22 юли , 2024, 22:43:25

News:

Sofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата модаSofia Fashion Week 2015 - новата дестинация на висшата мода
https://news.fashion.bg/article/11687/17/Sofia-Fashion-Week-2015-novata-destinacia-na-visshata-moda


Покажи публикации

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - apostoloff

1
(!) Stop! Коледна промоция! Вземете САМО до Коледа електрическа китара Hamer Sunburst A/T 2 за 400 лв.! БЕЗПЛАТНО: калъф, кабел, каиш и стойка!
Тел. 02/884 00 11
2
НЕПИСАНИТЕ ПРАВИЛА НА ЖИВОТА


Вие получавате от живота това, на което отделяте най- голямо внимание.

Ако непрекъснато мислите за това, което искате да получите, то вие със сигурност го получавате.

Ако мислите за успеха и го очаквате, без да допускате никакви съмнения, вие го постигате.

Положителните мисли привличат положителни събития, а отрицателните - отрицателни.

Ако се оплаквате от нещо, неписаните правила послушно привличат в живота ви други неприятности, от които още повече се оплаквате.

Ако през цялото време се страхувате да не изгубите нещо, съществува голяма вероятност наистина да го загубите.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

3
                                         АМИ СЕГА?!...

Позовавайки се на откраднати документи от службите за сигурност, WikiLeaks твърди, че на Земята вече са пристигнали извънземни кораби-разузнавачи, а към планетата се движи авангард от нашественици с три космически кораба.

Спомнете си, че преди време ви предупредих за приближаването на три Неидентифицирани Летящи Обекта към Земята. Подобни неща съобщиха и сътрудници от Research Center на SETI. Астрономите, позовавайки се на свои наблюдения при фотографирането на небесни кораби с военни системи за наблюдение в САЩ, съобщиха също така, че три гигантски извънземни кораби ще достигнат Земята през ноември 2011. Ами сега?!...

След преглед на тези доклади, експерти по целия свят с лека ръка отхвърлиха твърденията на специалистите от SETI. Някои анализатори са достатъчно безгрижни да кажат, че ако информацията е вярна, всички документи и изображения щяха да са засекретени. И в този случай вероятно те ще са на разположение на WikiLeaks, пише "The Age".

Сега астрономите-скептици сe хванаха за главата, защото WikiLeaks най- сетне публикува документи, свързани с наблюдения на извънземната активност във Вселената. В документите се съобщава, както отбелязах по- горе, че извънземното разузнаване на планетата вече е започнало, а пристигането на трите извънземни кораба, ще отбележат официалното начало на инвазията на Земята.

WikiLeaks съобщава също така, че и навигационната система на американските астрономи в Аляска е забелязала извънземните космически кораби...


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


4
                                         ЗВЕЗДАТА


През 1930 година ,,Red Rock Cola" за първи път наема спортист за реклама на продукта си- това бил бейзболистът Бейб Рут.
Формулата се оказала успешна и от тогава насам, много фирми наемат известни личности - спортисти, певци и актьори, за да рекламират продуктите им. Някои спортисти дори печелят повече от договори за реклама, отколкото от състезания.


От Investopedia посочват 6 известни личности, които бяха избрани от големи компании и това се оказа много печеливш ход:

Майкъл Джордан

През 1984 г. Nike подписва договор с Майкъл Джордан, което се оказва най-успешната рекламна кампания в историята. Те подписват преди Джордан да започне да играе в NBA. Той току ще е излязъл от колежа и Nike му предлага 500 000 долара плюс собствена линия маратонки.
The Jordan Brand днес е дъщерна компания на Nike, която донесе печалба от 1 милиард долара за 2009 г. Тази сума представлява около 5% от всички приходи на компанията.

Мария Шарапова

Тя за първи път прикова вниманието към себе си, когато беше само на 17 години и победи Серена Уилямс във финала на Уимбълдън. Шарапова е спечелила 16 млн. долара в кариерата си от тенис и много повече от реклама.
През януари 2010 г. тя поднови контракта си с Nike, който е на стойност от 70 млн. долара за следващите 6 години. Това е най-печелившият договор за жена- спортист.
Тя е най-добре платената спортистка в света вече 7 поредни години. За 2010 г. Шарапова е заработила 25 милиона долара, докато номер 1 в тениса в момента Каролин Вознячки е спечелила 12.5 милиона.
Освен Nike, Шарапова рекламира още Canon, Motorola, Colgate, Palmolive, Prince, Tiffany и Evian.

Уилям Шатнър

Канадският актьор е рекламно лица на Priceline. Компанията бе изправена пред трудни времена след терористичните атаки от 11-ти септември, но реши да промени имиджа си, като наблегне на хотелите, вместо на самолетните пътувания. Говори се, че Шатнър е направил стотици милиони долари от сделката си с Priceline от тогава насам.

Джъстин Бийбър

Между май 2010 и май 2011 Джъстин Бийбър е спечелил 53 милиона долара. От тях 40 милиона долара са от турнето му, а 13 милиона идват от реклами и продажба на музика. Той рекламира лак за нокти One Less Lonely Girl - марка, която се продава само в Walmart. Няколко седмици след като Бийбър стана рекламно лице, лакът бе изкупен в над 3000 магазина.

Той рекламира и Proactiv, която произвежда продукти срещу акне. За тези реклами той е получил между 12 и 15 милиона долара за година. В първия ден на сделката клипът на Бийбър за Proactiv бе свален 125 000 и гледан 500 000 пъти в YouTube. Марката се рекламира и от други известни музиканти като Джесика Симпсън, Кейти Пери и Аврил Лавин.

U 2

През 2004 г. група U2 станаха рекламни лица на iPod. Продуктът бе рекламиран още от Black Eyed Peas и N.E.R.D.
72 часа след обявяването на привличането на U2 акциите на компанията достигнаха 52-седмичен пик. Сингълът на U2 Vertigo бе пуснат първо на iTunes. U2, които рядко стават рекламни лица, не са получили пари за песента, но са получили достъп до нова, по- млада публика.

Анджелина Джоли

Джоли е най-високоплатената актриса в Холивуд. По-рано тази година, в луксозната модна къща на Louis Vuitton тя стартира кампанията Core Values. Джоли ще спечели 10 милиона долара за кампанията, която ще продължи 18 месеца.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
5
Нито едно хапче не дава резултат. Само L- carnitine и Fat Burners подпомагат изгарянето на мазнините, но САМО ако успоредно с приема им тренирате яко.
6
                                       ИЗТОЧНА МЪДРОСТ

Още през седми век китайският лекар Сун Съй Ямо е определил най-популярната формула за здраве и дълголетие: "Не слушай нищо, което те дразни, не говори празни приказки, не прави излишни движения, не задържай в главата си излишните и напълно ненужни мисли".

Неговите последователи са доразвили теорията на своя предшественик до 15 основни правила за добро здраве и дълъг живот.

"Животът ни се дава за радост и затова няма нужда да се напрягаме, тревожим и преуморяваме." Това не означава, че трябва да се предаваме на напразното веселие и бездействие - ако седиш дълго, ще си навредиш на тялото, ако лежиш дълго, ще навредиш на дишането, ако стоиш дълго, ще навредиш на костите, ако ходиш дълго, ще навредиш на мускулите." Така са смятали духовните водачи и наставници на древните китайци.

"Мъдър е този, който знае кога да спре." Това означава, че мъдрият знае цената на труда и постиженията, но и цената на почивката и покоя.
Хун Тин Цзян, учен от 9 век дава следния съвет: "След като сте изпили чаша чай и сте се нахранили до насита, можете да си починете. След като сте се уморили от дневните грижи, можете да си починете. След като сте изживели живота си без да се поддавате на алчност и завист, можете да си отдъхнете".

Още от дълбока древност учителите на Китай са говорили за съответствието между сезоните и етапите в човешкия живот.

- Детството е "пролетта на живота". Децата са много подвижни, жадно опознават света и не са склонни към самоанализ. Това е време на активните действия и веселите игри, време на растеж и бързи промени.
- Младостта е "лятото на живота". Време за постигане на физически и нравствена зрялост. В този период на човека са свойствени ясен ум, физическо здраве, но най-главното - в него се пробужда нравственото начало, потребността от осъзнаване.

- Зрелостта е "есента на живота", когато събираме плодовете на жизнения си труд без значение праведни или не. Добродетелите на зрелите години са цялостност на душата, издържаност на характера, сливане на думите с делата. Човекът става източник на хармония и покой.

- Старостта е "зимата на живота". Това е сезон на съсредоточеността и покоя. Добродетелите на стария са пазене на собствените сили и наставление на младите, единство на ума и чувствата.

Ето и 15-те правила за запазване на здравето и дълголетието според средновековните китайски философи:

- Лицето трябва по-често да се масажира.
- Косата трябва по-често да се разресва.
- Очите трябва постоянно да се движат.
- Ушите трябва постоянно да бъдат нащрек.
- Горните и долните зъби трябва постоянно да се докосват.
- Устата трябва винаги да бъде прикрита.
- В устата винаги трябва да има слюнка.
- Дишането трябва да бъде леко.
- Сърцето трябва да бъде винаги спокойно.
- Съзнанието трябва да бъде винаги отворено.
- Гърбът винаги трябва да бъде изправен.
- Коремът трябва по-често да се гали.
- Гърдите винаги трябва да бъдат свободни.
- Речта не трябва да бъде многословна.
- Кожата трябва да бъде леко влажна.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

7

                          ОТСЛАБВАЙТЕ ЕЖЕДНЕВНО БЕЗ УСИЛИЯ


Каква е тайната на слабите, на стройните хора? На тези, които ядат каквото си поискат, без да напълняват? За тях не е важно количеството, което изяждат, а как комбинират храните и какво е цялостното им отношение към тях.
   
Слабите хора не се успокояват с храна, нито се лишават от нея като тези, които се подлагат на диети. Диетите забавят метаболизма, тялото остава гладно и започва да трупа калории за ,,черни дни". Мнозина, които се борят с излишните килограми, попадат в капана на йо-йо ефекта - гладуват, а след това се тъпчат, което означава, че свалят килограми, но после си ги връщат в повече.

За да се храните правилно, трябва да имате предвид калоричността на храните, т. е. броя калории за грам. Можете да си позволите да ядете по-големи количества нискокалорични храни, но не и големи количества висококалорични.
   
Гладът и апетитът играят основната роля в контролирането на килограмите. Полезен инструмент в това отношение е така нареченият индекс на засищане, съставен от д-р Сузан Холт от университета в Сидни, Австралия. В него за стандарт се приема белият хляб и всички останали храни се сравняват с него. Коефициентът на засищане се изчислява въз основа на времето, което ще измине след като сте изяли една храна, преди отново да изпитате глад. Най-общо казано, колкото повече фибри, протеини и вода съдържа храната, толкова по-голям ще е коефициентът и на засищане.

Ето и какъв е коефициентът на засищане при някои от най-любимите ни храни:

Задушени картофи - 232;
Бяла риба - 225;
Овесени ядки - 209;
Портокали - 202;
Ябълки - 197;
Кафяви спагети - 188;
Телешко месо - 179;
Грозде - 162;
Пълнозърнест хляб - 157;
Царевица - 154;
Яйца - 150;
Сирене - 146;
Кафяв ориз - 138;
Бял ориз - 132;
Солени бисквити - 127;
Бели спагети - 119;
Корнфлейкс - 118;
Банани - 118;
Житни растения - 116;
Пържени картофи - 116;
Бял хляб - 100;
Сладолед - 96;
Кисело мляко - 88;
Фъстъци - 84;
Поничка - 68;
Кекс - 65;
Кроасан - 47.
   
Ако искате да се храните нормално и едновременно с това да губите тегло, помислете над тази таблица и си съставете едно разумно дневно меню! А след две седмици ще са ви необходими дрехи с един размер по-малки...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
8

                               СЪВЕТИТЕ НА ДАЛАЙ ЛАМА


Запознайте се със съветите на един от най- мъдрите хора на планетата:


1. Помнете, че голямата любов и големите постижения носят голям риск.
2. Когато губите, умейте да извличате поука от това.
3. Следвайте тези три правила: уважение към себе си, уважение към другите и отговорност за всички свои действия.
4. Помнете, че да не получите нещо, което сте искали, понякога е късмет.
5. Научете правилата, за да знаете как да ги нарушавате правилно.
6. Не оставяйте дребни спорове да наранят голямото приятелство.
7. Когато разберете, че сте сгрешили, направете незабавни стъпки да поправите грешката си.
8. Прекарвайте малко време насаме със себе си всеки ден.
9. Отворете обятията си за промяната, но не изоставяйте старите си ценности.
10. Помнете, че мълчанието понякога е най-добрият отговор.
11. Живейте добър, честен живот. Така, когато остареете и си спомните преживяното, ще можете да му се насладите отново.
12. Атмосферата на топлина и любов във вашия дом е основата на вашия живот.
13. В споровете с любимите си хора се занимавайте само с настоящето. Не се ровете в миналото.
14. Споделяйте знанията си. Това е начин да постигнете безсмъртие.
15. Бъдете нежни към Земята.
16. Веднъж годишно отидете на място, където не сте били преди.
17. Запомнете, че най-добрата връзка е онази, при която вашата любов един към друг е по-силна от нуждата ви един към друг.
18. Оценявайте успеха си през призмата на онова, което е трябвало да загубите за да го постигнете.
19. Подхождайте към любовта и готвенето със страстно увлечение.


Записал:

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
9
                           НАЙ- ДОБРИТЕ РЕСТОРАНТИ В ПАРИЖ


Преди да ви запозная със списъка на тези кулинарни храмове, искам само да отбележа, че това не са НАЙ- СКЪПИТЕ, а НАЙ- ДОБРИТЕ ресторанти в Париж. А може би и в целия свят...


1. L'Affriole
През последните 15 години този ресторант неизменно присъства в списъците за най-добри заведения в града. Готвачите се сменят, но храната е все така свежа и апетитна. Сегашните собственици на ресторанта са Мария Верола и съпругът й Тиери. Ресторантът е уютен, а гозбите са придружени с хубави вина.

2. L'Arome
Този ресторант е една от туристическите забележителности на Париж. Монмартр, Риволи и Шанз Елизе са опасни места за кулинарите, тъй като клиентите са не само богати, а и опитни. L'Arome е заведение, което успява да си запази името въпреки жестоката конкуренция в Париж. Зеленчуците са свежи, а морските деликатеси са наистина забележителни.

3. L'Entredgeu
Парижаните очакват цените в 17-ти район на града да бъдат по-ниски от тези в луксозния 16-ти район, а и там има някои наистина забележителни ресторанти.
Тук има всичко, което може да пожелае човек - вкусни ястия, удобен интериор и ненатрапчива атмосфера. Специалитетите се менят според сезоните.

4. L'Epi Dupin
Декорацията в този винаги пълен ресторант близо до ,,Льо Бон Марше" е обикновена, но храната е винаги изненадваща. Цените са приемливи, а готвачът Франсоа Пасто променя менюто както си поиска, в зависимост от това какви качествени съставки могат да му бъдат доставени.
Пасто обича цитрусовите и острите вкусове и добавя портокал и маскарпоне към миденото ризото.

5. L'Epigramme
Ако ресторантът Le Comptoir du Relais е препълнен, а той почти винаги е така, не си тръгвайте. Малко по-надолу е това ново бистро - то е съкровище от тухли, греди и глинени съдове. Посреща ви меню, което е написано на черна дъска. В него има както класически специалитети като миди с пюре от карфиол, така и по-приключенски ястия като маринована скумрия със зеленчуци.

6. Le Bistrot Paul Bert
,,Рю Пол Берт" е една от най-обсъжданите от ресторантьорите улици в днешни дни. Тук е малкото, примамливо бистро на Силвен Сендраяват и ретро-фънк заведението Unico.
Готвачите са майстори и не се притесняват, че заведението в миналото е било месарница и по-късно се е превърнало в бар. Плодовете, зеленчуците, сирената, подправките и месата правят този ресторант повече от съблазнителен.

7. Le Chateaubriand (9- то място в ,,50-те най- добри ресторанта")
Това е престижно заведение, с елегантно облечени хора и забележителен готвач от баски произход, Иняки Айзпитарте. На него често гледат като творец в готвенето и мнозина се чудят защо продължава да работи в този семпъл ресторант.
Съставките се доставят от страни като Япония, Мароко и Испания. Менюто за вино също е много изненадващо.

8. Le Timbre
Независимо от наплива на нови забележителни готвачи, има заведения които разчитат главно на традициите. Le Timbre на Манкуниан Крис Райт е миниатюрно заведение, но е едно от най-характерните за Париж.

9. Ribouldingue
Месните специалитети от карантии са допълнени от изискани вина. Това са език, тестиси, бъбреци и мозък, които могат да са неапетитни за някого, но те се приготвят с внимание и с множество подправки.

10. Spring
Рядко се случва за толкова малък ресторант да се изпише толкова много, но готвачът Даниел Розе е спечелил адмирациите на всички. Храната, която той предлага, е свежа, елегантна и рядка.
Розе сам избира продуктите, които са му необходими. Той предпочита да готви традиционни ястия и ги съчетава предимно с френски вина. Едновременно с това не угасва и страстта му да изненадва.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
10
                                ИЗПИТАНИ ИЗТОЧНИ ПРАКТИКИ

Когато лекарствата на съвременната медицина се оказват безсилни, много хора се обръщат към така нареченото духовно лечение. Какво е духовно лечение?

Духовното лечение е един различен поглед върху процеса на лечение. Вместо да използват външни средства (като медикаменти например), духовните практици използват собствените енергии за лечение на чуждото тяло. Духовното лечение като терапия се използва от векове и то много ефективно. Най-доброто в него е обаче това, че то може да се използва и като съпътстваща терапия за повишаване ефекта на конвенционалното лечение.

Медитацията: намереният фокус

Една от най-популярните форми за духовно лечение е медитацията. Тази практика, която включва изчистване на съзнанието и фокусиране върху дишането, е използвана векове наред в много различни култури. Въпреки че няма много писмени източници за корените и, учените смятат, че те могат да бъдат открити още сред древните племена, които може да са открили медитацията, взирайки се в пламъците на огъня.

Като практика медитацията попада в две големи категории: съзнателна медитация и медитация с концентрация. Въпреки че и двата метода водят до дълбока релаксация и успокояване, тези два метода леко се различават.


В съзнателната медитация медитиращият осъзнава всички свои чувства и мисли, но ги вижда като отдалечени - без емоция или реакция.

При медитацията с концентрация, практикуващият се фокусира върху дума или образ, изчиствайки всички други мисли от съзнанието си, като едновременно е съсредоточен върху дълбокото си, бавно дишане.

И двата метода буквално дават "почивка" на съзнанието и позволяват на тялото да се отпусне напълно. Привържениците на медитацията често споделят, че нивата на стрес се снижават драстично, което може да доведе до общо подобряване на здравословното състояние.

Йога: балансът на чакрите

В днешно време много хора включват Йога във физическите си занимания. Мнозина обаче не са наясно, че Йога е и начин на духовно лечение.

Тази древна практика комбинира движения на тялото, които водят до състояние на релаксация. Йога може да варира от чиста медитация до силови физически упражнения. Докато отделните практиките може и да се различават, духовните аспекти на това древно изкуство остават същите.

Основата на духовното лечение в рамките на Йога е базирано върху така наречените чакри. Тези 7 енергийни центъра контролират потока на духовната енергия през тялото. Ако някоя чакра се изгуби своя баланс, тогава тялото ни също така излизат от баланс.
Чрез практикуване на Йога човек може да си осигури баланс в чакрите и здраве на духа и тялото.


Рейки: енергията на универсума

Рейки е древно японско изкуство, което спомага за канализиране енергията на Вселената за лечебни цели. Смята се и то съвсем не без основание, че тази вселенска  енергия  лекува физически заболявания.

Думата произлиза от две японски думи - Рей (вселенски) и Ки (енергия на живота). Практикуването на рейки зависи от способността на практикуващия да възприема този енергиен поток.

Има няколко принципа, в които практикуващият трябва твърдо да вярва, за да бъде ефективно лечението. Вярата в тях осигурява здраве и щастие на неговите пациенти.

Трябва също така да се отбележи, че рейки действа, като насочва единствено позитивни сили към тялото. Тъй като позитивната енергия е най-мощната сила на Вселената, тя просто знае къде точно да се локализира в тялото. Положителната енергия изчиства негативните чувства и мисли, като позволява на тялото да се излекува само.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
11
ЕДНА ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА

Докторът на медицинските науки Пауло Убиратан е главен лекар в болницата в Пуерто Алегре, Бразилия. Запознайте се с неговата гледна точка, формулирана в едно знаменателно интервю, дадено от него за бразилската телевизия:

Въпрос: Упражненията за сърдечно-съдовата система удължавали живота, това вярно ли е?

Отговор: Сърцето е създадено, за да извърши определен брой пулсирания. Не ги губете с упражнения. Вашият жизнен период ще изтече, независимо от начина, по който използвате сърдечния мускул. Това е все едно да казвате, че можете да продължите живота на автомобила си, ако го карате с повишена скорост. Искате да живеете повече? Спете следобед.

Въпрос: Трябва ли да спрем употребата на месо и да ядем повече плодове и растителна храна?

Отговор: Ние трябва да разберем ефективността на стратегията за хранене. Какво яде кравата? Трева и царевица. Това какво е? Растителна храна. Следователно яденето на говеждо (телешко) месо е най-ефективния начин за нашия организъм да приеме растителна храна. Искате да ядете зърнени храни? Яжте пилешко.

Въпрос: Трябва ли да се намали употребата на алкохол?

Отговор: В никакъв случай. Виното се приготвя от плодове. Брендито е дестилирано вино, което означава, че от плодовете е отделена течността, благодарение на която вие извличате всичко полезно от тях. Бирата се приготвя от зърнени култури. Не ограничавайте прекалено употребата й.

Въпрос: Каква е ползата от редовните физически упражнения?

Отговор: Моята философия е такава: ако нищо не ви боли, нищо не правете. Значи всичко е наред.

Въпрос: Как фитнесът помага за намаляване на наднорменото тегло?

Отговор: Абсолютно никак. Единствената полза е, че упражнява мускулите - постига се само увеличение на мускулите.

Въпрос: Шоколадът вреден ли е?

Отговор: Това е какао. Още един представител на растителната храна. Чудесна храна, за щастие. Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с намерението да пристигнем там в добро здраве, с привлекателно и добре съхранено тяло. Най-добрият начин да се започне едно пътешествие е с халба бира в едната ръка и сандвич в другата. И да  завърши след доста секс и приключения, с напълно уморено и използвано тяло, което да крещи: ,,Това прекрасно пътешествие си струваше!"...

Въпрос: Какво още ще ни посъветвате?

Отговор: Ако постоянното ходене беше полезно, пощальонът щеше да е безсмъртен. Делфините цял живот плуват, ядат риба и пият вода и пак са дебели. Зайците бягат и скачат без спиране, но живеят не повече от 15 години. Костенурките не бягат и нищо не правят, но живеят 450 години...


Записал:

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


12
НЕ, НЕ СМЕ САМИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА


Учени от сериозен и доста известен проект SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), които се занимават от десетилетия с търсенето на извънземен разум, заявиха, че са открили три летящи към Земята обекта. По всяка вероятност това са космически кораби, които ще доближат нашата планета през следващата година!

Учените твърдят, че тези гигантските летящи обекти като че ли планират да се приземят на Земята в средата на декември 2012 година. Тази дата се превърна в символ, защото в пророчествата на маите се говори за Апокалипсис през същата тази година.

  Тези, които се съмняват в истинността на информацията, имат възможност да проверят тезата на учените чрез една интерактивна карта на Космоса. Което е още по- важно: съвсем скоро космическите обекти ще могат да бъдат наблюдавани и през любителски телескоп.

Ето и предоставените от учените координати:

    * 19 25 12 -89 46 03 - първи голям обект;

    * 16 19 35 -88 43 10 - цилиндричен обект;

    * 02 26 39 -89 43 13 - обект с формата на кръг.


Междувременно няколко участници в проекта се дистанцираха от мнението на ръководителите си, които, според тях, търсят внимание и сензации. Те разкритикуваха информацията с обяснението, че положението на трите идващи насам обекта, е такова, че в крайна сметка те не могат да бъдат видени.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
13

                          КАК ДА ПРЕДОТВРАТИМ ИНФАРКТА           

Знайно е, че ние, българите, сме световни шампиони по броя на инфарктите. Знайно е също така, че сърцето се  влияе в значителна степен от съдържанието на някои храни. Редица изследвания показват, че има продукти, чиято консумация (в определено количество) се отразява благоприятно на неговото функциониране.

1. Една чаша червено вино предпазва от инфаркт по-добре, отколкото употребата на аспирин, поне според някои изследвания. Напитката не позволява на коронарните съдове да се запушват с тромби, като намалява с до 75% активността на тромбоцитите. Същата работа вършат и няколко блокчета натурален шоколад (60- 90 % съдържание на какао).

2. Млякото може да ни спаси от сърдечни проблеми. Американски учени от Детройт са доказали, че всекидневната употребата на 2 чаши обезмаслено мляко намалява до 2 пъти риска от заболявания на сърдечно-съдовата система.

3. Продуктите, богати на витамин Е (зеленчуци, сирене, извара, бобови култури, растителни мазнини), укрепват сърцето, заявяват учени от Националния институт по кардиология в САЩ.

4. Еднократната употребата на риба веднъж в седмицата може да намали с до 44% риска от инфаркт. Морските продукти предпазват организма от развитието на различни съдечно-съдови заболявания.

5. Орехите наистина удължават живота (с близо 7 години). Според проф. Хари Купър от Университета на Калифорния, в състава на орехите влизат вещества, които предпазват сърцето от вредното въздействие на холестерола.

6. Употребата на сладкото от малини вместо захар способства за укрепването на коронарните артерии. Малините съдържат много витамини С и Р, които укрепват стените на съдовете, салицилова киселина, която нормализира съсирването на кръвта, калий, укрепващ сърцето и мед, защитаваща ни от стреса. Подобно действие оказват и къпините.

7. Бананите нормализират сърдечния ритъм. Според проф. Роджър Мей от Националната лаборатория "Аргон", бананите са "прекрасно гориво, което осигурява на нервната система необходимата енергия, способства за съхраняването на белтъчните съединения в сърдечния мускул, възстановява в него баланса на калия и успокоява учестеното сърцебиене".

8. Кайсиите предпазват от стенокардия. Пресни или сушени, благодарение на високото си съдържание на калий и витамини, те са особено полезни за профилактика на заболяванията на сърдечно-съдовата система, а също така способстват за адаптацията на миокарда към натоварванията при хората, редовно занимаващи се със спорт. Препоръчително е всеки ден да си изяждат по 150 г сушени кайсии.

9. Портокалите предпазват сърцето от стрес и вируси. Известно е, че цитрусовите плодове съдържат много витамин С и биофлавоноиди, които помагат за неговото усвояване. Меката част на портокалите съдържа пектин и други природни полизахариди, които се свързват с йоните на тежките метали и радиоактивните елементи и спомагат за тяхното изхвърляне от тялото. Употребата на 2- 3 портокала дневно е сигурна защита на сърдечно-съдовата система от неблагоприятните екологични фактори.

Това се отнася и за мандарините, които подобряват обмяната на веществата, помагат за свалянето на излишните килограми и разтоварват сърцето от наднорменото натоварване.

На особена почит е и грейпфрутът, който благодарение на наргинина- едно биологично активно съединение,  придаващо горчивия, но освежаващ вкус на плода, способства за намаляване на кръвното налягане и нивото на холестерола. Смята се също така, че наргининът предпазва сърцето от инфаркт и тонизира цялостно организма.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
14
ЕКСТРАСЕНС, ЛЕЧИТЕЛ ИЛИ ЧИСТО И ПРОСТО МОШЕНИК

С избухването на демокрацията у нас се появи цяла армия от благовидни и кротки мутри, които наричаха себе си ту екстрасенси, ту народни лечители, ту биоенерготерапевти. През последните 21 години тези ,,лечители" не успяха да излекуват и една пъпка. Но ограбиха хиляди българи, като успоредно с това им съсипаха и здравето. Една отрепка дори има собствена кабеларка и лекува ли, лекува от екрана.

Години наред водих и водя непримирима война с тази измет. Работата е там обаче, че мошениците ще измрат едва тогава, когато измрат и баламурниците. А виж баламурници дал Господ- с лопата да ги ринеш. Фрапантният случай с Тотка Тотевска за сетен път доказа това. Ефективната присъда на Тотевска обаче май никого не стресна.

Дванадесет хиляди самозвани лечители и магове церят незаконно у нас, без да са регистрирани по смисъла на Закона за здравето. Това заяви наскоро председателят на асоциация ,,Феномени" Стамен Стаменов.

Само 18 човека са декларирали в Националната агенция по приходите, че притежават свръхумения да лекуват и са плащали налози за тази дейност. Те са се регистрирали към общините и плащат патентен данък подобно на козметичките, масажистите и шивачите. Според Закона за местните данъци и такси налогът за подобни дейности се определя според мястото им на практикуване и варира от 2000 до 5600 лева.

На практика обаче дейността им е незаконна, тъй като нито един от тях не е преминал курс по обща медицина в някой от медицинските университети в страната, коментира проф. Владимир Овчаров, завеждащ катедрата по обща медицина в Медицинския университет в София.

Всеки нетрадиционен лечител трябва да има обучение от 600 часа по обща медицина и да бъде регистриран в регионалния център по здравеопазване. Дори да е изпълнил тези задължения обаче той не може да практикува самостоятелно, а само в екип в лекар, поясни проф. Овчаров. По думите му обаче от 2006 г., когато задължението влезе в сила със Закона за здравето, досега не е изготвена учебната програма за нетрадиционните лечители.   
.
Това е то! Вари ги, печи ги, мошениците си остават мошеници. Както вече отбелязах, те ще измрат едва тогава, когато измрат и баламурниците...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
15
ПРОЕКТЪТ ,,ВЕНЕРА"


Няма какво да го усукваме:

Световната икономика може и трябва в най- скоро време да премине към възобновяеми енергийни източници! А те са:

   - слънчева енергия
   - вятърна енергия
   - приливна енергия
   - вълнова енергия
   - геотермална енергия
   - биогориво
   - водород

Не сторим ли това час по- скоро, нашите внуци ще трябва да ядат камъни...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ