22 юли , 2024, 21:16:56

News:

Забавлявайте се с Lady Popular - безплатна онлайн игра за супер момичета
https://beauty.fashion.bg/article/5932/30/Lady-Popular-bezplatna-online-igra-za-momicheta


Покажи публикации

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Бончо

46

...................може перфектно да познаваш не една програма за конструиране и пак да не си добър конструктор. ..............


Програмите не конструират, а помагат на конструктора да си свърши работата за по-малко време!
47
Точно в тази сфера, най-масовото използвано е "тефтер", а електронния му еквивалент е ЕКСЕЛ! Има разни програмчета,................. дето не ти трябва да ги знаеш! Още са на ниво "начална фаза" !
48
Т'ва за 3Д-то е всичко перфектно, стига на производитела на материала да му отговарят параметрите по сертификата с реалните! Според мен, единственото предимство е, че имаш възможност, като си настроиш манекена на съответните пропорции да му вземаш мерки, все едно, че си отишъл на "шивач" да ти ушие бутикова дреха!
Иначе, автонестинга е перфектен! Цялата поръчка може да ти я направи в множество от маркери и един добър малкерист, за 1 час да създаде работа на кроялната за 1 месец напред и да подаде всичката нужна информация на счетоводството!
В 10-та версия, доколкото знам е наблегнато на 3Д-то, дето за нашите условия и кадри е..... пунта мара работа!
49
Felix, ти май изобщо не си гледал как се работи с кад система, за кви линии на ръка говориш, когато в системата, точките и си ги местиш както искаш и където искаш и оформяш каквото ти кефне. Колкото искате толкова модели си правете на месец, но после не ревете за малкото ви заплащане. Хич не си претупват работата хората за тези мизерни кокто казваш щото, ако е така, клиента повече няма да се върне.
50

Сигурно си много добра с CAD системата. Аз лично не мога да направя връзка между екранната  и живата кройка (детайл). Винаги на екрана нещата са малко по-засилени, особено при програмата, която използваш ти.
Винаги конструирам моделите на хартия. В компютъра правя само корекции или го използвам когато от близка кройка трябва да се направи нов модел. Това, че ти не можеш да направиш връзка между екранната и живата кройка си е твой проблем, а не на работодателя ти, та да ти плаща за 7 модела месечно 1000лв.

Хора които имат системи и вършат услуги работят за 50-70 лв. на модел, а един модел в системата се преправя в друг за минути. Не забравяй, че труда е също стока която се купува по съотношение цена-качество-количество
51
Според мен, първо поработи малко при "чорбаджии", та да свържеш учебника с реалноста, а после мисли за собствена линия!
52

Здравейте колеги, бих искала да се допитам до Вас, как оформяте техн.документацията за моделите си  и по скоро ми е интересно какви програми ползвате за да създадете техн.скица.С коя програма е по- удачно да се работи именно за това - Corel Draw,Photo shop,Iilustrator,Paint,Optitex (имали модул за скици) или Auto Cad?Ще се радвам да обсъдим възможностите и да обменим мнения.
Весели празници!


Май за перфектност Corel DESIGNER® , а за по-простички в оптитекс си има експорт към ексел и си излизат детайлите като картинки с описания и пр., което вече може да се дообработи допълнително, а мисля, че може и да се редактира и шаблона.

Мисля си, че няма да е трудоемко, ако експортираш кроиката в .dxf от кадсистемата и чрез импорт в дизайнера да я дообработиш.
Не съм се човъркал с тези неща, трябва да ги рачовъркаш!
53

Поддържаме персонала винаги около 60 човека, защото сме преценили, че това е оптималното за нас. Разбира се, имали сме много възможности да станем няколко пъти по-голяма фирма, но сме преценили, че не е необходимо.

Най-важното е, че още от самото начало двамата с жена ми бяхме в основата на производството. Няма шевна или друга операция, която аз лично да не съм извършвал в цеха. И днес още жена ми сяда от време на време на някоя машина или сгъва със сгъвачките...

Не казвам, че при нас е пълна идилия. Случват се от време на време дребни напрежения или сформиране на групички, но това си е пак в границите на ,,нормалната обстановка". Все пак работим с жени... ;D
И пак стигаме до там, че без ясни цели и приоритети и без собствен опит никакви дипломи и големи пари не постигат резултати :)
54

Eli, какво и има на нашата държава  :) И тя е зад нас :) Защо сте негативно настроени срещу държавата, нима държавата не сме всички ние.


И нашата държава е зад нас, но когато сме се хванали за палците на краката
55

Ще започна темата така: 90% от Българските фирми шият на ишлеме! "България - малкият Китай", според вас до кога България ще шие дрехите на Европа. Краят на ишлемето в България! Да или Не? Вашето мнение и прогнози!


Ами то производството на една стока започва от измислянето, минава през анализ на пазара и прочие нещица които обикновено остават незабелязани и после се пристъпва към същинското производство. Та като се научм да правим и другите неща, а не само производство, нещата може и да се променят.
Виж и китайците започнаха от ишлеме, но на техника и вече продават технологии ;D
56
Ами виж предната тема! Жената задава конкретен въпрос на който търси решение, да не говорим, че смислените теми са рядкост в този форум и от една сюрия всезнайковци, вече 3-ти ден няма кой да и отговори нищо, дори и насочващо на някъде. Вади си сама изводите за нивото на изхвърлящите се тук!

57

Ако някой друг се сети за подобна терминология, ще бъде хубаво да обменим информация тук. Какво ще кажете?


По нашия край, навсякъде по всички фирми за бельо, викат на бандажа(хигиено парче) на бикини, прашки и др.- "дънА" ;D. Една колежка от Добрич като го чу, пъвата и реакция беше- улееее, колко грозно звучи!

П.С. В нашата фирма съм забранил отдавна да се употребява думата "дъно" за бандаж!
58
Не ми се е налагало да напасваме при нас РиК, но имам приятел който е конструктор и маркерист и много често му се налага да го прави, та от него съм запознат с проблемите за които говорим и съм гледал как го прави. Незнам, може-би той работи само със суперкачествени материали които нямат такива отклонения и за това да не ни се е налагало да търсим решение на такъв проблем, но аз продължавам да твърдя, че между самите раета и карета не може да има такава разлика, но ще трябва прекалено много да обяснявам за да се аргументирам.
59
И пак не ми стана ясно ??? ! Отклонението и от 1мм., технологически е невъзможно да бъде между самите раета и карета, а е в ширината на плата. В маркера на системата(всички системи) преди да започнеш да редиш се настройват параметрите на маркера - ширина, дължина, брой катове и ако е рае или каре, и параметри за него - ширина по X и Y или само по едното за рае.
След като изпечаташ на хартия, трябва на изпечатаното да имаш някакви белязки за центроване на хартията върху плата.
Не разбрах, вашата система да не би да работи само с фиксирани от разработчиците стойности за раетата и каретата или на маркериста не му достига нещо?
И като говорим за раета и карета и тяхното срещане в детайлите, забрави за висока ефективност! Първото от което губиш в разхода е, че при накатаването трябва на всеки кат РиК да са едно върху друго и ще имаш много изхвърляне в началото и края. После трябва да предвидиш 1-2 квадратчета за центроване на листа в/у плата, а разтоянието м/у детайлите се съобразява единствено със срещането.

П.С. Изхождай винаги от това, че машините не вършат работа, а помагат НА ХОРАТА да свършат повече работа за по-малко време ;)
60

към lila_66
Мен лично би ме притиснила разлика от 1 см на каре, това звучи доста сериозно......


Този 1см разлика технологично е невъзможно да дойде между самите раета и карета, значи е в ширината ;). Какво му е притеснителното? Всички системи си имат специални опции за редине и срещане на раетата и каретата! Просто не се използва максималната ширина на плата!