22 юли , 2024, 23:08:16

News:

Писането на кирилица е задължително. При проблеми използвайте конвертора на forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Покажи публикации

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Бончо

1
Продава се и добре запазен плотер Algotex Smart 180 за 3500 лева. Плотера е едноглав с ширина на печата до 180 сантиметра. Работи с всички CAD системи.Допълнително предлагаме и внедряване, техническо обслужване и поддръжка, а също и обучение за КАД системи Optitex, Gerber и Lectra.
2
Темата доста отдавна е започната и доста неща се промениха от тогава, но фирмите от нашия хасковски край отново първи налучкаха най-верния път :D !
От както започна кризата 2008-ма година на доста фирми развиващи собствена марка им се свиха продажбите и работата. Търговците пък намалиха много вноса и предлагането на разнообразие при материалите и съвсем забиха положението, но нашите фирми, първо по-големите тръгнаха директно да си внасят от Турция, а вече и болшинството малки с по 5-10 шивачки всяка седмица пътуват с автобуса за Истанбул, избират си материали от складовете и си хващат обратния автобус, а материала пристига с карго и вадят интересни нови неща на приемливи цени.
От Хасково за Истанбул и обратно има по на 2 часа автобуси и билета е по-евтин от колкото до София :D , а карго фирмите са няколко в Хасково, като някои дори разнасят стоката на адрес като пристигне.
Хората имам чувството, че вече не се интересуват от марки, а от хубава стока в час с актуалните модни течения на приемлива цена, а те много бързо се променят в нашия бранш.
3
А моята работа е да ръся мозък и често такива като теб ме обвиняват, че съм искал за един час цъкане на компютъра и лаф моабет колкото шивачката изкарвала за цяла седмица, сякаш е мой проблема, че тя е доволна на тези пари и му бачка :D .
Пък да му обяснявам, че понякога заради един такъв час работа влагам сума си часове ровене из нета, четене и експериментиране съвсем безсмислено :D .
Всеки си търси това което го устройва. Аз лично предпочитам да работя една седмица в месеца за Х пари от колкото 4 седмици за 2*Х пари.
4
Здравейте Колеги!

Предлагаме разпечатване на маркери за разкрой върху термо залепваща и обикновена хартия с ширина до 180см.

Цените за печат до 160см. ширина са 1 лев на линеен метър, а над 160 - 1,20 лева на термо хартия и с 20 стотинки на долу върху обикновена хартия.
За единични поръчки над 40 метра - безплатна доставка.

За допълнителна информация 089 3592771 и мейл bon40@abv.bg
5
Астра, ще ми е интересно да ми споменеш поне едно име, освен на чешките Лада от битовите, които са с въртящ грайфер и не ми се търси линкове, да видиш, че работят на макс 1200 бода в минута, а другите са до 550!

Професионалните със серво мотори, било то директ драйв или от долу поставен имат освен настройките за достъп от шивачката и други настройки. На Хо Шинг моторите се влиза в тях като задържиш един бутон и тогава я включиш и там вече нагласяш колко плавен да е старта, колко е диаметъра на горната и долната шайба, за да си сметне оборотите/бодовете и от там можеш да зададеш максимални обороти, които вече работника не може да ги превиши. От завода повечето идват точно от там ограничени до 4500, но това се променя от техника. Тези настройки не са за оператор. Те се правят от техник, който знае кое за какво е. Описани са и в техническата документация на машината. От там като е ограничена на 4500, работника не може да я пусне на повече от това.

Иначе, за правите и оверлозите, повечето производители дават макс 7000 оборота, а за покривните 6000, но е добре първия един месец да поработи за разработка до макс 4500 и после да се вдигат.
6
Предлагаме плотери за изчертаване на маркери за разкрой на цени без конкуренция за България, но не за сметка на качеството. Плотерите са мастилено струйни и работят с печатащи глави HP45.Плотерите са налични и могат да бъдат демонстрирани
За допълнителна информация: 089 3592771 Бончо
7
От едно известно време се занимавам с една такава система E-Groupware за внедряване в нашата работа и съм очарован от възможностите и, специално за нуждите на нашия бранш!
Системата е изцяло уеб базирана и работи през уеб браузер от всякакви устройства. Десктопи, смартфони и таблети.
Безплатна е и се разпространява чрез GPLv2 лиценз. При мен работи на виртуална машина с Убунту сървър.
Някой, ако има желание, мога да му предоставя такава виртуална машина на моя сървър достъпна денонощно от всякъде за почти без пари :D .
Системата има уеб мейл клиент който може да работи с гугъл мейл, собствени фирмени мейл сървъри, а също и с мейл сървър инсталиран на самата виртуалка, което по-добрия вариант. Могат да се синхронизират контакти, календари и задачи в телефона със системата и евентоално да се споделят с други потребители.
Но, най-интересната за мен функционалност е, "Базата Знания" в нея, чрез която се създават перфектни досиета на моделите и се споделя с другите потребители на системата. като се води статистика кое кой и кога го е създал или редактирал.
Има и други интересни функционалности като прожект менажер с който би трябвало да могат да се водят поръчките в производството които се изпълняват, но там още не съм задълбал и трябва да се тества.
По-горе съм дал линк към онлайн демото което предлагат разработчиците на системата и можете да разгледате. Почти изцяло е локализирана на български.
Идеята е, че тази система може да бъде свързващото звено на различните физически обекти които да работят като в общ виртуален офис.

Ако някой има по-сериозен интерес, нека ми пише на лично и да разменим контакти, а за общи въпроси тук.
8
Тези машини не напразно са наречени домашни шевни машини. Освен, че не са за натоварвания, ами и оборотите им са около 300-400 бода в минута, докато професионалните са до 6000 бода в минута.
Имаше преди едни чешки Лада които бяха доста добре изработени и доста бельожии работеха професионално с тях. Бяха с въртящ грайфер и изцяло метални от вътре, за разлика от другите, които голяма част от частите им бяха пластмасови.
9
Колежке, не става въпрос за никаква недосегаемост, а, че технологиите във всяко производство се менят и подобряват и при правилното им използване се постига много по-висока ефективност на труда.
Като конструираш на хартия, тези детайли после трябва да бъдат вкарани с дигитайзер в системата, за де се градират и редят после маркери за разкрой. Като се дигитализират, това е още труд, а след дигитализирането си иска и малко обработка на детайлите, когато се конструира в системата директно на екран, инструментите за направата на детайлите на изделието са доста повече от молива, линеала и рулетката и гъзенето над масата, в случая над монитора е също много по-малко за направата на едно и също изделие по двата начина.
Аз лично познавам конструктори на хартия които работят на около 700-800 лева и такива които конструират директно на екран за над 1500 лева и от позицията си на бивш управител на малко производство, мога да те уверя, че тези с голямата заплата вършат много повече работа за единица време и цената на труда в изделието излиза много по-ниска.
Иначе е факт, че никоя кад система не конструира сама и не компенсира липсата на конструкторски знания и опит, но към тях трябва да се добави вече и солидна компютърна грамотност.
Тези файлчета бързо се цъкат, но проблема е докато се научиш да ги цъкаш, а в процеса на работа и да се сещаш кое как да го цъкнеш :D 
10
Днес като си рових из нета и попаднах на една стара тема тук във форума, та си рекох, да сравним нещата след 5-6 години давност, а и някои неща за бъдещето, които тогава сме коментирали, как са днес!?
Моята работа е такава, че имам контакти с различни части на страната и виждам страшни аномалии в бранша. Наблюдавам постоянно и обявите в джобс.бг и се изумявам на разни неща! Търсят се моделиери-конструктори, които и да прошиват бройките, че и маркери да редят, че и да вършат и работата на технолозите или частично, за под 1000 лева заплати! Едни и същи обяви се въртят постоянно и няма кой да им каже на тези "шефове", че или изискванията им са невъзможни, или заплатите които са определили за тази работа са ниски!
Аз лично, покрай моята си работа познавам такива хора които отговарят на 100% на нуждите им, но не са безработни! Мога да назова фирми с имената им, които имат конструктори на 1700-2000 лева и търсят хора с такива умения, но хората липсват. Една дружка от форума скоро напусна от една такава фирма от 2000+ заплата, а преди да напусне, търсеха поне още 3-4 конструктора.
В същото време, фирмите шиещи ишлеме и полуишлеме, от няколко години имат толкоз много работа, че връщат клиенти, но заради тези, до голяма степен калпави управленски решения, пропускат ползи, а качествените им кадри бягат на вън! Посреднически фирми набират цялостен персонал за шивашки фабрики в Европа и Англия и естествено, добрите заминават.

В Русе пък, масово изискват от работниците да не си коментират заплатите и си мислят, че това им изискване се спазва :D ! Някои отиват още по-далече, като изискват и да не поддържат лични контакти с работници от конкурентни фирми и накрая резултата е, че с много по-добра и производителна техника, не могат да произведат продукция на себестойността на хасковските фирми, дето работниците са по-високо заплатени и никой няма да пипне работата без предварително да знае за какво колко се плаща :D .

Иначе, без кад система, вече е навъзможно! Тези конструктори които не могат да конструират на система, и то директно на екран, и за 500 лева заплата да работят са по-скъпи от тези които работят за над 1500 на кад система.


П.С. В последно време доста замря форума, но все пак се надявам да се завърти една полезна тема и за работниците и за работодателите! Надявам се да не се превърне темата в реклама или оплюване на тази или онази фирма, а да коментираме нещата на принципна основа.
11
Според мен, сайтовете за облекло и бельо имат смисъл само за производители като шоу рум, а не да се разчита на тях като сериозен бизнес. Имам контакти с търговци и повечето клиенти като си купуват нещо, то не е било планирано и задължително след мерене оглед в огледалото.
12
Е па, кой да ги изработи като няма кадри!!!? Фирмите които шията за на вън, от няколко години връщат клиенти!
Конструкторите са дефицит, свестни технолози също. То само с шивачки не става! За това и повечето шият ишлеме.
13
Ние сме екип от конструктори от скоро. От различни части на страната сме и работим от дома през и-нет във виртуален офис. Услугите които предлагаме са много гъвкави и при добро сработване, локацията е без значение, а при подходящо разделение на работата, можем да Ви излезем и по-евтини от собствен конструктор на заплата.
Специализирани сме в дамското облекло и конструираме по скици с техническо описание, снимка или мострена бройка. Всички в екипа имаме и сериозен опит в цялостната изработка и технологиите в производството.
Вече имаме 4 цели колекции за известни италиански марки които се работят от русенски фирми в момента и скоро ще са на пазара, но имаме и свободен ресурс за сега.

Като се наспя ще Ви се обадя, а ако някой друг има интерес, телефона ми е 089 3592771.
14
Попитах за надомното не защото търся, а защото от доста време има свръх търсене на такива кадри и ми се върти из главата сформиране на нещо като виртуален офис от специалисти за конструиране, създаване на техническа документация и маркери за разкрой, а във фирмата само да разпечатват и кроят.
Мисля, че може да се измислят нещата така, че да е за по-малките фирми по-евтино от колкото да държат собствен кадър на който да му запълват времето с не много свойствена работа и в същото време да е по-печелившо за добрите специалисти и с добри периспективи за лична реализация.
15
А има ли конструктори които работят "надомно" тук?