно! Минимум!


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
28
                 БЪРЗО ХРАНЕНЕ ИЛИ БАВНО САМОУБИЙСТВО?...


Неотдавна американски учени от Университета на Калифорния в Сан Диего са се опитали да формулират най-често задаваните въпроси за бързото хранене и да дадат съответните отговори. Както е известно САЩ са страната, в която тази храна е особено популярна.

В категорията ,,бързо хранене" попадат, разбира се, заведенията от типа на McDonald's и KFC, но към нея трябва да се причислят също различните сандвичи и дюнери, хот-догът и катмите плюс всевъзможните чипсове, снаксове, газираните напитки и сладките дреболии, които хапваме в движение.

Списъкът е доста дълъг, броят на заетите и бързащи хора-привърженици на тази храна, все повече нараства и затова може би е редно да й бъде отделено повече внимание. Ето какви въпроси възникват най- често във връзка с бързото хранене:


1. Истина ли е, че храната в заведенията за бързо хранене се приготвя с вредна за здравето мазнина?

В повечето случаи това е така. За приготвянето на големи количества храна закусвалните обикновено използват твърди видове маргарин с високо съдържание на трансизомери на мастните киселини. Това е характерно и за кремовете и пастите. Така, че няма голяма разлика дали сте хапнали в "Макдоналдс" или сте пили кафе с торта. Тези трансизомери увеличават риска от сърдечно- съдови заболявания.


2. Истина ли е, че затлъстявянето при американците е свързано с "бързата храна"?

И още как! И не само при американците. Увлечението по бързото хранене вече доведе до увеличаване броя на дебелите французи, англичани и дори японци. Причините за това са две. Първо - калориите в тази храна обикновено превишават количеството необходими калории за 1 ден (освен това, човек все пак яде нещо през останалата част от деня). И второ - подобно хранене нарушава баланса на хормоните, които създават усещането за глад и ситост. Например, напълно възможно е човек да изяде голям хамбургер, млечен шейк, щрудел, сладолед, кола и... въпреки това да продължи да се чувства гладен.

3. Съдържат ли се в "бързата храна" някакви наркотични вещества, които ни карат отново да се връщаме в тези заведения?

Според специалистите, изучаващи влиянието на тази храна върху човешкия организъм, прекалената употреба на мазнини и захар води до реална химическа зависимост, подобна на наркотичната. Т.е. посещаването на такива заведения предизвиква същата болезнена зависимост, както и тютюнопушенето или употребата на наркотици.

4. Защо тази храна често е обвинявана, че предизвиква гастрит, язва и други стомашни болести?

Първата причина за възникването на гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, запек и други заболявания е бързината, с която обикновено се яде на подобни места. Затова и се наричат заведения за бързо хранене - яде се бързо, често в движение, без да се сдъвква добре. Втората причина е... шумът и високата музика. Учените са доказали, че при хората, хранещи се в препълнени зали, където е прекалено шумно от музиката или разговорите на околните, опасността от стомашни проблеми е много по-голяма.

5. Вярно ли е, че "бързата храна" оказва отрицателно влияние върху кожата, косата и въобще върху външния вид на човека?

Тази храна бързо нарушава обмяната на веществата. В нея има много холестерол, съдържанието на витамини и хранителни влакна е сведено до минимум, а балансът между белтъчините, мазнините и въглехидратите няма нищо общо с нормалното хранене. Ето защо тази "диета" влияе отрицателно върху състоянието на косата, като я лишава от блясък, а кожата - от еластичност.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

29
ЩЕ СЕ СБОГУВАМЕ ЛИ С ДОБРИЯ СТАР И- МЕЙЛ?

Нов продукт на Google май ще изпрати електронната поща в миналото. Този продукт се нарича Google Wave и съчетава в себе си най-добрите качества на имейла, есемесите, социалните мрежи и съвместното редактиране на документи.

Наричат го още отсега ,,персонален инструмент за комуникация и сътрудничество". Продуктът Google Wave бе представен за пръв път на конференция на технолози през май. Сега ще бъде предоставен на водещи програмисти, за да изгладят те всички евентуални дефекти.

Приложението е разработено в Австралия от братята Йенс и Ларс Расмусен, които изиграха ключова роля в създаването на Google Earth. "Google Wave ще направи с и- мейла това, което компютърът направи с пишещата машина", казват по този повод изобретателите.

С помощта на новия продукт човек може да създаде ,,вълна" и да приобщи към нея други хора. Всички ще могат да общуват и да си сътрудничат, като използват текст в различни формати, снимки, фийдове и пр. Могат освен това да се редактират документи в реално време. Google Wave съдържа и вграден инструмент за превод на 40 езика.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
30
                                ПОЛЕЗНИ ЗА СЪРЦЕТО ХРАНИ

Знайно е, че ние, българите, сме световни шампиони в дисциплината... сърдечни  инфаркти. На всеки 30 секунди един българин получава инфаркт! Затова за нас е изключително важно да се грижим неотклонно и непрестанно за нашето сърдечно здраве. Здравото сърце не е само резултат от наследственост и липса на вредни навици.  Правилното хранене е съществена част от здравословния начин на живот. Затова ви предлагам списък с няколко храни, които ще ви помогнат да поддържате сърцето си в отлична форма:
1. Овесени ядки
Те са прекрасна закуска, богата на омега-3 мастни киселини, фолиева киселина и калий. Това, заедно с голямото количество целулоза в тях, ги прави незаменим помощник при намаляването на холестерола, както и за поддържане тонуса на кръвоносните съдове. Колкото по-едри са зърната на овеса, толкова повече целулоза има в тях.
Добавете към овесените ядки банан. Той също е богат на целулоза.
2. Сьомга
Тя е един от най-добрите източници на омега-3 ненаситени мастни киселини. 2-3 рибни ястия седмично спомагат за поддържане на нормално кръвно налягане и съсирване на кръвта.
Според статистиката, сьомгата намалява с до 1/3 риска от инфаркт. Освен това тя съдържа силен антиоксидант, който запазва силната памет и здравата кожа. Сьомгата успешно може да се замени със сардини или риба тон.
3. Авокадо
Ако добавяте по1/4 авокадо към салатата или месото, ще намалите нивото на "лошия" и ще си добавите "добър" холестерол в кръвта.
Освен това особените ферменти, съдържащи се в авокадото, ускоряват процеса на усвояване на каротините от организма, които са от значение за здравото сърце.
4. Зехтин
В него има мононенаситени мазнини, които се борят успешно с хорестеролните плаки и предотвратяват запушването на кръвоносните съдове.
Резултатите от съвместно изследване, проведено от 7 национални медицински института, показват, че жителите на о. Крит умират рядко от инфаркт, въпреки че имат генетична предразположеност към високо ниво на холестерола. За приготвянето на салатите и ястията те използват само зехтин.
5. Ядки
Орехите и бадемите съдържат най-много омега-3 мастни киселини и мононенаситени мазнини. Употребата на ядки спомага за по-доброто усвояване на целулозата и за намаляване на чувството за глад.
6. Ягоди, малини, къпини, боровинки
Те са богати на противовъзпалителни вещества, които значително намаляват риска от сърдечни болести и рак.
7. Фасул и леща
Лещата и фасулът са богати на целулоза, омега-3 киселини и калций. Същевременно те са относително ниско калорични и могат да заменят всяка една гарнитура.
8. Спанак
Съдържа много лутеин, калий, фолиева киселина и целулоза. Може да бъде заменен и с 2 други зеленчукови ястия. Доказано е, че 2 порции зеленчуци дневно намаляват до 25% риска от сърдечно-съдови заболявания. А всяка допълнителна порция - с още 17%.
9. Ленено семе
То е истинска съкровищница на омега-3 и омега-6 ненаситени киселини. Можете да го добавяте в салатите или другите ястия.
10. Соя
Тя се бори успешно с холестерола и зарежда организма с протеини, но важното е да употребявате натуралния, а не генномодифицирания й вариант. Натуралната соя се използва и за приготвянето на соево мляко, което също е много полезно за сърцето. Не прекалявайте обаче с употребата на соев сос - в него има твърде много сол.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ